uporabniki citroena C3 (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

romy -> uporabniki citroena C3 (26.2.2014 12:48:43)

Zdravo,

Ali kdo vozi citroen C3? Kako je zadovoljen, izkušnje....

Namreč, sem v fazi menjave avta, C3 mi je kar všeč, kot sem malo gledala ima tudi majhno porabo...je to res? Kaj pa vzdrževanje? Je drago?
Ne morem in ne morem se odločit...trg je prenasičen z avtomobili....včasih je bilo mnogo lažje [sm=smiley36.gif]

Moj [sm=smiley27.gif] prisega na nemce...pravi da ima raje 10 let starega mercedeza, audija, VW kot novega citroena [sm=smiley13.gif]
tako da njegovo mnenje ne šteje [sm=jezicek.gif]

Za kakršnokoli izkušnjo bom hvaležna.

noranate -> RE: uporabniki citroena C3 (26.2.2014 13:35:46)

NO, jaz sem sedela noter in mi je fulllll všeč. [sm=smiley36.gif] No, moj pač popravlja tele jeklene konjičke in tako, s citroeni ni nekih problemov, popravila pa se okol vseh teh avtkov vrtijo tu nekje. Moj pač pravi, da raje citroena kakor renoja [sm=zmeden.gif]...
Drugače pa tudi prisega na nemce, ampak nekak najbolj mercedez, ker tile novi golfi, pasati....za to je treba imet kar globok žep, ker so servisi ohoho, pa več različnih tipk je, bolj boli v žepu.
Je tudi odvisno, za kam ta avto rabiš, a je to sam za razvoz otrok, krajše relacije.... Vglavnem, C3 je zares soliden avto, za normalno ceno, za odpeljat se povsod. Srečno! [sm=smiley1.gif]

romy -> RE: uporabniki citroena C3 (26.2.2014 13:42:12)

IZVIRNO SPOROČILO: noranate

Moj pač pravi, da raje citroena kakor renoja [sm=zmeden.gif]...

[sm=smiley1.gif] ne mi o renoju, ga prodajam...ampak sem razmišlala o novem cliu...pa je dec kar pike dobil [sm=jezicek.gif] Bejž z [sm=hudicek1.gif] renojevim, da ga nikol več pred bajto ne vidim....njegov zadnji stavek na temo renoja [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Na vse pristane, samo na renoja ne [sm=smiley1.gif]

asyka -> RE: uporabniki citroena C3 (26.2.2014 13:45:18)

Nimam C3, imava pa Citroena doma - Xsara Picasso, na njega sva pa prešaltala iz Xsare copue[sm=smiley36.gif] Moj prisega na Citroene, ker malo pijejo, ker imajo vzdržljiv motor in on trdi, da eno izmed boljših šasij, ki ne zarosta tako hitro, kot pri katerih drugih avtomobilih. Če bi jaz izbirala avto bi skoraj zagotovo kupila C3, ampak sva pri nakupu gledala malo naprej in da bo nekoč v avto potrebno dati tudi kakšen otroški sedež ali dva, pa oba sva rada malo bolj kamot v avtu.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.2.2014 14:13:54)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.2.2014 14:16:55)

Stanislava_ -> RE: uporabniki citroena C3 (26.2.2014 18:38:23)

IZVIRNO SPOROČILO: romy

Namreč, sem v fazi menjave avta, C3 mi je kar všeč, kot sem malo gledala ima tudi majhno porabo...je to res? Kaj pa vzdrževanje? Je drago?
Ne morem in ne morem se odločit...trg je prenasičen z avtomobili....včasih je bilo mnogo lažje [sm=smiley36.gif]

Mali avti so podobni - cena, udobje, poraba. Izbereš, kar ti je všeč, fino je, da kupiš vozilo z uradno garancijo in da imaš solidnega mehanika in ne takega, ki ti menja take žarnice, da stalno crkujejo - to ni problem v znamki vozila, ampak v žarnici,btw.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (27.2.2014 9:52:08)

asyka -> RE: uporabniki citroena C3 (27.2.2014 10:01:16)

Cristin jaz bi naslednjic tvojemu avtomehaniku, da preveri napetost ki vodi do zarnic. Mogoce kaj prevec posilja po zicah, ker je to res cudno da bi tako hitro crkovale luci na avtomovilu. Naj poisce vzrok in ne le menjuje pa na ta nacin sluzi...

