|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jokanje
17.9.2005 18:50:04   
ery
Oj. veste kaj me zanima.. Moja Nika, ki je stara 7 tednov, se dans skos joka oz sploh ne joka ampak samo nekaj cvili in piska. Prvo vprašanje: Moj fant pravi naj jo pustim v zibki, ker je razvajena, in se bo tako zdrla, meni se pa smili, saj sem bolj čustvena. No in ali katera ve v čem je razlika ali dojenčku med jokom tečejo solze ali jih sploh ni?

Ker zdaj , ko joka jih ni nič.

Pa malo je zgleda zaprta, sem klicala v ZD, je zdravnica rekla, da je po umetnem mleku... Ja kaj naj ji pa dajem, saj jaz nimam dovolj, ker se mi v 5-ih urah komi 40ml natanka?
Je rekla, naj dojim...Pa saj dojim, kolikor lahko...

Uf, če bo tako jokava kot danes, bo pa kriza...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Jokanje
17.9.2005 18:53:57   
Marogica
Daj ji za pit. Otroci, ki pijejo adaptirano mleko so bolj žejni, ker jim le-to mleko nadomešča samo hrano, ne pogasi pa žeje, kakor je to pri materinem mleku. Mogoče pa za to joka. Daj ji prekuhano vodo ali pa čaj.
Lahko pa da je samo polna luna, pa je malo bolj jokava. Jaz sem tudi danes bolj tečna.

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Jokanje
17.9.2005 18:57:04   
giti1
Mogoče je pa utrujena in ne more zaspati. Tudi naša je danes prava "brekica". Če pa zaspi je to le za par minut. Mi si pomagamo z gugalnikom in cel dan gugamo. Jaz je nosila ne bi. Jo že vzameš in pocartas, da jo pomiriš. Tudi   ta najmanjši hitro spoznajo kaj je fajn in se razvadijo.
Pa veliko uspeha.

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Jokanje
17.9.2005 19:01:40   
Primoza
ery je napisal/a:

Oj. veste kaj me zanima.. Moja Nika, ki je stara 7 tednov, se dans skos joka oz sploh ne joka ampak samo nekaj cvili in piska. Prvo vprašanje: Moj fant pravi naj jo pustim v zibki, ker je razvajena, Uf, če bo tako jokava kot danes, bo pa kriza...


V NOBENEM PRIMERU NE MORE BITI 7 TEDENSKI DOJENČEK RAZVAJEN, RAZVAJENI SO LE STAREJŠI DOJENČKI, OTROCI IN MI ODRASLI.

Raje poskusite ugotoviti, kaj ji manjka. 40 ml nujno zahteva dodajanje, če ne bo otrok postal zahiranček. Poskusite zamenjati adaptirano mleko, če ne bo spremembe potem bo kaj drugega, raziskujte pač.

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Jokanje
17.9.2005 19:11:16   
ery
ja moja tudi zaspi le za par minut. pa vem, da je zaspana.
ja treba bo raziskovat kaj ji manjka. Samo katero mleko sedaj? A je res od Hippa boljši kot Aptamil?

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Jokanje
17.9.2005 19:22:35   
tjaga
Mogoče so krči. Naj ti počiva na roki, obrnjena na trebušček. Masiraj jo po hrbtu.
Poskusi.
Ali pa se še ti ulezi in si jo daj počivat na trebuh.
Saj jo boš pomirila, samo brez panike, otrok te čuti.
Tamala pa še ni scrkljana, pri sedmih tednih zagotovo ne.

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Jokanje
17.9.2005 19:37:34   
Primoza
ery je napisal/a:

ja moja tudi zaspi le za par minut. pa vem, da je zaspana.
ja treba bo raziskovat kaj ji manjka. Samo katero mleko sedaj? A je res od Hippa boljši kot Aptamil?


Poskusite s Humano 1, ki ni ne vem kako draga in imajo večinoma z njo dobre izkušnje. Zanimivo je, da Hipp nekateri dobro prenašajo, tudi naš drugi, ki je zrastel ob Humani, naša prva pa je imela ob Hippu grozne težave.

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Jokanje
17.9.2005 21:40:14   
Maja Z
ojla

razvajena zihr ni.Jaz bi na tvojem mestu še poskušala z dojenjem, pa magar vsake 1/2 ure, saj črpanje ni zagotovilo, da ti mleka primankuje, ker dojenčki vedno več pocuzajo kot črpalka. Vztrajaj!
lahko da joka zaradi zaprtosi. Kaja je tut bolj zaprta in se včasih napenja in tudi malce pojoka. Lahko da je to.

LP Maja

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Jokanje
17.9.2005 22:10:47   
M i s h k a
Mi smo začeli z Aptamilom, po nekaj dneh je bila naša punčka zaprta, pa smo poskusili s Comformilom, narejen je posebej za otroke s krči. Morem se malo pohvaliti; imeli smo mogoče vsega skupaj 5x krče v 3 mesecih Kakanje po urniku vsak dan 1x. Aja...naše dete sploh ne mara dosti dodatne tekočine; čaja ali vode, vanjo spravim le nekaj kapljic vode na dan Še vedno pridno pije Comformil...komaj čakam, da lahko začnemo s "pravo" hrano.
Upam, da boste lahko potočažili pikico.

