petea -> RE: Bolniška za otroka (12.2.2014 18:47:07)
|
IZVIRNO SPOROČILO: nusi v trgovino ti zaradi viroze ne morejo prepovedat vstopa, medtem, ko ti v vrtec z vročino otroka ne smejo sprejeti - pa saj to verjetno veste ane? med vročičnim in zdravim otrokom je še kar nekaj možnosti, ko bi otrok dejansko (še) moral doma okrevati, pa vseeno obiskuje vrtec za obiskovanje trgovine seveda ni prepovedi, samo bi bilo dobro, da bi ljudje znali sami presoditi, kdaj je potrebno iti tja (četudi nisi zdrav) in kdaj ne IZVIRNO SPOROČILO: nusi Kakor sem jaz razumela prvi post je bilo mišljeno bolj kot res nujno in izhod z otrokom, ne izleti v shoping center. Načeloma pa večina staršev dneve nege, ko je otrok najbolj bolan preživi z otrokom, potem pa vsi hitijo nazaj v službo - vsaj pri nas. Na katerem bolniškem z nego piše, da so dovoljeni kratki izhodi? Tistemu, ki ga dobi moj delodajalec že ne. nujnih izhodov verjetno noben normalen delodajalec ne bo sankcioniral ne razumem, zakaj bi nekdo koristil bolniški dopust, potem pa delal - če je v službi nezamenljiv, se bi moralo dati dogovoriti samo, da delavec pride kasneje v službo in oddela svoje delo (ter dobi plačano malico in potne stroške) [sm=zmeden.gif] kaj konkretno piše na bolniškem listu, sem, priznam, bolj ugibala oz. sklepala na osnovi tega, kakšna navodila glede zdravljenja nam da pediatrinja, ko mi zbolijo otroci bolniškega lista pa res še nikoli nisem videla [sm=smiley9.gif] IZVIRNO SPOROČILO: nusi Aja pa še to - kot zanimivost. Če eden od staršev koristi skrajšan delovni čas, lahko drugi vseeno dobi nego za polni delovni čas, čeprav to pomeni, da sta v bistvu en del delovnega časa oba doma. To ni res oz. je izvedljivo samo, če starša dokažeta, da bi zaradi dolgih voženj v službo bilo to neekonomično; praviloma dobita deljeno bolniško, npr. vsak 4 ure, če je mama na polovičnem delovniku. IZVIRNO SPOROČILO: nusi Če si na porodniški in ti otroci zbolijo, pa mož ne more vzet bolniške, pa če maš magari vse otroke doma bolne. Tudi to ni vedno res. V kolikor otroci zbolijo za nalezljivimi boleznimi oz. v vseh primerih, ko obolel otrok potrebuje posebno nego, izolacijo ipd. oče lahko dobi bolniški stalež. Če pa pediater presodi, da lahko mama brez nevarnosti za dojenčka neguje oba otroka, pa seveda oče bolniškega staleža ne more dobiti.
|
|
|
|