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (27.2.2014 10:04:13)

RIJA* -> RE: uporabniki citroena C3 (27.2.2014 10:24:04)

IZVIRNO SPOROČILO: noranate
Moj pač pravi, da raje citroena kakor renoja [sm=zmeden.gif]...

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

mi sicer že dolgo vozimo renoje, enih 7 smo zamenjali v zadnjih 10 letih, pa smo vedno zadovoljni...verjetno je odvisno kak naletiš....ker smo imeli tudi dizel laguno dosti nazaj, ko so se čisto vsem neznosno kvarile, naša pa je šla ko urica, razen rednih servisov in potrošnega materiala nič...pa naredimo ogromno kilometrov [sm=smiley1.gif]

vmes sem imela eno leto tudi citroena, sicer berlingota, pa je bil kot sam avtek prekrasen, sem si naročila onega s stekleno strehoo ampak je bila prevelika potrošnja, pa notranjost je bila iz precej nekvalitetnega materiala....po enem letu so bile fejst vidne obrabe na tapeti, usnju pri menjalniku, pa sem ga vozila samo jaz in v njem nobene robe ali karkoli...

zdaj pa imam mojega pičipokija twingiča in sem super zadovoljna. mali avto, ki se z malo dodatki spremeni v mali kombi[sm=smiley36.gif] pa dizel je, močna mašinca in piči miško [sm=smiley1.gif]

c3 pa je imela prijateljica in je bila z njim zelo zadovoljna.

asyka -> RE: uporabniki citroena C3 (27.2.2014 10:34:37)

IZVIRNO SPOROČILO: CHRISTIN

asyka, hvala za pomoč in upam da se zrihta, ker smo res že siti tega, najbolj me pa greje oz tudi moja dva ker smo že k trem različnim mehanikom peljali pa vedno isti šmorn. upam da bojo zdej zrihtal, thank you

To je men moj prišepnil, ko sem ga vprašala, če je to možno, da se komu dogaja. Ga pa ne pelji k navadnemu mehaniku ampak takšnemu, ki se ukvarja z elektorniko avtomobila. Se ločijo glede na te zadeve in klasični mehanik ima le redko o tem kaj dosti pojma, on zna le menjat mehanske dele, ampak načeloma mora pa za diagnostiko vedno imeti zaposlenega nekoga, ki se spozna na elektroniko.

mojcaziga -> RE: uporabniki citroena C3 (27.2.2014 11:14:08)

Sama sem imela prvega C3, svetlo modrega, davnega leta 2002. Avto super, ni kaj. Res je bilo par podrobnosti motečih, ampak to lahko najdeš pri vsakem avtu. Bil je bencinar in poraba je bila dost velika - to je bilo najbolj moteče. Kolegica je imela dizla in teh težav ni imela. Žarnice mi niso crkovale. Se je pa to zgodilo pri Xsari Picaso in nam je en mehanik, ki se je po 150ih prejšnjih, očitno zadosti spoznal in nam pri akumulatorju namestil "nekaj" in po tistem so žarnice svetile in svetile .....
V glavnem, zdaj imam že dve leti C3 Picasso. Ni najlepši, ampak meni je pomembno, da sedim malo višje, potrebujem tudi dokaj dost prtljažnega prostora, ker običajno razvažam naokoli pol nogometne ekipe [sm=smiley36.gif] in še Citroeni ponujajo za dobro ceno tudi dosti opreme. V dveh letih nisem imela nobenega problema. Je pa spet bencinar in ja, poraba je večja kot pri kakem cliotu.
moj ima C4 Grande Picasso, zdaj bo 3 leta, dizel in zelo nizka poraba, problema nobenega.

lp

Frodo Bisagin -> RE: uporabniki citroena C3 (27.2.2014 15:40:27)

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*
zdaj pa imam mojega pičipokija twingiča in sem super zadovoljna. mali avto, ki se z malo dodatki spremeni v mali kombi[sm=smiley36.gif] pa dizel je, močna mašinca in piči miško [sm=smiley1.gif]

Videla sem twingota v avtomobilki nesreci in me ta "pleh debeline za konzervo sardin" nikakor ne privlaci...

to zgodilo pri Xsari Picaso in nam je en mehanik, ki se je po 150ih prejšnjih, očitno zadosti spoznal in nam pri akumulatorju namestil "nekaj" in po tistem so žarnice svetile in svetile .....

Vcasih je problem v kondenzu na nekih stikih...

Stran: [1]