[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.9.2005 15:56:51)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

india -> Tatovi pri vas/nas (16.9.2005 16:46:02)

Ojej, Nalin, to pa ni kar tako...naši sosedi so tudi pred dvema letoma vlomili v hišo in iz splanice,kjer je ona spala odnesli precej vrednih stvari. Ona je lopova sicer videla, a se ni upala premaknit, da ne bi še njej kaj naredil. Drugače pa za sedaj pri nas še ni tako napeto kot ti opisuješ.

Kaj pa če bi si omislili kakšen alarm ali kaj podobnega???

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.9.2005 16:57:29)

anitaz -> Tatovi pri vas/nas (16.9.2005 17:01:54)

nalin-mesećno ni tako veliko za plačevati,če pomisliš kakšno škodo ti lahko tatovi naredijo,pa tudi tvoj strah. poznam pa nekoga ki tudi ceneje "postavlja" alarme sicer pa to danes ni več tako drago

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.9.2005 17:06:03)

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.9.2005 17:08:55)

GATA -> Tatovi pri vas/nas (16.9.2005 17:12:46)

Ej nalin, zakaj pa na policijo ne pokličeš? Če se barabe pripravljajo lahko kakšen poostren nadzor naredijo.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.9.2005 17:17:35)

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.9.2005 17:19:31)

Marogica -> Tatovi pri vas/nas (16.9.2005 17:57:28)

Naši prijatelji so si omislili varovanje preko telefona in jih stane 5.000 SIT/mesec. Če pa imate psa, to kar deluje psihološko na tatove, kajti sigurno si rje izberejo hiše, kjer ni psov.

paris -> Tatovi pri vas/nas (16.9.2005 19:56:50)

OJ nalin! Meni so lani poleti okoli 3 zjutraj vlamljali v avto.Parkiranega imam na cesti pred hišo, takorekoč pod oknom,pa nisem nič slišala!Na srečo je še pravočasno slišal sosed, ki je že star in naglušen, pa slučajno ni mogel spati- si misliš kakšna sreča!Pogledal je skozi okno in zavpil na vlomilca- sta šla ko šus.
Moji prijateljici pa so ob dveh popoldan- sredi belega dne, sredi Ljubljane- vlomili v hišo in odnesli denar, nakit, kamero, mobitele!
Dogaja se žal ob vsakem času- sej te nočem strašit, samo boljše je biti previden, ko je še čas!

Anonimen -> Tatovi pri vas/nas (16.9.2005 19:57:34)

Alarmne naprave niso več tako drage. Obstaja tudi taka, ki jo namestiš v prostor, in reagira na odpiranje oken, razbitje šipe, hitrejši premik vratnega krila - subsonični senzor.
Postavljanje je enostavno, predvsem pri brezžičnih senzorjih.
Poglej v Salamonov oglasnik, zagotovo se najde kaj za ne preveč denarja. Potem pa se z isto napravo lahko priključiš na družbo, ki varuje premoženje. Če bi ti oni postavili alarm, bi zagotovo plačali veliko več.
Njihova tarifa pa je odvisna od kvadrature stavbe, ki naj bi jo varovali.

Kje pa živiš, da je tako nevarno, in da vlamljajo tudi ob prisotnosti lastnikov?

Anonimen -> Tatovi pri vas/nas (16.9.2005 20:26:25)

Na Gorenjskem prav opozarjajo (policija), da se zadnje čase zopet dogajajo vlomi ponoči, ko ljudje spijo. Tat poišče ključe od avtomobila in ga lepo odpelje. Zato opozarjajo ljudi, naj ključev ne puščajo na vidnih mestih ali celo v avtomobilih (v garažah). Mojemu znancu so že vlomili v hišo, medtem ko je on spal. Ima Audija in seveda so iskali ključe, pa jih je prav tisti večer čudežno odnesel s seboj v spalnico.
Sicer pa, kar se tega varovanja tiče, da si povezan z družbami, ki se s tem ukvarjajo. Vsi, ki so pri teh družbah zaposleni, pravijo, da niti pod razno ne gredo tvegat svoje glave, ko jim pozvoni alarm. Lepo počakajo, da se imajo tatovi možnost spokat, potem pa gredo tja. Tako da je po moje pes kar v redu "varnostnik", mogoče bi še kakšen alarm naštimali, ki tuli, čimbolj naglas. Po moje je to še najbolj učinkovito, da se tat prestraši.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.9.2005 22:47:28)

Anonimen -> Tatovi pri vas/nas (18.9.2005 21:29:53)

Nalin, pravkar sem si ogledala stran od Conrada, kjer imaš en kup možnosti za postavitev alarma v lastni režiji za ugodno ceno.

ancica33 -> Tatovi pri vas/nas (18.9.2005 21:57:24)

Jaz bi na tvojem mestu tudi dala alarmno napravo.Boljse preventiva.Nam so letos ukradli avto, pa se se danes sekiram, da nismo imeli alarmne naprave preko mobitela.

Stran: [1]