bolniška v N - kaj je bolje: polno ali 4 ure (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

nyna84 -> bolniška v N - kaj je bolje: polno ali 4 ure (27.1.2014 12:31:43)

Kaj je bolje? Da se zmenim z G, da bi delala po štiri ure do porodniške, ali da sem kar polno na bolniški?

Trenutno delam poln delavnik (pa še čez), pa bi rada bila malo pripravljena na naslednjem pregledu, če me G kaj vpraša.
Da bi bila kar doma, mi je brez veze, ker tako nepokretna nisem. Ampak če sem doma, sem breme podjetja še en mesec, potem pa ne več.

Pa če delam po štiri ure? To bi mi super šlo (naredim, kar je nujno, pa vseeno ni preveč boleče) A tako bolniško financira podjetje do nastopa porodniške?

Kaj to pomeni pa za mojo porodniško?

Anonimen -> RE: bolniška v N - kaj je bolje: polno ali 4 ure (27.1.2014 12:47:34)

khmm[sm=zmeden.gif], mene pa bolj zanima ali dobiš bolniško na "lepe oči"? Mislim, da ti bolniška pripada v primeru rizične nosečnosti. To pa seveda pomeni, ležanje doma ali v porodnišnici. Kar pa mislim, da zdrave nosečnice ne počnejo,ampak so še kako aktivne po raznoraznih terasah na kavicah...

zarja* -> RE: bolniška v N - kaj je bolje: polno ali 4 ure (27.1.2014 13:05:55)

nyna84 , sem tiposlala sporočilo na zs[sm=smiley9.gif]

nyna84 -> RE: bolniška v N - kaj je bolje: polno ali 4 ure (27.1.2014 13:45:39)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

khmm[sm=zmeden.gif], mene pa bolj zanima ali dobiš bolniško na "lepe oči"? Mislim, da ti bolniška pripada v primeru rizične nosečnosti. To pa seveda pomeni, ležanje doma ali v porodnišnici. Kar pa mislim, da zdrave nosečnice ne počnejo,ampak so še kako aktivne po raznoraznih terasah na kavicah...

Ne, pri nas delijo bolniške kar na lepe oči, že ko posumiš, da ti bo mogoče kaj lahko falilo. [sm=smiley29.gif][sm=zz_er_what.png]

Kaj pa je zdrava nosečnica? Mi lahko prosim podaš definicijo?

Jaz se lahko počutim zdravo, in nisem tip, da bi hodila k zdr, če ni res nujno. Pa bi lahko šla, glede na to, da se že 14 dni komaj premikam zaradi bolečin. Bom vseeno potrpela do naslednje kontrole čez 10 dni. V prejšnji nosečnosti sem z istimi težavami kot sedaj vztrajala v službi, čeprav so mi ponudili bolniško, nato pa v 32. tednu pristala s popadki v porodnišnici. Zato preverjam, kakšne so možnosti, da se mi situacija ne ponovi. Ker ne rabim polne bolniške.

Lahko je lajat izza ograje [sm=smiley36.gif]

zarja*, hvala za zs. [sm=smiley1.gif]

Aja, nismo mestne srajce, da bi hodili po kafičih. Pri nas na periferiji te navade ni. Pa kafičev tudi ne.

Shana86 -> RE: bolniška v N - kaj je bolje: polno ali 4 ure (27.1.2014 14:28:32)

Nosece smo samo parkrat v zivljenju. Ce same ne bomo pazile nase, nihce ne bo. Tudi nihce ne bo rekel 'hvala ker si z bolecinami hodila delat', vse bo pozabljeno. Tako da mislim, da brezvezne bolniske med nosecnostjo prakticno ni. Ce imas tezave, bodi doma. Tudi mene so zaradi hudih bolecin v simfizi od 19.tedna dalje osebni zdravnik, ginekolog in sodelavci nagovarjali, naj grem na bolnisko, pa se kar nisem spravila - slaba vest in pa nevajenost cel dan poceti "nic". Sele ko zaradi bolecin nisem mogla spati in niti lekadoli niso pomagali, sem koncno pokurila tistih milijon dni dopusta, ki jih preko leta nisem in nato sla do porodniske se za 3 tedne na bolnisko.
Vprasanje glede 4urnega delavnika: pa bos res delala samo 4 ure ali se bo spet zavleklo? Kaksne tezave imas? Meni so se recimo bolecine zacele ze med hojo od parkirisca do vhoda. Potem ce si 4 ure, lahko se vedno popoldne skaces okoli, drugace pac moras biti vec ali manj doma.
Poanta: odlocitev je ful individualna, v splosnem pa zagovarjam, da naj nosecka naredi najbolje zase in za otrocka.

