odprtje s.p (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


mini86 -> odprtje s.p (10.2.2014 10:57:53)

a moraš imeti kakšno določeno stopnjo izobrazbe..

če imaš v. stopnjo in si drugače avtomehanik, a potem lahko odpreš sp..seveda bi bil avtomehanik..


[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]a sm sploh ok vprašala..




iikii -> RE: odprtje s.p (10.2.2014 13:32:33)

Vse to ti lahko brezplačno svetujejo na kateri od e-vem točk Samo "e vem" napiši v google pa bo. Kolikor pa se jaz spoznam pa je tako. Če gre za neko splošno dejavnost ni potrebno imeti izobrazbe v tej smeri. Če pa bi recimo hotela odpreti s.p. za gostilno pa bi morala imeti nekoga, ki je kuhar :)

----
Iztok
..in to je moja spletna stran - web5.si




matkica -> RE: odprtje s.p (10.2.2014 13:41:15)

Izobrazba za s.p. sploh ni pomembna,lahko odpreš z bilo katero izobrazbo.Če pa rabiš kaj več pa na zs-ju.




HuAnita -> RE: odprtje s.p (10.2.2014 14:37:41)

Ko sem bila jaz s. p., si moral imeti SŠ končano za s. p. (vem, ker si bratranec, ki je luftal, ni mogel odpreti s. p.), lahko pa, da je zdaj, 3 leta kasneje, drugače.
točka Vem - vsaj 'naša' - je pa ena velika točka NEVEM, sorry, dobim kar ošpice, ko slišim zanje. Pojma nimajo, arogantne, vse si moraš sam poiskat, ona ti potem samo poštempla, tako da se res pri kateri tu pozanimaj, da prideš pripravljena tja :-)
Nam so 3 x narobe šifrante vpisali, celo sranje sva imela zaradi tega.... Ker ji je bilo težko pogledati, ona ia toooooliko tega, ne more zdaj iskati pravih šifrantov.... Eh..




mamica deklicam -> RE: odprtje s.p (10.2.2014 14:44:55)

moj ima samo poklicno izobrazbo in je brez problema odprl s.p. Ima vzdrževanje objektov.

Mislim, da je odvisno, kaj nameravaš odpreti, je za tisto zadevo potem odvisna izobrazba. Ni pa potrebna dokončana SŠ za s.p.




petea -> RE: odprtje s.p (10.2.2014 15:04:32)

pogosto ni problem odpreti s.p.
zaplete se potem, ko je potrebno za opravljanje določenih dejavnosti pridobiti npr. obrtno ali kakšno drugo dovoljenje za opravljanje dejavnosti - ker tam, kjer so zadeve regulirane, moraš izpolnjevati (vse) predpisane pogoje




pipapopa -> RE: odprtje s.p (10.2.2014 15:14:48)


IZVIRNO SPOROČILO: petea

pogosto ni problem odpreti s.p.
zaplete se potem, ko je potrebno za opravljanje določenih dejavnosti pridobiti npr. obrtno ali kakšno drugo dovoljenje za opravljanje dejavnosti - ker tam, kjer so zadeve regulirane, moraš izpolnjevati (vse) predpisane pogoje

tako je. če je obrt kot je avtomehanik, klepar,.. mora imeta ta poklic in pridobit obrtno dovoljenje. primer: moj mož želi odpreti avtomehanično delavnico,ampak ker sam ni avtomehanik, mora enega s tem poklicem zaposliti.
Predlagam da greste po vse te informacije na obrtno zbornico.




Stran: [1]