Jabček
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: Jabček Liliana, evo sma spet trčili skupaj, ja Ja, Massi je bil tisti, ki je rekel Tini - ne moreš se zadovoljit s 24.mestom, če si sposobna za 1.mesto , medtem ko drug del reprezentance je bil zadovoljen - s povprečnim! Sem vedela, da se boš oglasila ..... ja, Massi je to rekel Tini.....pri njenih skoraj 30 letih......ne pri 4, 5, ali 10 letih......in pri 30 letih je bila mogoče že tako zrela, da je to lahko dojela....kar mogoče otrok pri 10 še ne more in ne zmore......hoditi v šolo, imeti vse petice in nekaj ur na dan trenirati in istočasno dojeti tega: "Ne moreš se zadovoljiti s 24. mestom, če si pa sposoben za 1. mesto." ter istočasno "Ne moreš se zadovoljiti s 4 ali 3, če si pa sposoben za 5." Liliana, malo prej ji je že rekel. Takrat, ko so šli iz reprezentance - pri 24.letih. Pa še to morava vzet v obzir - Tina je talent. Ima tisti 1%. Ti lahko treniraš in se raztrgaš, če nimaš tega procenta, si pač - med najboljših 30, ponavadi v drugi jakostni, kot ostale naše punce. In Massi je prefrigan - to mu moramo priznat. Kolikor ga ne maram, toliko je bil sposoben videt talent. In zato sem mnenja, da je njuna veza temeljila samo na potrebah - Tina je potrebovala Massija, da jo je gnal, vrhunski šport pa vzame 100% tebe in ni časa za ljubezen. Zato sta (spet moje mnenje) primarne potrebe zadovoljevala med seboj. Torej ni šlo za neko ljubezensko zgodbo - funkcionirala sta kot družina in si zadovoljevala svoje potrebe, da sta prišla na vrh. Massi brez Tine bi bil samo en ekscentrični športni učitelj, Tina brez Massija pa povprečje. Aja, pa še nekaj - Tina je zelo zgodaj začela trenirat. Sicer še v časih pred kolapsom SLO smučarije. In takrat je vedela, da želi biti smučar. Da je pa začela zgodaj - pa vem , je iz mojih krajev, pa še na športno gim je hodila leto pred menoj (pa jaz nisem bila na športnem oddelku )
< Sporočilo je popravil Jabček -- 14.3.2014 9:32:29 >
|