alda -> RE: bolniška v N - kaj je bolje: polno ali 4 ure (27.1.2014 14:40:25)

Če imaš možnost za 8.ur bejž za 8.
Pri nas je bila ena na 4.ure in so ji potem vsakih toliko "naznanili",da ni vraga če upa 4, da nebi zmogla še tistih 2, /+2 smo itak dobili zraven za papirologijo/.
Ja in so se našli tudi osebki, ki so jo res dobesedno kontrolirali in nam potem na sestankih servirali, kje pa kako je preživljala tiste 2uri,..!!

nyna84 -> RE: bolniška v N - kaj je bolje: polno ali 4 ure (27.1.2014 14:46:38)

Tudi jaz imam bolečine v medeničnem obroču. Boli sramna kost, bolečina se širi po notranji strani stegen navzdol, ob dolgotrajnem sedenju pa tudi navzgor pod trebuh, tako da se potem le s težavo zravnam, boli me v križu (med hojo mi škrta), pa na določene gibe mi lovi živec. Problem je že toliko dvigniti nogo, da oblečem hlače, stopnice so muka (naj omenim, da imam pisarno v 3. nadstropju - ni dvigala, WC, vodo, tiskalnik, fotokopirni in vse ostalo pa so dve nadstropji niže).
Za vikend, ko lahko več počivam, oz. ne sedim toliko ur, je bolje. Potem se bolečine tekom tedna spet stopnjujejo.
Pri nas se držijo 4 oz. 6 urnega delavnika (vidim, ker ga imajo ženske zaradi otrok), tako da tu ni nobenega problema.
Glede na to, da šele uvajam namestnico, bi si kar nenadno bolniško težko privoščila, ker bi preveč vsega pustila za sabo, s 4-urnim delavnikom pa bi lahko do porodniške vse zrihtala in predala naslednici.

nyna84 -> RE: bolniška v N - kaj je bolje: polno ali 4 ure (27.1.2014 14:48:46)

Alda, menda se res že pripravljajo na Metaldays, kako točno, pa ne vem, ker ne spremljam. Vsako leto pravijo, da letos bodo pa ers ful dobri bendi. [sm=smiley2.gif]
A prideš? [sm=smiley1.gif]

Shana86 -> RE: bolniška v N - kaj je bolje: polno ali 4 ure (27.1.2014 16:07:04)

Direkt take tezave sem imela tudi jaz. Dovolj mi je postalo, ko niti lezanje ni vec pomagalo in sem prebedela noci. Pa isto kot pri tehi - ponedeljek se kar, torek obup, v sredo ze nisem spala, cez vikend sem se pa sestavila. Je pa res, da sem bila 8 ur na nogah in da sem se morala vsakodnevno pregovarjat glede dvigovanja bremen... Zdrzala sem do 29.tedna, torej dobra dva meseca.
Potem mogoce res vsaj poskusi najprej 4 ure pa bos potem videla, se vedno si lahko potem 8 ur.

alda -> RE: bolniška v N - kaj je bolje: polno ali 4 ure (27.1.2014 16:15:22)

Nyaja letos pridemo vsi!!!
ker bo moj No1 band spet nastopal !!!
Komaj čakam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stanislava_ -> RE: bolniška v N - kaj je bolje: polno ali 4 ure (27.1.2014 18:31:37)

Naredi kot je za tebe najboljše. Izbrala bi štiri ure, če bi lahko. 8 ur ni fino, sploh če moraš biti doma in nikamor ne smeš (kontrola z zavoda..?).Da boš pa en mesec v breme podjetju, se ne sekiraj, ker se tudi oni ne bi smeli pri odnosu daj dam.

nyna84 -> RE: bolniška v N - kaj je bolje: polno ali 4 ure (28.1.2014 9:43:06)

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Naredi kot je za tebe najboljše. Izbrala bi štiri ure, če bi lahko. 8 ur ni fino, sploh če moraš biti doma in nikamor ne smeš (kontrola z zavoda..?).Da boš pa en mesec v breme podjetju, se ne sekiraj, ker se tudi oni ne bi smeli pri odnosu daj dam.

