kremni sir (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


mini86 -> kremni sir (11.3.2014 16:18:03)

če v receptu piše nesoljeni kremni sir, kerga pol to mislijo..nisem še nikol delala s tem in nimam pojma..

pa če za kremo piše
250g kremnega sira
50g masla
125g sladkorja

a stopiš maslo al ne..




PinaNina -> RE: kremni sir (12.3.2014 19:41:02)

''Filadelfija '' in podobni, kremni namaz za kruh brez dodatkov (paprike, zelišč, česna....).




juniorka -> RE: kremni sir (13.3.2014 14:04:31)

Mascarpone. Jaz ne poznam nobenega drugega, ki ni soljen... Ce pa katera, pa naj napise, bi mi pomagalo ceneje tiramisu naredit, lol




Paštetka -> RE: kremni sir (13.3.2014 14:12:47)

Z mascarponejem ne boš zgrešila

Maslo se da ponavadi zmehčano. Pomeni, da ga nekje 2 uri pustiš na pultu in potem zmiksaš, da je penasto ali kar boš že delala :))




LittleSun -> RE: kremni sir (13.3.2014 14:21:05)

Marcarpone dobiš v lidlu ali hoferju dokaj ugodno.




mateyka -> RE: kremni sir (13.3.2014 14:47:45)

ricotta sir?




uškinamama -> RE: kremni sir (13.3.2014 15:00:22)

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

ricotta sir?


Ne. Ricotta ni mazava, kremna. Riccota je naša sirarska (albuminska skuta), daleč od mascarponeja, filadelfije




mateyka -> RE: kremni sir (13.3.2014 15:44:58)

malo off topic;
filadelfija - men ni jasno a to jo res dajejo na cheese cake? ker meni je filadelfija slana, in men je to čist čudno, da bi dal gor..




mateyka -> RE: kremni sir (13.3.2014 15:50:51)

btw, a se mascarpone lahko peče? ricotta se, za mascarpone pa se mi nekak čudno sliši.. [img]http://ocmb.xenu.net/ocmb/images/smilies/questionmarksmiley.gif[/img]




Felicita -> RE: kremni sir (13.3.2014 16:30:23)

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

malo off topic;
filadelfija - men ni jasno a to jo res dajejo na cheese cake? ker meni je filadelfija slana, in men je to čist čudno, da bi dal gor..


ja, res. cheesecake tudi ni pretirano sladek in ima malo tistega slanega priokusa. Podobno kot ameriški chocolate chip cookies, kjer je sama masa za piškot skoraj bolj slana kot sladka. (je pa res, da gre zaradi tega notri še toliko več sladkorja - da se primerno ''uravnoteži'').

sicer je pa kremni sir philadelphia, v sloveniji pa še abc sir(ček) in pomoje Mu (bivši tamar), pa dukatela in kar je še podobnega. soljeni so pa bolj ali manj pomoje vsi, tako da je potem pač treba maso probat, da ni preslana oz. je dovolj sladka.




Paštetka -> RE: kremni sir (13.3.2014 18:26:10)

Ja, lahko se peče mascarpone :)




mateyka -> RE: kremni sir (13.3.2014 18:34:22)


IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Ja, lahko se peče mascarpone :)


all riiight! [sm=smiley20.gif] now we're talkin' - se bom lotila kakih eksperimentov s quichem [sm=smiley4.gif]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.3.2014 9:42:47)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




mateyka -> RE: kremni sir (14.3.2014 10:29:53)


IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
tile vsi siri so narejeni iz skute in kisle smetane z dodatkom soli.


potem pa raj to dvoje zmešam in sol vržem čez ramo za srečo (al kaj je že - hudiču v fris, ki ti kuka čez ramo in se hoče pentljat v tvojo kuho?).




RIJA* -> RE: kremni sir (14.3.2014 10:55:46)

jaz sem kupovala kremni sir od spar budget....nič slan...sem ga pa mešala potem še z mascarponejem in smetano, pa je bilo fantastično....s tem, da je ta veliko cenejši od filadelfije




Stran: [1]