Radenska_ -> RE: Oktrobrke 2014 (30.9.2014 16:32:22)
|
Ojla punce! No jaz nisem več 2v1, pa saj tud oktobrka nisem bila :P Da na hitro napišem kako je bilo: rodila sem 13.9, 5 dni čez rok. Po amnioskopiji mi je zvečer začela odtekat voda, in sva šla v P. Odprta 1 cm, pa še nekaj materničnega vratu sem imela...Dali so me na oddelek, kjer sem bila do 3 zjutraj, ko so se popadki zgostili na 3 minute. Že v sprejemni sem povedala da bom vzela EA. No, ob treh sme šla v porodno, odprta 2 cm...Dobila klistir, popadki so se zgostili na 1,5 min in postali tako pasji da ne vem kako bi porod naravno preživela....Ob 4.45 sem dobila epiduralno od tu naprej je bilo pa nebeško....Odpirala sem se po 3 cm na uro, ob 8 sem bila do konca odprta. Babico sem prosila da naj naredi vse da me ne bi šivali ali rezali in se je res potrudila....Tako da sem ob 10.00 rodila sinčka. Rezana in šivana nič, 3 ure po porodu sem po turško sedela. sam porod je bil čudovit, vsega se spomnim, tako grem lahko rodit še 20_x_. tudi naslednjič bom vzela EA. Prijela mi je super, tako da sem popadke še čutila (bolečina padla iz 9 na cca 2-3), lahko sem vmes dremala pa mi ni jih bilo treba predihavat. Dojenje nama je steklo doma, mleka zaenkrat za izvoz, mali se redi super, od odpustne teže je pridobil pol kg, star je pa 17 dni. Zbuja se na 2,5-3 urce, res je priden, upam da tako ostane. Enak ritem ima ponoči, luštno je...Danes smo se prvič kopali. Jutri imava atija še doma, potem gre pa nazaj delat.Malo me je strah ampak bomo že. Imam mami 5 minut peš stran pa bova najbrž malo več tam visela, da meni ne bo dolgčas, kosilo in pospravljanje bom pa že vrinila v tiste ure ko spi. Vsem vam želim tako lepo porodno izkušnjo kot sem jo imela sama... Samo telo pa: Kot da ne bi rodila. Okej imam čiščo, trebuha ni ostalo nič, vidijo sem i že spet six packi pa raven je kot deska. Strije nobene. Ostalo mi je 5 kg ki jih pa itak hočem obdržat, od tega mi rekla da sta 2 v joških, ker imam take melone da groza :) Včeraj sem poskusila skinny jeans od pred nosečnostjo in vanje zlezem brez problema. Skratka, res lepa izkušnja, cela nosečnost, porod, in zdaj tale mali zakladek.
|
|
|
|