Drage Ringarajevke! (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Flavia_ -> Drage Ringarajevke! (8.3.2014 8:27:57)

Drage Ringarajevke,
danes je dan samo za vas in vse ostale ženske tega sveta. Dan za rožico, za veliko še bolj sladkih poljubčkov in toplih objemov, dan za drobno presenečenje in/ali darilce. Vendar, najboljše darilo pa si lahko vsaka ženska podari kar sama, in to ne samo danes. Vzemite si čas zase, ko ga potrebujete, večkrat postavite na prvo mesto sebe in pri tem uživajte, brez slabe vesti. Vsi, ki vas imajo radi, bodo to zagotovo razumeli.

Drage dame, naj bo 8. marec za vse vas prekrasen dan, z veliko razvajanja in smejanja.

Ekipa Ringaraje [sm=smiley1.gif]

Izabelina -> RE: Drage Ringarajevke! (8.3.2014 11:45:57)

nočm bit negativna ampak nekje sm tole prebrala:

Ženska populacija na svetu opravlja 66% dela in ima v lasti samo 1% premoženja.

V lanskem letu je 14 milijonov deklic, mlajših od 14 let prisiljenih v poroko.

V svetu je porod še vedno prvi vzrok za smrt deklet starih od 14 do 19 let.

Vsako leto je v povprečju 60 milijonov deklic in deklet zlorabljenih na poti v šolo. Zlorabe vključujejo posilstva in druge fizične napade, ni pa vračunana trgovina z belim blagom.

70 milijonov deklic med šestim in dvanajstim letom ne hodi v šolo.

odpravit te probleme bi bil edini razlog za praznovanje dneva žena...

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.3.2014 16:10:28)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

alda -> RE: Drage Ringarajevke! (8.3.2014 16:18:40)

kakor koli :tega praznika pa si ne pustim vzeti!!
Edini praznik, ki je od "dugih dan",ki mi resnično nekaj pomeni!

Lep ,lepši in najlepši dan žena vsem !!

pipapopa -> RE: Drage Ringarajevke! (8.3.2014 19:19:22)

današnji dan ni bil nič drugačen od drugih[sm=smiley1.gif]še možu sem prepovedala rože, ker mi itak vse uvenejo.

Veliko več mi pomeni materinski dan [sm=smiley27.gif][sm=bravo.gif]

Shorty_ -> RE: Drage Ringarajevke! (8.3.2014 19:21:15)

Najlepše želje tudi z moje strani!

lp Shorty RR

Stanislava_ -> RE: Drage Ringarajevke! (8.3.2014 19:55:19)

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Imamo pa volilno pravico, možnost izbire, pravico do dela, šolanja, izobrazbe, enakopraven položaj v družbi,... vsaj pri nas, thanks to mnogo našim prednicam in prednikom, ki so se borili za te pravice dolga leta nazaj, ko so bile še nedosegljive in so nam danes te možnosti, ki so nam dane, samoumevne. ko so nam samoumevne, jih ne cenimo.

Katere pravice pa nimamo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

aknela123 -> RE: Drage Ringarajevke! (10.3.2014 19:04:11)

IZVIRNO SPOROČILO: pipapopa

današnji dan ni bil nič drugačen od drugih[sm=smiley1.gif]še možu sem prepovedala rože, ker mi itak vse uvenejo.

enako

liliana -> RE: Drage Ringarajevke! (10.3.2014 19:13:04)

IZVIRNO SPOROČILO: pipapopa

Meni pa ne......jaz sem pa jezna na naše vaške farške aktivistke v društvu, ki so sforsirale prestavitev proslave osmega marca na materinski dan......kot da je samo "biti mati" ena in edina izpopolnjenost ženske......in zadnja leta ne hodim na to proslavo[sm=hudicek1.gif]......

alda -> RE: Drage Ringarajevke! (10.3.2014 19:53:55)

Materinski dan je lih ko valentinovo-novodobna izmišljotina.
Sem delala v vrtcu pred 24.leti in do enih 20 mogoče še manj let sploh vedli nismo, da ta praznik obstaja.

In čist se strinjam z Lilijano:materinski dan je zelo diskriminatoren do ostalih pripradnic ženskega spola,ki niso še ali nikoli ne bodo mame

nejcko -> RE: Drage Ringarajevke! (10.3.2014 20:06:19)

IZVIRNO SPOROČILO: alda

kakor koli :tega praznika pa si ne pustim vzeti!!
Edini praznik, ki je od "dugih dan",ki mi resnično nekaj pomeni!

