RE: Kirurška sramota (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

nejcko -> RE: Kirurška sramota (24.1.2014 13:00:52)

Patea, nisem rekla, da starš nima pravice zavrniti zdravljenja ali posega. Tukaj gre za povsem drug primer: ne gre za zavrnitev posega kot takega, ampak za zavrnitev zdravnika, ki naj bi ta poseg opravil. In tukaj se zadeva spusti na zelo osebno raven, saj starši zdravnika ne poznajo, celo več, zdravnik je nekaj posegov opravil bp, torej ne morejo imeti argumenta zoper njegovo strokovnost.

Glede ostalega pa še vedno zagovarjam, da je tole s strani vodstva UKC ena velika svinjarija in slepomišenje.

petea -> RE: Kirurška sramota (24.1.2014 14:08:51)

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko
Tukaj gre za povsem drug primer: ne gre za zavrnitev posega kot takega, ampak za zavrnitev zdravnika, ki naj bi ta poseg opravil.

Gre res samo za to ali je odzadaj še kaj več, česar javnost ne pozna?

celo več, zdravnik je nekaj posegov opravil bp, torej ne morejo imeti argumenta zoper njegovo strokovnost.

Kaj pa, če se nekje v njegovih referencah pa vseeno skriva (precej) neuspelih posegov - neuspelih zaradi njegovega dela?

P.S.: Zdravnika ne poznam, ga ne obtožujem, samo razmišljam ''na glas''. Sploh, ker znajo biti seznami referenc, brez poznavanja njihove dejanske vsebine ter dejanskega prispevka posameznika k določenemu projektu, zelo zavajajoč pokazatelj strokovnosti.
Poglabljat pa se v ta konkretni zaplet ne mislim.

P.S.2: Sem malo prej dobila v branje Mazzinijevo kolumno glede odpuščanja najboljših delavcev; jo prilepljam, ker se da v njem najti eden izmed možnih odgovorov na moje (samo-)spraševanje v tej temi, zakaj so iz programa odšli učeči se zdravniki:
http://www.siol.net/priloge/kolumne/miha_mazzini/2014/01/socialni_nateg.aspx

Stanislava_ -> RE: Kirurška sramota (24.1.2014 16:50:06)

Patea, nisem rekla, da starš nima pravice zavrniti zdravljenja ali posega. Tukaj gre za povsem drug primer: ne gre za zavrnitev posega kot takega, ampak za zavrnitev zdravnika, ki naj bi ta poseg opravil. In tukaj se zadeva spusti na zelo osebno raven, saj starši zdravnika ne poznajo, celo več, zdravnik je nekaj posegov opravil bp, torej ne morejo imeti argumenta zoper njegovo strokovnost.

Glede ostalega pa še vedno zagovarjam, da je tole s strani vodstva UKC ena velika svinjarija in slepomišenje.

Ravno je bil kratek pogovor z zdravnikom na SLO 1 - o UKC pravi samo dobro (pogoji, osebje), o neopracijah pa le to, da mu je žal, da so izpustili priložnost. Slišati je človek na mestu in občutek imam, da smo izgubili, tako strokovno kot drugače.

Ampak tako bo, dokler se bo vsaka obična pe****, ki v življenju ni ustavrila nič (razen opeharila in pljuvala po ljudeh), vtikala v vsakega in povsod. Sramota in absurd.

petea -> RE: Kirurška sramota (24.1.2014 17:59:43)

Stanislava_,
verjamem, da so bili njegovi nameni najboljši, verjetno mu je tudi bilo predstavljeno vse skupaj v zelo dobri luči; kdo in zakaj je pokvaril zadevo, pa vedo tisti z več dejanskimi informacijami

Stanislava_ -> RE: Kirurška sramota (24.1.2014 21:58:07)

IZVIRNO SPOROČILO: petea

Stanislava_,
verjamem, da so bili njegovi nameni najboljši, verjetno mu je tudi bilo predstavljeno vse skupaj v zelo dobri luči; kdo in zakaj je pokvaril zadevo, pa vedo tisti z več dejanskimi informacijami

Tudi after govori spošljivo do vseh...

Frodo Bisagin -> RE: Kirurška sramota (24.1.2014 22:43:28)

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Od kje pamet, da se odpove operacijo kirurgu iz Srbije? Se opravičujem na izrazu, ampak predpostavljam, da ni šalabajzer (po enostavni logiki, če bi bil, ne bi operiral niti enega srčka).

Kakšen način za dosego cilja je to, da se mu odpove operacije (na škodo lastnega otroka, ki jo potrebuje)?

