|
RE: Kako bi reagirale, če... 26.1.2014 11:30:04
|
|
|
|
patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: mami2in1 patrino, saj je fajn, da se boriš za nemočne, vendar je v tem primeru prava oseba polža in ne Lukka, kaj praviš? Polža je tista, ki bi rabila nekoga, da jo brani. Ne pa da pišeš, da se s fizično zlorabo v njegovi ubogi družini ne strinjaš, vendar to kar pometeš pod preprogo in vzdihuješ kako je Lukka sicer fajn. A tako zagovarjaš tudi druge, ki se spravljajo na otroke? Na ta del zamižiš in se ukvarjaš s simpatičnostjo drugega ali kako? Ja, potrebno je izpostaviti, da nekaj NI DOBRO, še več, NEDOPUSTNO in to tudi upoštevati v dejanjih. Ali pa se dajmo raje stran obrnit in se sladko smehljat v narejene fasade. Mami,po moje me bolj malokdaj bereš, če ne ne bi tule spraševala tega. Tisti, ki me, najverjetneje dobro vedo, da mi najbolj dvignejo pritisk tiste teme, kjer se zlorablja otroke.Toda tule se ne gre za to. To smo obdelali že takrat in ženske so to privlekle na dan pač, ker drugega niso imele oz. ker iščejo usmiljenja vredna opravičila in izgovore, da se že par let grdo izživljajo tule gor. Šikaniranje, blatenje in izživljanje nad določenimi- trenutno nad Lukko, se je začelo daleč prej, predenj sta se Lukka in njegova Polža sploh "rodila" tule gor. Že večkrat sem povedala da je Lukka tule bolj kot metafora in predstavlja v bistvu le enega "srečnega izbranca" . Nikoli nisem zagovarjala nikakršnega nasilja in se tudi nisem obračala stran pred njim. Tako se tudi ne strinjam s tem kako naj bi Lukka svojo Polžo v tem primeru " učil" nevarnosti elektrike. Te pa jaz sprašujem, če si že slišala za virtualno nasilje? Ali misliš, da je to dopuščeno? Ali misliš, da se zato lahko obračaš stran od njega in ga toleriraš, ker ga prekineš pač tako, da ugasneš računalnik ali greš iz določenega foruma dol? S tem ga ne prekineš, tako se le obračaš stran oz. to narediš, ko nimaš drugega izhoda. Zato se je pač tole tule gor to tako zelo razraslo. Zanimivo je predvsem to, če boš malo pokukala par "listov" nazaj, da že dolgo na tej temi ni uporabnic, ki se ponavadi ne spuščajo na takle nivo. Tiste, ki jih je najbolj luštno brati, tiste, ki imajo ponavadi kaj pametnega in zanimivega povedat, tiste, ki imajo svoje mnenje, pa zato ne zmerjajo drugih z različnimi izrazi v zvezi z uporabnikovo spolno usmerjenostjo, njegovo občutljivostjo, njegovo " po niihovem" nerazgledanostjo oz. se ne spravljajo na posameznike in ne odpirajo tem o posameznih uporabnikih na forumu, le zato, da bi si dvignile ego in se izživljale. Luštno je ko se krešejo mnenja, luštno, ko letijo posti sem in tja, ko iščemo načine drug drugega " politično " prepričati... Tole pač ni. Mogoče vsi ne delijo z menoj tega mnenja ali pa se jim enostavno ne da več vpletati. Bistvo je to, da so se teme žaljenja in podobnih zadevščin razrasle tule gor kot kuga in tule vsaj zadnje čase, ko nekatere veselo vzklikajo ( ni dileme katere), kako je forum zaživel, tule pač ni več luštno. V mojih očeh nasilje nikoli ni bilo dobro in dopustno, pa naj je bilo to tako ali drugačno. Kaj pa v tvojih? Ali ga ti selekcioniraš na dopustnega in nedopustnega? Mateja, tebi pa žal resnično nimam več kaj povedati. In če meni zmanjka besed, to pomeni, da sem obupala in ne vidim smisla več v razlaganju.
< Sporočilo je popravil patrino -- 26.1.2014 11:33:49 >
|