|
RE: Pomagajte, naj gre hcerkica v solo s 5. l... 21.4.2014 20:21:54
|
|
|
|
petea
|
IZVIRNO SPOROČILO: ječi12 se niso sli v solo. obup! vecji za glavo, ..., brez zob, kakšna merila v razredu mojega prvošolca je med najmanjša največjemu do prsi pa sta - pazi - oba isti letnik če pa gledam po (brez)zobosti, pa so nekateri še za v vrtec ... IZVIRNO SPOROČILO: ječi12 mogoce je prehod tezak ja, je nekaterim otrok celo zelo zelo težak IZVIRNO SPOROČILO: ječi12 ampak v enem letu se vse pogliha pravzaprav ni nujno; razlike se lahko še poglobijo - tisti, ki znajo brati in pisati, ko že gredo v šolo, bodo lažje, verjetno z več veselja in hitreje osvajali nova znanja kot tisti, ki se vsak dan mučijo z obilico njim pretežke snovi in lahko do učenja dobivajo vedno večji odpor IZVIRNO SPOROČILO: ječi12 kot bi razred ze ponavljali Saj verjetno veš, da dandanes sploh v prvi triadi razreda več ni mogoče ponavljati, razen na izrecno zahtevo staršev? IZVIRNO SPOROČILO: ječi12 in to jih bo spremljalo Kaj jih bo spremljalo? A jim bo na čelu pisalo? Če bo šel leto kasneje v šolo, bo verjetno veliko lažje sledil pouku in osvajal snov -> skoraj zagotovo ne bo potrebe oz. razloga za ponavljanje razreda. Če pa slučajno bo, še to vedno ne bo konec sveta. IZVIRNO SPOROČILO: ječi12 potem pa naj se pade en razred bo pa sploh hudo! Kaj pa tisti, ki recimo na faksu falirajo nekaj let - a tisto pa potem postane nacionalna katastrofa ali kako? Ali tisti, ki menjajo srednjo šolo ali faks? IZVIRNO SPOROČILO: ječi12 sama osebno bom svojega novembercka dala v solo ko bo cas zato. ce bo tezje bo pac tezje ampak prej ko slej jih bo ujel... tvoja pravica in dolžnost kot starša je, da oceniš, kaj je najboljše za tvojega otroka kot je pravica in dolžnost drugih, da ocenijo, kaj zmore njihov otrok ker vsi novembrčki niso za redno šolanje, tudi vsi septembrčki ne nekateri februarčki pa bi tudi komot šli v šolo leto poprej naj bo vsem omogočeno čim bolj njim ustrezno šolanje IZVIRNO SPOROČILO: ječi12 dane so tudi otroci bolj dojemljivi kot mi in zato jim je lazje ujet sovrstnike. danes se podpise ze skoraj vsak 4 letnik, moja 6 letnica ki gre v prvi raZred letos zna ze tako veliko da me je strah da ji ne bo dolgcas. pa bo stara 6,5 kaj sele ce bi pustila sina dlje in bi bil skoraj 7. veš, lahko da ni problem prvi razred, ampak se otroku lahko ustavi v višjih razredih poznam mamo tretješolke, ki sedaj pravi, da če bi vedela, kako bo tretji razred težak, bi hčer raje dala v šolo leto kasneje ... ker med tem, da zna otrok napisati svoje ime pa do vsega drugega, kar vse še zahteva šola, je veliko snovi in zahtev ... IZVIRNO SPOROČILO: ječi12 imejte malo zaupanja tudi v otroke ;) ga imam, v vse svoje otroke imam pa tudi željo, da otrok dela šolo sam in to po možnosti z vsaj nekaj veselja, zato bi, če bi se pokazala potreba po tem, tehtno in čim bolj objektivno skušala odločiti o morebitnem odloženem vpisu ker se mi, za razliko od tebe, praviloma to zdi boljša odločitev, če bi presodila, da otrok morda še ni pripravljen na šolske obveze, ki so že v prvem razredu precej večje od vrtčevskih škoda, ki bi jo otroku naredila s tem, ker bi bil eno leto dlje predšolski, se mi zdi manjša, kot da bi mu s siljenjem k pouku priskutila učenje in zanj prezahtevni šolski sistem
|
|
|