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Jokanje
17.9.2005 22:18:35   
Anonimen
Ja, Tiborja je tudi Aptamil zaprl, potem sem ga pa začela mešat s Comformilom (približno po-pol) je bilo pa O.K. Super prebava, nobenih krčev. Samo ne pustiti tako malo, nežno, toplo, mehko, dišeče bitje jokat! Prosim!

(odgovor članu ery)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Jokanje
17.9.2005 22:32:48   
smeška
Jaz tud mislim, da je ne moreš razvadit, če se joka (ne glede na to ali tečejo solzice ali ne)ji sigurno nekaj ni prav. In , če ne moreš ugotoviti kaj, jo pa malo cartajte. Moja je bila tudi prava jokica (kar naprej se je nekaj zvijala)in smo jo zato veliko nosili, pa ni, vsaj zaenkrat, pri 8 mesecih nič razvajena, čeprav so mi tete skozi govorile, da jo bomo razvadili in da naj jo ne nosimo tolk.

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Jokanje
18.9.2005 8:46:01   
tina104
Jaz je ne bi pustila jokat. Pa kaj, če jo nosiš. Jaz tud skozi poslušam, da bom mojega razvadla, pa si mislim - otrok je samo zdaj tako majhen in me rabi, ko bo hodil, se tako ne bo hotel več tako veliko po rokah nosit, ko bo pa še večji, pa bo tako vedno več drugje in ne v moji bližini, tako da izkoristimo ta čas...
Sem jaz tud prvi teden mojemu govorila, naj ga ne nosi, sedaj pa ga jaz tud ful nosim, samo ponoči poskušam ne ga nosit okoli in v glavnem leži.

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Jokanje
18.9.2005 14:14:55   
b.j.n.
Nocem bit pametna, ampak jaz mojega soncka ne pustim niti minute jokat in takoj dobi tisto, kar zeli in sploh ni problema s kaksnim jokom. Najprej poglej, ce je lacna. Ce jo djois, jo pac pristvavi in bos videla. Ce nimas dosti, ji pac daj formulo;
ce to ni, potem bi jo jaz odvila in naj mal brcka. daj ji svezo plenicko. Ce to ne pomaga in se vedno joka, potem jo mal pocrkljaj in ji drzi svojo toplo roko na trebuscku, da se dobro izprdka. To je moja praksa in je mali full priden in se ne joka kar v tri dni.


(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Jokanje
18.9.2005 14:23:34   
PBJ
Če ni lačna ali žejna, jo odvij in ji pomagaj, da se razmiga. Nogice večkrat pokrčita k trebuščku, dvignita ritkico ipd...Jaz mojega tudi položim na trebuh in ga masiram. Tako se mi najprej umiri. Menjavaj položaje, kaj hitro boš ugotovila, kaj ji najbolj ustreza.

Pa ne pusti je

lp

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Jokanje
18.9.2005 17:16:46   
fricka
Vsaka lahko pametuje, ugotovila boš pa samo sama. Zaupaj sama sebi, prisluhni otroku in vedela boš kako ravnati.

Jaz dodajam od samega začetka oz., ko sem se za to končno sama odločila. Najprej pa sem tako kot ti poslušala vse nasvete, se trudila dojiti, mala pa ni napredovala na teži. Ko sem premagala predsodke, da ne bom slaba mama v primeru nepolnega dojenja, je pa vse steklo. Zdaj imava skoraj 5 mesecev, sva pridne in lepo rasteva. Zaupaj svojim občutkom, pa bo.

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Jokanje
18.9.2005 17:55:06   
ursk@
Mogoče pa jo vseeno malo "šraufa". Probaj ji adaptirano mleko naredit s kuminovo vodo. V cca 1 liter vode prekuhaš približno 10 zrnc kumine.
Nam je pomagalo.

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Jokanje
18.9.2005 18:33:22   
Janika
Zarad dojenja se ne sekirat, vsi so zrastli. Moj je imel 2,5kg ob rojstvu. V začetku je bila kriza, nisem vedla kaj in kako bi kaj naredila. Počasi se navadis nanj in on na tebe in se vse uredi.

JOJ, JOJ kako ne morem slisat da je dojenček star nekaj mesecev razvajen, še manj pa dojenček star nekaj tednov ali dni!!!!
Ob toliko literature in razlagah kaj vse pomeni dojenčkov jok, marsikdo razbere iz jokanja samo to, da je dojenček razvajen.

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Jokanje
18.9.2005 18:36:50   
Janika
Se tole sem pozabila, tako kot sline ni do nekje 2 meseca, tako solzic ni do nekje 4 meseca.

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...




Pri katerem letu nameracvate imeti zadnjega otroka?
lenika



do 25. leta (3%)

do 30. leta (21%)

do 35. leta (46%)

do 40. leta (15%)

dokler bom lahko (7%)

ne razmišljam o tem (8%)


Število vseh glasov: 322

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!