Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 3.3.2014 9:24:01
|
|
|
|
Anonimen
|
ojla punce nekaj dni me ni bilo ker sem imela neke težave z internetom ampak zdaj sem spet z vami tara.81 ja tudi jaz sem razmišljala da bi bilo dobro odpret novo temo glede nato da se una izteka,in evo pa jo imamo,sem jo kar odprla jaz začnem okoli 10.3 odvisno od kdaj pride in punce kok smo že daleč,ali je katera že začela,nisem še vsega prebrala sploh nevem koliko nas je pa srečno vsem skupaj in same + prosim
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 3.3.2014 12:20:08
|
|
|
|
Corse
|
Pozdravljene vse Čakam na pošto od konzilija, grem v spontan postopek, bo skoraj brez špikanja, upam da bom kmalu na vrsti. Sedaj sem v LJ pri Nini Jančar, prvi postopek v PO pri Merlotu. V prvem dolgem postopku sem zelo slabo prenašala hormone. Pestke za vse...LP
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 3.3.2014 13:44:00
|
|
|
|
monsy
|
IZVIRNO SPOROČILO: tara.81 monsy a ga boš prvič jemala? Jaz sem imela toliko stranskih učinkov in težav z njim, tako da bodi pripravljena. Stranskih učinkov na unem listu priloženem pa ne niti brat, ker so grozljivi. Upam, da ga boš ti bolje prenašala. Ne, še nisem začela s pikanjem. Ne vem ali dobim že v četrtek gor v MB prvo špiko ali si jo dam potem sama prvič v petek, tako kot je napisano v navodilih. Še malček in začnemo ! Včeraj sem vzela zadnjo tabletko Femodena in zdaj čakat ... ja prvič ga bom jemala, ker u prvem postopku nisem mela pingvinčkov. Upam da ne bo kakšnih hujših stranskih učinkov,...ponavadi nimam problemov s tem, pri nobenih tabletah. Upam da bo tudi tokrat tako. Ti povem da niti ne razmišljam o tem,...in pa sploh nikol ne berem navodil ki pridejo zdraven, ker če bi jih, mislim da pol niti lekadolov ne bi pila
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 3.3.2014 18:58:49
|
|
|
|
tejcy01
|
pozdravljene evo danes je moj 5.dan špikanja jutri imam pa prvi UZ upam da bo uspešen..držite pesti
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 3.3.2014 20:55:22
|
|
|
|
sturla
|
Hej hej Naj povem, kaj sem izvedela. Poklicala sem na oddelek SIII in so mi rekli tako: glede na to, da imam pingote, se narocim v leonisce k svoji dr.,ki mo dala novo napotnico. Nato se narocim v stari porodnisnici,kjer mi bojo dali zap.st. in potem cakam jovo na novo mogoce bo prislo kateri prav. Tara, kje se pa dobi ta rec? Danes sem kupila krvomocnico
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 4.3.2014 7:43:14
|
|
|
|
Aleda
|
A mi mogoče katera ve povedat, kako je če greš v postopek samoplačniško: je treba plačat tudi posvete in morebitne preiskave (hormonske, laparaskopija) pri izbranem G, ali gre to na napotnico?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 4.3.2014 9:42:01
|
|
|
|
saška84
|
Ojla Mogoče katera ve, kdaj najbolj točno naj bi prišla menstruacija po et??Danes sem 10. dan po ET, čist sem že živčna..vem da lahko vsi ti hormoni čist spremenijo cikel, pa vseeno glede na to da že odkar pomnim imam ciklus na 28 dn, in po mojih izračunih bi jo mogla dobit 6.2 Glede na to, da je ovulacija takrat, ko je punkcija bi jo pa praviloma mogle dobit 14 dni po tem? Ima katera kakšne izkušnje s tem, kdaj ste dobile M.. Znakov nimam nobenih, mal me mogoče trebuh boli, pa polno glavo mozoljev...sicer sem že imela 2krat IMN, ampak sem že mal pozabila kdaj pridejo ti znaki, če sploh pridejo... Hvala za odgovore... Vsem želim lep dan pa veeeeeeeeliko pluskov
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 4.3.2014 10:47:54
|
|
|
|
tara.81
|
