kalbo
|
IZVIRNO SPOROČILO: astrid1 IZVIRNO SPOROČILO: LuLu IZVIRNO SPOROČILO: astrid1 Meni je ful mimo, ko se oglašajo ljudje, ki vsake toliko konzumirajo travo in opevajo super duper učinke THC. Pri rednih uživalcih, ki kadijo vsakodnevno, je ogromno težav. Pokažejo pa se v vsej "lepoti" šele, ko nehajo kaditi. Pa ne govorim na pamet, ker trenutno to posredno doživljam. Pojav hude tesnobe, depresije, hudo povišan krvni pritisk, utrip preko 120 udarcev na minuto v mirujočem stanju, potenje, tresavica, izguba ostrine vida na trenutke, šibkost v nogah, žive sanje ( rezultat je mokrenje postelje, pa ne enkrat), dnevi, včasih tudi tedni nespečnosti, pa izredno šibek spomin... Pač davek za večletno vsakodnevno konzumiranje. Oseba pa je prenehala kaditi zato, ker ji je udarilo na paranojo in ni več šlo. Potem pa vse tole gor našteto, ubup od obupa. Pa po petih mesecih abstinence še ni v redu, zato se gre zdravit k psihiatru. Ugotovljeno je tudi, da travo namakajo v razne strupe, da je težja na vagi. Tudi v podganji strup. Zato, če že kadite, je najbolšje, da si odgojite v kakšnem lončku sami. s travo delajo marsikaj, upam, da to ne dela farmacija... na ulici pa seveda marsikaj najdeš. Naj bi dokazali, da eni ljudje imajo nekje v možganih nek tak "paranoja del", ki se aktivira pri kajenju trave. Tem ljudem ni ok pri kajenju. Se dogaja to, kar si opisala. Poznam uživalce trav, tudi večletne, in se jim to ne dogaja. Za moje pojme normalno funkcionirajo, služba, družina, otroci... njihova stvar pravzaprav, nisem preveč raziskovala. del", ki se aktivira pri kajenju trave. Tem ljudem ni ok pri kajenju. S Ja, saj je vse normalno funkcioniralo! Dokler se ni organizem totalno zasičil po več kot deset__ih letih redne uporabe. Ko pa je sledilo odvajanje, potem pa vse zgoraj našteto. Pa ni in ni konca po 5. mesecih brez. Zato mi ne nakladajte, kako je vse OK. Ker ni. Ker en normalen človek ne bo rabil trave, da bo funkcioniral tako kot je treba. Bo šlo brez. Vsi dolgoletni redni uživalci imajo v sebi en velik problem, ki ga prekrivajo z zakajanjem. Potem pa se zgodi, da telo ne more več. THC se nalaga v maščobi, zato se telo zelo dolgo čisti. Nisi čist po enem tednu, ampak po mesecih abstinence. Tudi pri tej osebi je vedno vse laufalo. V službi uspešen, urejeno življenje, družina. To ni nek klošar. Čisto OK človek. Ko so se začeli ti hudi fizični znaki, smo mislili, da je ta oseba resno bolna. Šele potem, ko smo začeli raziskovati, smo ugotovili, da je dejansko THC zelo škodljiv. In da imajo dolgoletni uživalci sčasoma hude težave. Sploh tale link nam je dal misliti. Pa še razna pričevanja ljudi, ki se spopadajo s tem. Prej sem tudi sama mislila, da ni trava škodljiva. Pa je škodljiva, zelo! https://www.marijuana-anonymous.org/literature/pamphlets/detoxing-from-marijuana Pa tale forum je tudi zelo zanimiv: http://www.nebojse.si/Forum/index.php?topic=5193.0 Če nekdo travo pa hašiš uporablja, ker ima npr. raka, da ga ne boli, je tako ali tako vseeno. Ker so zdravila na podlagi opija dosti škodljivejša. Glede astme pa raznoraznih drugih podobnih bolezni, me pa nihče ne prepriča, da te trava pozdravi. Ti mešaš jabolka in hruške. Tale tvoj znanec, al kaj je že je dolgoletni redni uživalec marihuane, predvidevam, da vsakodnevno. Tud pijanec ima po 10tih letih velike težave, celo prekomerno uživanje kave po deset__ih letih pusti posledice. Ob občasni uporabi pa marihuana ni nič bolj škodljiva od alkohola in ni nobenega razloga, da nebi bila legalna. In trava je škodljiva če si nanjo navlečen, in nihče ne trdi, da ni. Aja, preden me obtožiš, THCja že vsaj 14 let ni bilo v moji krvi, tko da se ga ne zadevam. Aja, pa na tobak in nikotin sem pozabil, tud ta ne učinkuje blagodejno pa je legalen.
< Sporočilo je popravil kalbo -- 26.1.2014 20:02:11 >
|