mateyka -> RE: zajtrk - večerja (6.2.2014 17:58:35)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dilove* Torej že, če praviš, da imaš isto rada rastline kot živali..bi bilo potem bolj smiselno se prehranjevati samo z rastlinami,saj se za vzrejo živali potrebuje več rastlin,kot jih bi ti pojedla? kaj pa vem, odvisno kje živiš, koliko mesa poješ, ribe recimo se same hranijo, če niso ravno gojene in meso je bolj hranilno kot rastline v smislu koliko količinsko poješ za isti efekt. meni se ne zdi noben ekstrem dober. koneckoncev smo ljudje vsejedi, poglej naše zobe - nimamo samo kočnikov kot eni sloni. smo bolj kot šimpanzi, ki včasih grejo in ujamejo kako opico in jo zmažejo za extra energijo. aja, naj še dodam, da se na nek način vse reciklira in če se reciklira skozi nas, what''''s the harm in that? itak bojo nas črvi pojedli (ali pa žival od starosti - torej?). mi recimo jemo ful malo rdečega in ne razmišljam da bi ga zaradi tega, ker ga je tako malo, kar črtala. včasih paše, ko je -20-30, pojest en orenk mesni obrok. in ker je moj mož še alergičen na določeno sadje, mi ne pade na pamet še bolj oklestist jedilnik. jemo skoraj vse kar lahko - kvaliteta hrane je imo sicer drug problem, ločen. ker ne verjamem, da bi ti jedla domačo futrano gosko, ki je imela lep lajf in bo zdaj "reciklirana" skozi nas [sm=jezicek.gif] p.s. ej, sokrates je bil kul - kljub temu, da sokrates ni jedel mesa, se je vseeno zavedal, da nič ne ve [img]http://www.thesimsdaily.net/images/smilies/kolobok/chuckle.gif[/img]
|
|
|
|