Jenny_B -> RE: Vnetje nožnice oz. zadnjika (2.3.2014 19:18:51)
|
Anglija, poslušaj. Prvo kot prvo, intimna mila, robčke za intimno nego pa tudi baby vlažilne robčke ipd... vse to vrži v koš. Tisto kar ti rabiš je navadno olivno olje, lahko tudi ognjičevo kremo ali kaj podobnega naravnega, mastnega. Ne rabiš nikakršnih dragih krem iz lekarne in podobno. Po odvajanju na toaletni papir pokapaj nekaj olja in se s tem obriši, tako boš lepo očistila kožo ter hkrati namastila zadnjik. Po moje tudi z wc papirjem ni nič narobe, enostavno si se pregrobo ali prevečkrat brisala in s tem izsušila ter poškodovala kožo. Naš anus je zelo podoben našim ustnicam, tudi nega mora bit taka. Kadar nas ustnice pečejo, si jih namažemo z labelo, jih namastimo, tako moramo tudi zadnjik. In kdaj nas ustnice pečejo? No, ko se odzadi umivaš se moraš tudi fajn posušiti in ponovno namazati z oljem oz. mastno kremo. Če slučajno odvajaš trdo blato, potem ti svetujem uporabo maslenih svečk - to ni nič drugega kot navadno jedilno maslo narezano na palčke v obliki svečk, katero si vstavimo pred predvidenim odvajanjem. S tem sluznico od znotraj namastimo, hkrati pa omehčamo trdi čep blata. Nič ni narobe, če si jih vstavljamo vsak večer pred spanjem.. Maslene palčke hrani v hladilniku. Skoraj si upam trditi, da se tale tvoj problem ne bo razširil do nožnice, razen če gre res za nekakšno bolezensko stanje. V glavnem, sprobaj, pa mi poročaj, če ti bojo moji nasveti kaj pomagali.. :)
|
|
|
|