tejcy01 kako je bilo danes na UZ-ju? Upam, da si bila "pridna kokoška" in da imate polno foliklov. monsy super, da dobro prenašaš zdravila. Jaz sem imela res ogromno težav in je bilo kar hudo. Prvi teden sem bila v taki depresiji, skozi samo jokala, vse sem videla "črno", grozljivo. Jedla nisem čisto nič, ker enostavno nisem mogla, mi ni šlo. Pol je bilo lažje, ko sem začela jemati še Prometrium. Upam, da bo tebi šlo lepše skozi. Prijateljica ga je tako lepo prenašala, je rekla, da se je prav dobro počutila in da bi ga jemala kar naprej. Je res odvisno od posameznice. sturla kaj si pa mislila? Mogoče matični mleček? To sem nabavila pri enem čebelarju, melatonin pa v Italiji. Aleda žal ne bi vedla. Po logiki, če je postopek samoplačniški se plača vse. A postopke ste že vse pokurili? saška84 zna bit, da ti progesteron zavira prihod M, pri meni vem, da je bilo tako, da dokler sem jemala Prometrium tudi ni bilo. Kateri dan si pa imela ET?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 4.3.2014 11:10:06
|
|
|
|
tejcy01
|
tara.81 eo moj prvi uz je za mano pridelal sem na vsaki strani po 4 folikle velikosti od 12 do 15 in pa še nekaj manjših...za te mi pa ni nič povedala niso glih neki veliki ampak upam da še zrastejo zdej sem dobila še za dva dni puregon in pa orgalutran...v četrtek pa imam spet uz..potem bomo pa vidl,mislim da bo potem pa že stopka...saj tko je bilo v mojem prvem postopku sem pa bistveno bolj živčna kot v prvem postopku pa ti..si že začela?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 4.3.2014 11:14:43
|
|
|
|
tara.81
|
tejcy, ne še nisem začela. V četrtek UZ in pol začnem. Tudi jaz sem tako živčna. Tokrat sem doma brez dela in imam očitno preveč časa za razmišljanje Super za toliko foliklov! Da bi bili vsi polni
< Sporočilo je popravil tara.81 -- 4.3.2014 11:15:23 >
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 4.3.2014 11:21:14
|
|
|
|
tejcy01
|
tara.81 hvala upam da bojo usi lepi in polni ja v prvem postopki sem jih pridelala 6 od tega je bilo lepih 5 oplodila sta se pa samo dva..upam da bo zdaj malo bolje in da bo več sreče super naj ti čim hitreje mine in upam da bo tudi pri tebi use tako kot je treba ja verjetno si še toliko bolj živčna ker si doma in samo tuhtaš kako in kaj...jst sem v prvi postopek šla veliko bolj sproščena in pa manj živčna kot sedaj..verjetno zato ker nisem vedla kaj vse me čaka
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 4.3.2014 15:43:19
|
|
|
|
sturla
|
tara.81 mislila sem na folno kislino. videla sem jo v mullerju, šumeča tableta saška mogoče je sploh ne boš dobila 26.3. grem po napotnico če gre vse po sreči, aprila nadaljujem z novo rundo pingvinčkov grem brat navodila za pitje krvomočnice
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 4.3.2014 16:49:06
|
|
|
|
saška84
|
No super, pol grem jaz tut verjetno naslednji mesec naprej Nism mogla počakat, sem danes nardila test, negativen, glede na to, da je danes 10.dan mislim, da je kr realen, no bomo vidli Sturla jaz imam folno kislino femibion ki ima dodanih še nekaj vitaminov pa tega
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 4.3.2014 22:06:20
|
|
|
|
sturla
|
saška dokler ni ne se vdat če pa imaš zamrznjenčke in člučajno pride ti predlagam, da narediš kot jaz in takoj pišeš v LJ pa mall zajamraš, če te lahko naročijo do **** datuma (mene so). vseeno držim pesti za +
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 5.3.2014 9:30:53
|
|
|
|
tara.81
|
tejcy hvala za lepe želje! Ja, da bi šlo res vse tako kot je treba je tudi moja želja...po 2 letih in pol mislim, da bi bil že čas, da tudi jaz zagledam . Drugače se pa moja že kaže. Včeraj malček, danes malček, očitno si bo dala jutri duška, med pregledom . Saj pravijo, da so navajeni v MB vsega, ne? sturla to FK sem kupila kar v lekarni.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 5.3.2014 9:42:57
|
|
|
|
tejcy01
|
tara.81 ja prav imaš zdaj bi bil pa že čas da tudi midve zagledava ta zelo pričakovani in upam da nama tokrat uspe in bova saj morajo biti navajeni vsega srečno jutri še nekaj me zanima ali mogoče veš kok morajo biti folikli veliki za punkcijo jst sem imela v prvem postopku na prvem uz malo večje kot sedaj..pa me malo skrbi ker so zdaj manjši...sicer jih je pa več itak sem pa skos živčna jutri imam še en uz..in upam da so zrasli in da bo use uredu