Lep ,lepši in najlepši dan žena vsem !!

Podpis. In pod liliano tudi.

aknela123 -> RE: Drage Ringarajevke! (10.3.2014 21:33:44)

osmi marec, materinski dan... ko sem dala podpis pod pipapopo sem v bistvu dala podpis pod to, da ne praznujem dan žena. koristim pravice, ki so si jih ženske izborile na ta dan. nekak mam filing, da ravno tiste ženske, ki so najbolj glasne, da jim moški morajo prinesti rože in bonbonjere in oh in sploh, v bistvu sploh ne vejo, čemu dan žena, za kaj so se ženske borile v preteklosti in tudi nikoli ne grejo na volitve.
materinski dan pa... tam nekje kakšen mesec, dva okrog tega datuma ali ponavadi po njem se pač pustim povabit na kosilo v restavracijo s strani moža in to me čisto zadovolji :)

Frodo Bisagin -> RE: Drage Ringarajevke! (10.3.2014 22:42:18)

IZVIRNO SPOROČILO: aknela123

osmi marec, materinski dan... ko sem dala podpis pod pipapopo sem v bistvu dala podpis pod to, da ne praznujem dan žena. koristim pravice, ki so si jih ženske izborile na ta dan. ...

Katera od nas ve, kdaj smo slovenke dobile volilno pravico, ne da bi googlala ? [sm=zz_mstickle.gif]

dota -> RE: Drage Ringarajevke! (10.3.2014 23:01:47)

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

osmi marec, materinski dan... ko sem dala podpis pod pipapopo sem v bistvu dala podpis pod to, da ne praznujem dan žena. koristim pravice, ki so si jih ženske izborile na ta dan. ...

Katera od nas ve, kdaj smo slovenke dobile volilno pravico, ne da bi googlala ? [sm=zz_mstickle.gif]

Jst vem. Mi je pa afž bl všeč.
Tko bi pa zdej rabli kako teto Kveder in podobne.

Materinski dan pa ni uvoz iz amerike. Smo ga imeli že prej ampak praznovali ga nismo ala amerikanci.

pomlad08 -> RE: Drage Ringarajevke! (11.3.2014 9:25:23)

Sem delala v vrtcu pred 24.leti in do enih 20 mogoče še manj let sploh vedli nismo, da ta praznik obstaja.

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Ta je pa dobra! [sm=jezicek.gif]
Ej, a veš da v vrtcu pred 24. leti tudi nismo vedeli, da velika noč obstaja [sm=smiley36.gif] Pa je pomoje že obstajala[sm=smiley36.gif]

Frodo Bisagin -> RE: Drage Ringarajevke! (11.3.2014 16:22:06)

IZVIRNO SPOROČILO: dota

Jst vem. Mi je pa afž bl všeč.
Tko bi pa zdej rabli kako teto Kveder in podobne.

[sm=smiley20.gif]

Rariteta [sm=smiley20.gif]

alda -> RE: Drage Ringarajevke! (11.3.2014 17:23:59)

IZVIRNO SPOROČILO: pomlad08

[sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] Ta je pa dobra! [sm=jezicek.gif]
Ej, a veš da v vrtcu pred 24. leti tudi nismo vedeli, da velika noč obstaja [sm=smiley36.gif] Pa je pomoje že obstajala[sm=smiley36.gif]

Ne Dota veliko noč pa smo praznovali v vrtcu ,ampak ji nismo dajali verskega pomena ,kar je edino pravilno

aknela123 -> RE: Drage Ringarajevke! (11.3.2014 20:48:24)

alda, kako pa ste potem to praznovali v vrtcu? nikogar ni zanimalo, kaj je pomen, od kod izvira?

Frodo Bisagin -> RE: Drage Ringarajevke! (11.3.2014 21:25:40)

alda, kako pa ste potem to praznovali v vrtcu? nikogar ni zanimalo, kaj je pomen, od kod izvira?

V vrtcu? Predavanje smo imeli o koreninah praznika in verskih implikacijah od uvedbe krscanstva kot drzavne vere. Potem ko smo to spljuvali smo sli jest jajca (nismo jih barvali, skoda casa in denaqrja za barve) in sunko ter ostale dobrote in smo se poglabljali v pomen posta in vliva sunke na holesterol. Navaden dan v vrtcu [sm=zz_biggrin.png]

aknela123 -> RE: Drage Ringarajevke! (11.3.2014 21:30:22)

aha, no zdaj mi je pa jasno.

Stran: [1]