Lukka -> RE: Depresija v nosečnosi (22.1.2014 23:06:40)
|
Zelim ti pomagat, pa vendarle nimam pravih izkusenj. Hudo mi je, ker vidim, da dolocene punce absolutno stacionirajo samo na temah, kjer je mesec rojstva otroka, nikdar pa se ne oglasijo na nobeno temo izven njihovega koridorja. Pa verjetno bi ti vsaka dobra beseda prav prisla. Glej moj moz (tukaj ob meni bere eno literaturo) pa malo izkoristim njegovo znanje Takole pravi: to, kar dozivljas, ni depresija in tudi simptomi niso simptomi depresije, vendar strahu. Depresija bi se pokazala ne v skrbi, temvec v popolni brezbriznosti, v stanju vseenosti. Nic se ne boj. Gre zgolj za strah, da se v tvojem telesu nekaj dogaja, nekaj kar bo zdaj treba vzeti na smrt resno. V trenutku, ko bos povedala svoji druzini, bo strah izginil. In se nasvet, kako obvladovat svoj strah! Vsedi se na stol in na glas reci: kaj je ti strah? Kaj si se mene lotil? Kaj pa bos? A mislis, da se te jaz bojim!? Niti slucajno! Kaj mi pa kores? Kaj mi pa lahko naredis? Saj te nikjer ni! To so avtogeni treningi, da prezenes strahove, da ga pac na glas pobaras, da se naj spelje stran! Da si zalostna je povsem normalno, ker se dogajajo hormonske spremembe. Gibaj se! Cim vec se gibaj, s partnerjem pa prezivita kar se da veliko casa skupaj. Ne imejta resnih tem, ker v tem trenutku ne koristijo. Igrajta kako druzabno igro, poglejta kako komedijo, pojdita na kaksno sportno prireditev! In popij velikoooooo vode! V teh prvih tednih ti se ni treba resnih debat o otroku. Vse se bo lepo izslo! Brez skrbi! Srecno!
|
|
|
|