mango (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

enea -> mango (27.2.2014 20:38:10)

tiste ki ga "redno" kupujete na kaj ste pozorne,.. in da veste da je res dober oz. zrel in je dobrega okusa,.. razmišljam že nekaj časa da bi ga kupila pa imam zmeraj strah da ne bo dober, da ne bo dovolj zrel,..
nisem ga še nikoli jedla kot sadež,...

ronja -> RE: mango (27.2.2014 20:57:09)

Na vonj.

enea -> RE: mango (27.2.2014 21:03:31)

aha potem je to tako če lepo diši potem je tudi 100% dober,.. uuu jutri grem vohat po mercatorju[sm=zz_playfull.gif][sm=zz_running.gif]

Hope2 -> RE: mango (28.2.2014 5:13:30)

Da je dovolj zrel in ne preveč zrel. V sloveniji ga zelo težko dobim- redko dobiš takega ta pravega. Najboljšega sem dobila ene parkrat v hoferju, drugje pa so ponavadi bili nezreli. Še najtežje mi je vohat vonj pri mangotu[sm=zmeden.gif].
Jaz gledam barvo mangota (tudi črne male pikice) in tipam mehkobo (ne premehek, ne pretrd). Tukaj pri nas imamo več vrst mangotov in vsak ima svoj čar v okusu, v mehkobi, v določeni sezoni ali iz določene države. Večkrat kupiš večji ekpert rataš. Ko pa enkrat sprobaš tistega ta pravega- svežega [sm=9nebesa.gif]
Mi smo veliki ljubitelji. Če mojga malčka vprašaš kaj boš jedel za kosilo, zajtrk ali večerjo bo vedno rekel mango[sm=jezicek.gif]

Paštetka -> RE: mango (28.2.2014 7:28:08)

Zdaj si se pa zlagala, ker reče: mängouu [sm=jezicek.gif]

hrchy -> RE: mango (28.2.2014 9:54:19)

Ja, da ni prevec ali premalo zrel - ce je lep rumeno-rdec in mehak, se zna zgoditi, da je notri ze cisto pocast in zacenja gnit... jaz rajsi kupim zlenenega, ki se mu ze fino vidi spreminjanje barve in je ravno prav cvrst (nikakor trd) ter ga potem dozorim doma. Voham ga pa ne vec, ker ponavadi zacne gnit pri peski in se mi je ze zgodilo, da je od zunaj lepo disal, notri je bila pa katastrofa in je sel v smeti!

HuAnita -> RE: mango (28.2.2014 9:55:27)

Diši po kombinaciji breskve in korenčka. Hofer ima po navadi dobre.... Če je zelen, ga daj na sonce za par dni....

enea -> RE: mango (28.2.2014 11:46:21)

o punce hvala za nasvete,.. danes ga še nisem uspela kupit, bom šla pa jutri do hoferja,..[sm=bravo.gif]

Hope2 -> RE: mango (28.2.2014 15:54:24)

IZVIRNO SPOROČILO: hrchy

Ja, da ni prevec ali premalo zrel - ce je lep rumeno-rdec in mehak, se zna zgoditi, da je notri ze cisto pocast in zacenja gnit... jaz rajsi kupim zlenenega, ki se mu ze fino vidi spreminjanje barve in je ravno prav cvrst (nikakor trd) ter ga potem dozorim doma. Voham ga pa ne vec, ker ponavadi zacne gnit pri peski in se mi je ze zgodilo, da je od zunaj lepo disal, notri je bila pa katastrofa in je sel v smeti!

Točno zato sem napisala da težko vohat, ker voh ni vse, dišijo tudi taki, ki so gnili oz zanič not. Ja, včasih bolje takega, ko še ne diši idealno in ga doma dozoret.

Stran: [1]