chezAnA -> RE: mateyka (26.1.2014 18:28:15)
|
Ja, nekoč bodo tudi te knjigice naše. (Imamo eno polno sobo knjig in jih trenutno ne dovolim več kupovati, ker še teh nismo do konca po policah razpostavili. Ko bo knjižničarsko delo opravljeno, pa spet v lov. Je že dolga čakalna vrsta knjig, ki bodo enkrat naše.[sm=smiley36.gif]) Zaenkrat si jih pa izposojamo v knjižnici. Tudi kakšno v angleški verziji, zadnja in zelo navdušeno sprejeta, je bila The kindest giant in town (Julia Donaldson). Smo upoštevali tudi zadnji list v knjigi in si izdelali kostume in se naučili zgodbico zaigrati. Lepo je bilo. Najbolj hecno pa je bilo, ker sem si najprej izposodila angl. verzijo, jo beremo, se odločimo, da jo bomo odigrali in to v slovenščini. In sem se veselo lotila prevajanja. Ko sem nekje na polovici, pa me prešine, da če imamo prevedenega Zverjasca, imamo mogoče tudi kaj drugega. Me je skoraj kap[sm=jezicek.gif] Ker itak, da imamo. No, potem pa smo uporabili malo moje in malo uradne verzije. Edino pesmica ni šla skupaj z uradno melodijo. Škoda.
|
|
|
|