dota -> RE: Krim - nova vojna ali ne? (5.3.2014 10:32:47)
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Srčno upa, da ne, če pa že, pa da bi bila hladna. Vojne me je res groza. Zakaj nekdo zasede tujo državo mi pa nikoli ni bilo jasno... Razumem tiste plemenske boje, ko ni bilo dovolj virov, samo ti ljudje, ki zdaj vodijo vojne, imajo vsega več kot dovolj... Za nobeno vojno mi ni vseeno, dostikrat ne vem, kako rešit stvari, niti v teoriji, če bi me postavili za sodnika (hvalabogu da me ne), strah me je pa, da bi segla vojna še sem. Trudiš se, da bi bilo otrokom fajn, potem pa se lahko par ljudi skrega in naenkrat so otroci brez vsega, lahko celo brez staršev ali se še njim kaj zgodi. O tem res ne maram razmišljat, ker nimam pojma, kaj bi lahko naredila, da bi bilo boljše in potem sem samo žalostna. Ko sem bila mala, sem ogromno razmišljala o tem, na koncu pa sem se sprijaznila, da ne bom nikoli zagotovila mira na svetu in da lahko največ naredim s tem, da poizkušam naredit veliko malih dobrih stvari... Ampak če začnem razmišljat o vojni, potem te male stvari nekako niso dovolj... Ronja, prav dobro veš, da so tudi zdaj vojne zgolj zaradi virov. In čedalje bolj bo to na tapeti. Ker bo virov vedno manj. Zdej se fajtajo za nafto in plin, sej se ne fajtajo za hrano. Pol se pa bojo za vodo in podobno. Sej poglej že kaj so hotli narest z pravico izkoriščanja vodnih virov. Samo norec. Ne norec, NOREC, lahko da tovrstno dobrino na trg. bolj malo sodobnih vojn je bilo zaradi suverenosti itd... in še tiste, ki so bile so bile z ozadjem in podporo D Velikih, ker so imeli zadi svoje interese. Samo pomisli kako so ustanovili Izrael. In Kdo ga je ustanovil.
|
|
|
|