asyka -> RE: Očala (10.2.2014 20:47:41)
|
Mogoče ti lahko katera svetuje dobrega optika. Navadno tam niso takšni, da bi staršem želeli prodati vse. Najverjetneje nima visoke diptrije, zato lahko v primeru, da ti ponudijo stanšane šajbice le te zavrneš. Stekla naj bodo plastična (oz ne steklena) in fino je če izbereš zaščito proti risom, že pri odraslih se hitro naredijo risi, pri otrocih pa še hitreje. Ne izbirajte zelo tankega okvirja, ali pa cel takšnega, kjer šipico drži le tanka žička. Takšni okvirji niso za otroke, ker šipica pri padcu očal hitro izpade pa tudi sama očala se prej strejo. Jaz bi vzela kovinski okvir, čeprav tudi plastični danes niso več tako krhki kot nekoč . Predvsem pa naj bodo otroku očala všeč in se naj z njimi dobro počuti. Vzemite si čas, tisti dan ko boste šli po očala, naj poizkusi več okvirjev in se potem samostojno odloča. Nosil jih bo on. No, zdaj če bo šlo za kakšen hud kiks seveda sugestirajte (jaz vem, da sem prva očala hotela imeti v črno-rdeči kombinaciji, stara 9 let,... potem smo se nekako preusmerili na dekliško rožnato :D). Je pa res pomembno, da je tudi optik takšen, da je tam zato da svetuje in pomaga pri pravilni izbiri.
|
|
|
|