mala_miš -> RE: novemberke 2014 (18.3.2014 16:54:08)
|
tikky - poskušaj se čimmanj obremenjevat s tem, kaj lahko in kaj ne in čimbolj poslušaj svoje telo. Take so moje izkušnje. :) Sicer pa ti priporočam, da začneš čimprej jesti tabletke za folno kislino - s tem ziher ne boš nič zgrešila[sm=smiley36.gif] in jej (tudi) zdrave in sveže stvari ... sicer pa je večina "prepovedanih" reči odvisna od tega, če si že prebolela toksoplazmo. Če ja, potem se pač izogibaš alkoholu, kavi v prekomernih količinah, cigaretom, surovim jajcem ... če je še nisi prebolela, pa temu seznamu dodaj še neprekuhano meso (čeprav tu nekateri pravijo, da dobro odimljeno in posušeno meso lahko jemo - mnenja so različna), neoprana zelenjava, sadje, ... in če delaš na vrtu si vedno nadeni rokavice. Potem so tu še siri s plemenitimi plesnimi, pa školjke, ... Je pa odvisno - nekatere se zelooo pazijo, druge malo manj, pa vse lepo donosijo in ni težav. Pri gibanju pa jaz pravim tako - v začetku lahko počneš iste stvari kot pred nosečnostjo, če jih dobro obvladaš in se dobro počutiš. Izogibaš se situacijam, kjer bi lahko padla na trebuh ... Jaz sem pri prejšnji nosečnosti jahala do 5. meseca in ni bilo težav, potem me je začel ovirati trebuh (naj poudarim, da je konj izredno miren in neplašljiv, sama pa sem bila v odlični kondiciji). Počni pač stvari, ki jih obvladaš in pri tem ne pretiravaj. Odsvetujejo menda tudi potapljanje na dih zaradi oskrbe ploda s kisikom ... Ja, precej se da zakomplicirati to nosečnost[sm=smiley1.gif].
|
|
|
|