Beat -> RE: JANUARČKI 2014 (10.9.2014 11:06:29)
|
Hej, punce [sm=smiley1.gif] Sem sicer februarka 2014 (sem še dokaj mlada, končujem faks, zdaj sem ravno pri pisanju diplome), ampak na tem foromu nimamo posebej teme, zato bi se vam rada pridružila, če me vzamete medse. Kar nekaj časa vas že berem in sem opazila, da so tukaj tudi nekatere februarke [sm=smiley1.gif] Za update: PDP sem imela 7. 2. 2014, ampak je šel naš fantek 2 dni čez in se je tako rodil 9. 2. 2014 [sm=smiley1.gif] Porod je bil kar hiter in ne preveč boleč, sem mislila, da je to veliko hujše, saj so me določeni kar naprej spraševali, če me je strah itd., ko pa sem rekla, da me ni, pa so rekli, da je to zato, ker še ne vem kaj me čaka...ampak še zdaleč ni bilo hudo [sm=bravo.gif] Naš fantek je bil včeraj star 7 mesecev, vendar pa je gibalno približno tako kot vaši (kotaljenje, postavljanje na kolena, puzanje, sedenje), vendar pa še ne vstaja na noge. Zelo rad je na tleh ali na postelji. Ker se že od prvega meseca rad igra z rokicami, zna že dati pa-pa in ploskati. Govori velikokrat neke čudne zloge in se zelo rad smeji. Opažam pa, da ima zelo rad številke in črke. Ko bereva pravljico (zvečer pred spanjem), mu sploh niso zanimive strani z ilustracijami, ampak samo črke. Tako da sem kupila tele kartonaste knjigice s številkami in črkami in je čisto navdušen. Hranjenje: z GH sva sačela pri 5 mesecih, s kosilom, ki je vsebovalo zelenjavo in mi je praktično takoj pojedel vse. Pravi jedec je, res. Vprašala sem P kako je potem to z uvajanjem GH, če takoj poje vse kar dobi in je rekla, da lahko počasi nadomeščam tudi druge obroke, pazim pa naj da bo še vedno dobil dovolj mleka (500-600ml dnevno). Nato sem začela uvajati sadno malico in kot zelenjava, je tudi sadje takoj šlo. Nato sva začela z večerjo, poje vse. Tako da zdaj pije mleko samo še za zajtrk, ostalo je pa vse GH. Mi je pa P tudi rekla, da ker tako rad je, naj mu ne dam več kot 200ml. Tako da se tega držim. Ker on bi zagotovo še več. Je pa vse, to kar naredim doma, kupljene kozarčke (če vzamem, vzamem od Hipp-a), tako sadne kot zelenjavne in zelenjavno-mesne, v glavnem res vse. Nikoli ni težav pri hrani. Na začetku smo imeli kar precej težav s polivanjem, vendar pa se je to kar lepo uneslo, ko smo prešli na GH. Kar se pa teže tiče, je pa naš očitno pri ta težkih, je pa tudi kar velik. Rodil se je 3630g in 51,5cm. Pri 1 mesecu: 4860g in 55cm, pri 2mesecih: 6000g in 59cm, pri 3 mesecih: 6840g in 62 cm, pri 4 mesecih: 8130g in 65,5cm, pri 5,5 mesecih: 9000g in 67cm. Pa nikakor nisem pretiravala pri hrani, tako da je očitno to pač gensko, ker moj mož je bil kot dojenček tudi kar težek, zdaj pa sploh ni debel ali karkoli. Tudi P je rekla, da bo to zgubil, ko bo začel hodit. Spanje: spi 2x dnevno, dopoldne in popoldne. Zvečer zaspi okrog 20ih in se ponoči zbuja, včasih več včasih manj. Vendar pa se ponoči ne hrani več že od drugega meseca, ker preprosto ni hotel več jesti, zato sem poskusila z dudo in je takoj zaspal nazaj. Tako da ponoči mu dam dudo in zaspi nazaj bp. Spi pa tam do kakih pol sedmih. Razpored obrokov: Okrog 7.00: zajtrk (mleko - okrog 200ml) med 9.00 in 9.30: sadna malica (po tej malici gre ponavadi spat in spi med pol ure in uro pa pol) med 12.00 in 12.30: zelenjavno-mesno kosilo (tudi po koliu gre spat, za kakšno uro ali dve) med 15.30 in 16.00: mlečno žitna malica in večerja, ki je tudi mlečno žitna ob 19.00. Zobki: počasi bo zunaj prvi zobek (desna spodnja enka), vendar se ne slini pretirano, tudi siten ni in nič več kot prej se ne zbuja ponoči. Tako da če bo šlo tako naprej, nam zobki ne bodo povzročali težav. Videla sem, da nekatere razmišljate o naslednjem otročku [sm=bravo.gif] No, midva še ne. Ne razmišljava še, ker je mož precej v službi in sem z dojenčkom res ogromno sama in si ne predstavljam, da bi imela zraven tako majhnega dojenčka še enega. Prej bi tudi rada zaključila študij. Bi pa imela razliko med otroki tam nekej 2 ali 3 leta. Bi pa imela 2 ali 3 več ne.
|
|
|
|