patrino -> RE: Cepljenje proti HPV - se vam zdi tole vabilo neetično? (23.1.2014 7:02:09)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin 70% je precej dober odstotek. Navsezadnje poznamo tudi preventivno mastektomijo zaradi dednih faktorjev, kjer se ze 50% moznost za obolevanjem obravnava kot visok rizik. 70% zascita je pa visoka stopnja zascite. ja, če ni 97%, naj bo vsaj 70, pa upajmo da ne bo en od uhih 30.. vsekakor pa cepivo ne drži dolgo in konstantno cepljenje se mi ne zdi smiselno, še posebej, če maš stalnega partnerja.. za otroka pa - če bo imela pri 12 spolne odnose in fante, sem ga nekaj orenk polomila.. po 18 pa naj se sama cepi, če se želi. tdui sem se pripravljena o tem pogovarjat po potrebi, samo ne mi zdaj poenostavljat, da je treba difolt vse punce, ki še niti nimajo fanta, kr cepit. Enaciti HPV s promiskuiteto je zelo napacno in neumno. jaz govorim o najpogostejšem prenosu virusa, ki ni sporen, o čem pa ti? Seveda sem logicna - ce mi ponudijo 70% manj moznosti, da moj otrok zboli za resno boleznijo - bom krepko razmislila. Zamisli - 70% manj moznosti, da zboli za rakom. Za tiste, ki so imeli stika z rakom - dileme ni. aha, in ti "vejo" da bodo dobili raka.. ne vem, a ti bi se res cepila kar tako na slepo? še angelina jolie si je šla zizike odrezat ko je izvedela da nosi gen, ki povzroča v 70% raka. sem pa prepričana da si ne bi kar preventivno šla neki drastičnega delat. in cepljenje je invazivno poseganje v telo, v imunski sistem. čim manj ga je, bolje je. čisto izognit se ga ne moremo in niti ni smiselno, ni pa treba pretiravat - imho anyway.. btw, jaz tudi nisem za cepljenje vsako leto proti gripam recimo. too much. jaz sem za srednjo pot - nekje vmes. Vsak si misli po svoje in seveda naredi tisto, kar se mu zdi za njegovega otroka najbolje. Vsaj mislim , da je tako. Upam, da nisem preveč naivna. Čisto tako pa- osebno se tudi ne bi tako grozno obešala na ta prenos s spolnimi odnosi, ki seveda ni edini . Pa vendar- čisto razumem, da se ti zdi spolnost pri 12 letih prezgodnja. Samo res misliš, da bo tvoja za sigurno čakala tja do 18. ? Vmes je še kar veliko let in osebno ne morem reči, da bi si ne vem kako očitala, da sem sfalila pri vzgoji, če bi punca med rjuhe skočila s fantom, ki ga ima rada pri 16, 17, letih. Pa sploh ni važno starševsko očitanje pri vzgoji. Treba je biti realen. Tudi če si boš ti očitala, da si sfalila pri vzgoji, to ne bo tvoji dečvi nič pomagalo, če bo pred tvojimi začrtanimi 18 .leti snela kaj drastičnega.
|
|
|
|