Jančika_ -> melancani (17.9.2005 15:47:39)
|
Jaz jih najraje spečen na žaru. Narežem jih na rezine, pokapljam z oljem in to je to. Nič jih ne odcejam, solim jih naknadno.
Včasih pa naredim omako za špagete: prepražim čebulo in česen, nato zdušim na kocke narezane melancane (ne lupim jih) in bučke, zalijem s paradižnikovo mezgo ali pelati. Bazilika, timijan, sol, poper, čili.
Malo bolj zakomplicirano, a super dobro: narežeš jih na debelejše rezine, ki jih prerežeš na pol (tako, da se na enem koncu še držijo skupaj, kot kakšen sendvič). Znotraj jih namažeš s kečapom, gorčico, dodaš rezino sira (lahko tudi šunke, a sir mora biti). Zapreš z zobotrebcem, povaljaš v moki, jajcu in drobtinah, ocvreš.
Dober tek, karkoli boš skuhala!
|
|
|
|