Sljiva
|
IZVIRNO SPOROČILO: patrino Je pa tako, da resnično v življenju še nisem srečala " mesojedca, ki bi težil vegetarijancu naj je meso in mu pral možgane, obratno pa že velikokrat. Najbrž zato, ker nisi vegi. Jaz imam namreč precej drugačne izkušnje. Zadnja leta je sicer malo bolje, na začetku sem se pa na raznih druženjih (pikniki, poroke, familijarna srečanja, službena druženja ob hrani itd... raje delala nevidno oz. čimmanj opazno , ker tisti moment, ko je en vsejedec opazil, da na mojem krožniku ni nič "konkretnega", sem postala glavna tema in so se vrstila vprašanja in podvprašanja zakaj in kako in komentarji, da to pa res ni potrebno, da to ne more biti zdravo, da če res nič, NIČ mesa ne jem, niti pršuta?? Na koncu pa vedno tista obvezna razlaga ( ta del mi je vsakič najbolj fascinanten), da oni v bistvu pojejo fuuuuul malo mesa, da ga praktično ne jejo, itd... mislim, ne rabiš se meni zagovarjat, no. Meni je vseeno kolikokrat na dan ga kdo je. Jaz ga pač ne. Tvojo psihoanalizo mojega težkega karakterja bom preskočila . Bom pa replicirala na tvojo oceno moje obilnosti in zamaščenosti , tako hudo pa spet ni. Če rečem, da bi dala kilco dve dol, to tudi tako mislim. Moj ITM je normalen in tudi 4 polmaratone imam že za sabo, z mojo energijo je torej vse OK. Res pa je, da najbrž ne bi mogla 8 ur vlečt plohe lesa po gozdu ali dvigati vreč cementa. Ampak se mi zdi, da bi bilo enako tudi, če bi jedla meso. Sem še kaj pozabila? Mislim, da ne. Zaenkrat toliko. Aha, v bistvu sem hotela reči še to, da se agresivne vegije pač prej opazi. Ker so agresivni, glasni itd..., ne ker so vegiji, veliko večino nas miroljubnih vegijev pač ne opazite, ker se ne izpostavljamo, razen če smo kje v resni nevarnosti, da bomo na krožnik dobili le kos mesa in nič drugega.
|