Clovek je na -ić, nisi opazila? Ce bi bil iz avstrije je lahko salabajzer, vendar avstrijec....

Ne predstavljam si, kako se človek počuti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Pride, operira (po prebranem vse ok), potem pa pridejo nadebudne mame in otrok ni na operacijo.

Ne vem no, ampak kako bi se vi počutili, če bi vas, npr. na Danskem ali Japonskem ali ...takole ignorirali? Človek uporablja trezno glavo, ampak vseeno, kaj se gremo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Nic se ne gremo. To smo. [sm=smiley11.gif]

Stanislava_ -> RE: Kirurška sramota (24.1.2014 22:45:18)

Saj nas bo res pobralo, če se bomo tako obnašali.

Frodo Bisagin -> RE: Kirurška sramota (24.1.2014 22:52:44)

IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita

Ne vem, gledam še iz drugega zornega kota.... Še vedno mislim, da študij ni enka študiju, praksa ne enaka praksi.... Morda od tu nezaupanje.... Sliši se namreč 'svašta', kaj vse se ponareja, pa ne le globoki Balkan, ampak tudi v naši lepi SLO....

Ta zorni kot pogosto porodi nepotrebne in zaljive stereotipe. Doticni "balkanski" zrdavnik je sicer delal tudi v tujini, zdi se mi da celo v veleopevani Ameriki in ima zelo dobre reference.

StrawberrY -> RE: Kirurška sramota (24.1.2014 22:53:50)

Ne vem, gledam še iz drugega zornega kota.... Še vedno mislim, da študij ni enka študiju, praksa ne enaka praksi.... Morda od tu nezaupanje.... Sliši se namreč 'svašta', kaj vse se ponareja, pa ne le globoki Balkan, ampak tudi v naši lepi SLO....

Ta zorni kot pogosto porodi nepotrebne in zaljive stereotipe. Doticni "balkanski" zrdavnik je sicer delal tudi v tujini, zdi se mi da celo v veleopevani Ameriki in ima zelo dobre reference.

Frodo, podpis.

Frodo Bisagin -> RE: Kirurška sramota (24.1.2014 22:54:15)

IZVIRNO SPOROČILO: petea
Kaj pa, če se nekje v njegovih referencah pa vseeno skriva (precej) neuspelih posegov - neuspelih zaradi njegovega dela?

Ce bi to bilo, bi ze vedeli - ker je eksplozivna novica.

Frodo Bisagin -> RE: Kirurška sramota (24.1.2014 22:55:20)

Se trudimo. Zdravnike zavracamo, cepiti se nocemo ... [sm=zz_biggrin.png]

Stanislava_ -> RE: Kirurška sramota (24.1.2014 22:55:33)

In odlično "samoregulacijo", namesto vzvišenosti in samozadostnosti.

Frodo Bisagin -> RE: Kirurška sramota (24.1.2014 22:56:43)

In odlično "samoregulacijo", namesto vzvišenosti in samozadostnosti.

E, to ti je musko! - obrazovani Balkanac! [sm=zz_biggrin.png]

Stanislava_ -> RE: Kirurška sramota (24.1.2014 22:57:10)

Vzagajamo namesto vzgojiteljic in poučujemo namesto učiteljic. In obične pe.....ine lahko vplivajo na to, kdo je sposoben operirati. Še dobro, da se nobenemu ne da več motike v roke vzet, mi vsaj njivo pustijo pri miru.

Frodo Bisagin -> RE: Kirurška sramota (24.1.2014 22:58:17)

Vzagajamo namesto vzgojiteljic in poučujemo namesto učiteljic. In obične pe.....ine lahko vplivajo na to, kdo je sposoben operirati. Še dobro, da se nobenemu ne da več motike v roke vzet, mi vsaj njivo pustijo pri miru.

[sm=zz_biggrin.png]

Pravzaprav je bolj zalostno kot smesno. Ocitno izraelski kirurg kotira boljse kot srbski zaradi drzave iz katere prihaja. Zamislite, da zdravnik zavrne operacijo otroka ker prihaja iz slovenije...

StrawberrY -> RE: Kirurška sramota (24.1.2014 22:59:12)

Stana [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

StrawberrY -> RE: Kirurška sramota (24.1.2014 23:14:40)

[sm=zz_biggrin.png]

Pravzaprav je bolj zalostno kot smesno. Ocitno izraelski kirurg kotira boljse kot srbski zaradi drzave iz katere prihaja. Zamislite, da zdravnik zavrne operacijo otroka ker prihaja iz slovenije...