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 5.3.2014 9:48:50
|
|
|
|
tara.81
|
tejcy mislim, da morajo bit tam nekje okoli 19 za stopko. Kar je več je skoraj nevarno, da že samo poči. Jutri tudi ti UZ...bom držala pesti! Ja, če si jih imela včeraj že 15 in da rastejo nekje 2-3mm na dan zna bit, da bo res že jutri stopka. To je pa hitro. Pri meni gre vedno vse tako počasi. Že moje O so dolge in vedno okoli 20. dneva, tako da si jajčniki vzamejo čas
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 5.3.2014 9:52:54
|
|
|
|
tejcy01
|
tara.81 ja na prvem postopku sem ima tudi tako 7 inekcij in potem čez en dan stop inekcija upam da bo tokrat tudi tako ja jutri sva obe na uz upam da obe srečno
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 5.3.2014 15:01:15
|
|
|
|
saška84
|
tara et sem imela 22.2.danes imam malo izcedka sicer vse skupi nic, bom vidla kaj bo zdaj naprej sturla hvala za info bom tut jaz poklicala ce jo bom dobila, pa mal pojamrala, ti pa ko bos kaj zvedla le napis tuki, da bom na tekocem Kot sem ze rekla se ni prsla sam ta izcedek, k tut mal ni podoben menstri ...naj se ze ulije ce se misli, se enga testa pa tut ne bom nardil do nenedelje.Pa dokler se ne ulije si se kr tlacim te tablete notr, itaq jih mam sam se za tri dni
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 5.3.2014 15:33:57
|
|
|
|
sturla
|
tejcy moji največji folikli so bili tudi 21, nato je padla stop injekcija. ne predstavlja si, koliko so bili veliki na dan punkcije saška veš da bom zato smo tu, da si pomagamo in delimo izkušnje. moja je prišla 11. dan po prenosu. do takrat sem vstavljala estimo, potem pa nič več punce, pomlad bo naša! vodnarji so fajn
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 5.3.2014 15:48:00
|
|
|
|
tejcy01
|
sturla hvala za info 21 uff to pa je velik ja
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 5.3.2014 17:50:00
|
|
|
|
saška84
|
No saj jaz sem pa dons 11. dan Čakam pa čakam..... Zamrznječkov mam pa lih za 5 rund, ki jih imam še na voljo...sem pa dons nekje prebrala, da jih po odmrznitvi preživi le 50% od tega jih je nosečih le 15% žensk! A misliš da če bi naslednjič prosila za dva zarodka, kej upoštevajo te želje a strogo po pravilih, ker mislim da ženskam do 35.leta v prvih dveh poskusih avtomatsko vstavijo le enga!?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 5.3.2014 18:38:32
|
|
|
|
monsy
|
IZVIRNO SPOROČILO: saška84 No saj jaz sem pa dons 11. dan Čakam pa čakam..... Zamrznječkov mam pa lih za 5 rund, ki jih imam še na voljo...sem pa dons nekje prebrala, da jih po odmrznitvi preživi le 50% od tega jih je nosečih le 15% žensk! A misliš da če bi naslednjič prosila za dva zarodka, kej upoštevajo te želje a strogo po pravilih, ker mislim da ženskam do 35.leta v prvih dveh poskusih avtomatsko vstavijo le enga!? hm,...jaz sem slišala da 80% zamrznjenčkov preživi. Ja sej nevem več sem že čist nora od vseh informacij No glede prenosa zarodkov, meni u prvem postopku ni hotel dat 2,...zdaj u drugem pa sem ga prašala in je rekel samo če se partner strinja,....no tko za informacijo. Sm pa 30 let stara. Nekje prakticirajo tako da do 3 postopke probajo z samo enim, pol če ne rata, pa po dva vstavijo... Seveda so leta tukaj tudi pomembna.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 5.3.2014 19:45:29
|
|
|
|
binyyy
|
Heei punce. D se se jaz malo javim. Danes je 7dan od et. Znakov nimam nobenih, niti krcov. malo me skrbi, da ni nobenega znaka, edino izcedel od estima vaginalnih tabletk
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznj... 5.3.2014 20:37:17
|
|
|
|
sturla
|
saška glede št.zarodkov ne vem točno. vidim, da tudi ti imaš veliko pingvinčkov mislim, da se samo ETZ ne šteje kot celoten postopek, ali se motim? ima katera kaj več izkušenj s tem? ker če se šteje, bom pokurila vsa postopke samo s zamrznjenči?
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?