Ja ampak če delam do konca poštiri ure, sem do konca breme podjetju? Al kako?

Bom videla. Drug teden na rednem pregledu povem G, kakšne težave imam. Če bo sama omenila bolniško, se bom poskušala zmenit za 4-urni delavnik. Toliko se poznam, da vem, da sama ne bom prosila zanjo.

alda -> RE: bolniška v N - kaj je bolje: polno ali 4 ure (28.1.2014 9:51:44)

Gin lahko zapiše v bolniški list : gibanje neomejeno, našteje pa zakaj priporoča stalež,ki ga komisija potem tudi napiše v odločbi-vsaj tako je meni.
Ker jaz sem morala na bolniško zaradi narave dela-izpostavljanje nalezljivim in drugim bolezni, dvigovanje bremen težjih od 2kg,...

Nyna a se pol vidimo kaj v na Sotočju?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zz_dance.gif[/image]

petea -> RE: bolniška v N - kaj je bolje: polno ali 4 ure (28.1.2014 9:58:10)

IZVIRNO SPOROČILO: nyna84

Ja, breme si do nastopa porodniške.
A samo za tiste ure, ki jih oddelaš. [sm=smiley2.gif]

Ostalo - čas 'bolniške, četudi samo delne' - krije po 30-ih dneh ZZZS.

nyna84 -> RE: bolniška v N - kaj je bolje: polno ali 4 ure (28.1.2014 10:20:24)

IZVIRNO SPOROČILO: petea

No vidiš, to bi pa šlo. Ker tudi podjetja ne bremenim. Pa svojo plačo zaslužim [sm=smiley2.gif].

Alda, a verjameš, da še nikoli nisem bila [sm=smiley36.gif] Sej me matra firbec, da bi šla počekirat, pa se nobeno leto ne morem odločiti. [sm=smiley36.gif]
Letos pa sploh ne. Z enomesečnim dojenčkom bo to mišn imposibl. Al pa mi bo socialna zvonila doma. [sm=jezicek.gif]

alda -> RE: bolniška v N - kaj je bolje: polno ali 4 ure (28.1.2014 10:34:39)

No vidiš, to bi pa šlo. Ker tudi podjetja ne bremenim. Pa svojo plačo zaslužim [sm=smiley2.gif] .

Alda, a verjameš, da še nikoli nisem bila [sm=smiley36.gif] Sej me matra firbec, da bi šla počekirat, pa se nobeno leto ne morem odločiti. [sm=smiley36.gif]
Letos pa sploh ne. Z enomesečnim dojenčkom bo to mišn imposibl. Al pa mi bo socialna zvonila doma. [sm=jezicek.gif]

Ja pajade!!

jaz bom šla z 9.letnikom in 16.letnico.
Pa itak niso cel dan uni orto koncerti :).
Se ful dogaja za otroke ,pa še ostala dodatna ponudba je zelo pestra.

Če se premisliš-mi bomo tam-dregni za kak čaj, kafe, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

nyna84 -> RE: bolniška v N - kaj je bolje: polno ali 4 ure (28.1.2014 10:43:25)

IZVIRNO SPOROČILO: alda

No vidiš, to bi pa šlo. Ker tudi podjetja ne bremenim. Pa svojo plačo zaslužim [sm=smiley2.gif] .

Ja pajade!!

jaz bom šla z 9.letnikom in 16.letnico.
Pa itak niso cel dan uni orto koncerti :).
Se ful dogaja za otroke ,pa še ostala dodatna ponudba je zelo pestra.

Če se premisliš-mi bomo tam-dregni za kak čaj, kafe, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ja sej moja 9-letnica me je tudi lani kregala, zakaj nikoli ne gremo. [sm=zz_eek.png][sm=zz_biggrin.png]
Kdo ve, je še daleč. [sm=smiley1.gif] Se že dobimo [sm=smiley1.gif]

Stran: [1]