Ob tem bi samo še tole napisala. Nima veze s srčno kirurgijo ima pa veze s srbskim zdravnikom.
Moj otrok ima od lanskega leta srbskega šolskega zdravnika. Ogromno sva preživela po bolnicah, zdravnikih, pa lahko samo rečem kapo dol pred njegovim zdravnikom. Tako dobrega, sposobnega, strokovnega zdravnika še nisem videla.

Stanislava_ -> RE: Kirurška sramota (24.1.2014 23:16:27)

Zamislite, da zdravnik zavrne operacijo otroka ker prihaja iz slovenije...

Kdo si upa?

Frodo Bisagin -> RE: Kirurška sramota (24.1.2014 23:24:20)

IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY
Ob tem bi samo še tole napisala. Nima veze s srčno kirurgijo ima pa veze s srbskim zdravnikom.
Moj otrok ima od lanskega leta srbskega šolskega zdravnika. Ogromno sva preživela po bolnicah, zdravnikih, pa lahko samo rečem kapo dol pred njegovim zdravnikom. Tako dobrega, sposobnega, strokovnega zdravnika še nisem videla.

Zal se pa take zdravnike podcenjuje zaradi porekla in "balkanskih" sol.
Mene kar spreleti ko pomislim kako ponizni in hlapcevski smo do vsakega kmetavzerja, ki pride iz "zahoda" ter enako arogantni do vsakega zdravnika, ki pride iz "balkana".

Omenila sem ze starse, ki so zavrnili zdravnico ker je "bosanka". Med ostalim se mati komentirala se njeno znanje slovenscine (sicer odlicno, vendar z naglasom). Ce bi pa govorila anglescino ali nemscino, bi materi kar gate dol lezle. Fuj fej.

Frodo Bisagin -> RE: Kirurška sramota (24.1.2014 23:25:57)

Kdo si upa?

Upali bi si IMO ze, menim pa, da jim je tovrstna miselnost tuja.

Stanislava_ -> RE: Kirurška sramota (24.1.2014 23:27:28)

Mene kar spreleti ko pomislim kako ponizni in hlapcevski smo do vsakega kmetavzerja, ki pride iz "zahoda" ter enako arogantni do vsakega zdravnika, ki pride iz "balkana".

Omenila sem ze starse, ki so zavrnili zdravnico ker je "bosanka". Med ostalim se mati komentirala se njeno znanje slovenscine (sicer odlicno, vendar z naglasom). Ce bi pa govorila anglescino ali nemscino, bi materi kar gate dol lezle. Fuj fej.

Posploševati je težko..Če ostanem pri kirurgu - tako razumno človeškega človeka, ki je v nekaj stavkih povedal vsa bistva, že dolgo nisem slišala.

Stanislava_ -> RE: Kirurška sramota (24.1.2014 23:29:28)

Kdo si upa?

Upali bi si IMO ze, menim pa, da jim je tovrstna miselnost tuja.

Le kakšen škandal bi zagnal nadebudni očka, če bi odpeljal otroka v Anglijo, npr., pa bi operacijo zarvnili?

StrawberrY -> RE: Kirurška sramota (24.1.2014 23:29:52)

Posploševati je težko..Če ostanem pri kirurgu - tako razumno človeškega človeka, ki je v nekaj stavkih povedal vsa bistva, že dolgo nisem slišala.

Podpis.

patrino -> RE: Kirurška sramota (25.1.2014 9:57:12)

Ja, verjetno bi se še nekateri sami operirali, če bi se dosegli tam zadaj. Žalostno. Otroci , ki naj bi bili operirani pa čakajo, čeprav verjetno ne bi smeli in mnogi verjetno precej težko. In v mislih na to se recimo lahko nekdo izmed staršev odloči in da pa je bistvo to, da nekdo operira njegovega otroka in ga reši. Operira , ga dr. z Balkana in glej ga zlomka- operacija na srcu pač ni mačji kašelj- se pri zadevi nekaj zakomplicira. Kakšna bo šele takrat gonja proti temu kirurgu, ki je dobil to "čast" operirati v naši obljubljeni deželi. Za voljo njega upam , da jo bo čim prej odkuril drugam, tja, kjer ga bodo znali ceniti.

mateyka -> RE: Kirurška sramota (25.1.2014 11:42:16)

nekaj razmišljam, dejte mi povedat; a je možno, da ta negativna fama o "kosovskih kupljenih doktoratih" iz preteklosti vpliva na to nezaupljivost do "balkanskih" zdravnikov?

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>