RE: Oktrobrke 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

LINDT -> RE: Oktrobrke 2014 (20.2.2014 19:59:34)

No pa se vam še jaz lahko pridružim z [sm=rozacrtici.gif]...jupiii [sm=smiley9.gif]
Tudi zame je tole prvič in popolnoma nepričakovano, vendar vseeno oba kar kipiva od veselja [sm=smiley36.gif][sm=smiley9.gif]
in se komaj zadržujeva da ne poveva vsem okli naju (sva se odločila, da do prvega pregleda ne izve nihče, niti straši)

PDP 22.10., 1[sm=nosecka.gif], 23 let, Grosuplje, 1.pregled 5.3.

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (20.2.2014 22:02:53)

Potrdilo o tečaju velja 5 let, vsaj tako mi je lani rekla v ljubljanski porodnišnici. Tako da bomo mi še tretjega otročka spravili z istih tečajem skozi. :-)
Drugače sem pa tudi jaz pri prvem jemala neprimerne tablete za vnetje mehurja, ker se itak ni 3 leta nič prijelo in sem si rekla da itak nisem noseča. Pa sem bila. :-) Pa me je potem ginekologinja pomirila in je rekla da gre v prvih dveh tednih itak na vse ali nič. Otroček je zdrav in vesel triletnik. :-)
Lep večer!!!

Ann* -> RE: Oktrobrke 2014 (20.2.2014 22:22:38)

Sprememba, kdor ureja seznam :) pdp nimam vec 2.10 ampak 4.10
Ostalo ostaja isto, 1.[sm=nosecka.gif], 0[sm=duda.gif], 26 let, primorska

Danes sem bila na prvem pregledu, vse je super [sm=bravo.gif]
Srecno :)

LoriM -> RE: Oktrobrke 2014 (21.2.2014 8:05:39)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Potrdilo o tečaju velja 5 let, vsaj tako mi je lani rekla v ljubljanski porodnišnici. Tako da bomo mi še tretjega otročka spravili z istih tečajem skozi. :-)
Drugače sem pa tudi jaz pri prvem jemala neprimerne tablete za vnetje mehurja, ker se itak ni 3 leta nič prijelo in sem si rekla da itak nisem noseča. Pa sem bila. :-) Pa me je potem ginekologinja pomirila in je rekla da gre v prvih dveh tednih itak na vse ali nič. Otroček je zdrav in vesel triletnik. :-)
Lep večer!!!

Wau, ste pa pridni, tako malo razliko boste imeli.
A veš, da boš imela 1 mesec daljso porodniško, ker ti pripada, če imaš tretjega in če najstarejši še ni 8 let

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (21.2.2014 8:06:32)

Jutro [sm=nosecka.gif] kako ste kaj?Znaki?Pri meni še vedno boleče dojke pa nimam občutka da so kaj zrasle :) sem ugotovila da še vedno neki jem mi ni slabo [sm=smiley36.gif] tako da imam v žep (bobi palčke,arašide in dva piškota [sm=smiley36.gif][sm=pikapoka1.gif] Pri vas kake spremembe? Včas me daja en krč po nogi ne vem kaj bi bilo to

LoriM -> RE: Oktrobrke 2014 (21.2.2014 8:18:16)

Moj edini znak zaenkrat je napihnjen trebuh, kot bi bila v 4. mesecu in res se mi pozna in ne vem, kako bom skrivala v službi in pred domačimi, ker še ne bi rada povedala, vsaj do ns.
Itak se moram pa najprej naročit na 1. pregled.
V katerem tednu so vas naročali?

Wishes -> RE: Oktrobrke 2014 (21.2.2014 8:26:21)

Krci v spodnjem delu nog pa dajejo tudi mene, ampak le zvecer.
Pozna se zi verjetno se ne, ampak si napihnjena, pa zvecer je ponavadi huje. Mene so na prvi pregled narocili sele v 10.t.

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (21.2.2014 8:33:33)

IZVIRNO SPOROČILO: Wishes

Krci v spodnjem delu nog pa dajejo tudi mene, ampak le zvecer.
Pozna se zi verjetno se ne, ampak si napihnjena, pa zvecer je ponavadi huje. Mene so na prvi pregled narocili sele v 10.t.

Mene tudi zvečer daja krč včas v eni nogi drugič v drugi nogi...bom vprašala G. kaj bi to blo do 3.3. je že daleč [sm=smiley13.gif]

*emma* -> RE: Oktrobrke 2014 (21.2.2014 8:38:01)

Jaz sem imela prvi pregled v sedmem tednu.

Dodajam še podatek za vpis :P

PDP: 5.10.2014

LoriM -> RE: Oktrobrke 2014 (21.2.2014 8:47:30)

Tudi mene so krči v mečah matrali prejšnjo nosečnost. Največkrat ponoči. Svetovali so mi magnesol. Drugače pa si olajšaš bolečino tako da ko te prime krč v mečah, potisni peto navzdol prste pa navzgor in tako ti bo krč popustil. To pa res pomaga.

darhaha84 -> RE: Oktrobrke 2014 (21.2.2014 9:04:18)

Dobro jutro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]
Jupi, petek … Vendar bo jutri  dež/sneg [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Smo mislili iti malo na vikend, če bi bil sonček, tako pa bomo kar doma. Jutri sva se z malim zmenila, da bova delala obleko za maškare (Peter Pan ali Aladin). Bo še v vrtcu premislil, kaj bo, ker bova šla popoldne po blago, da bova lahko v soboto šivala. Popoldne bova pa pekla torto gremo v nedeljo na praznovanje. Obljubila sem torto in upam, da mi jo uspe dokončat, ker mi je tok slabo ko voham hrano. Včeraj si je E.zaželel za večerjo palačinke z »metelo« beri Nutelo in ko sem jih delala sem mislila, da bom zraven bruhala.
Midva bova domačim povedla 25.3., ko bomo praznovali E.roj. dan, ker imam pregled ravno 24.3.. V službi pa po NS.
Joj, jaz še vedno ne vem kaj naj naredim – grem na AC in še hitri test qfPCR (ki je razultat po 3 dneh za T21,T18 ali T13) ali na BHR test (ki se opravlja že po 10 tednu - za trisomijo 21 (Downov sindrom), trisomijo 13, trisomijo 18, trisomije spolnih kromosomov, monosomijo X, genetski spol). Nekako se bolj nagibam na amnio, ker se mi zdi, da so rezultati bolj realni, vendar pa se mi zdi da je pozno, še posebej preden dobiš rezultate. Ali katera razmišla o teh testih - samoplačniško. Jaz nuhalni ne zaupam, ker je samo statistika. Grem pa samo zaradi podrobnega ultrazvoka in da dobimo lepe slikice.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Anonimen – krči so zelo pogosti v nosečnosti. Meni je pomagal Donat in sprehodi. Itak imam že običajno ful probleme s prebavo, tako da je bil dvojni učinek [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Drugače pri nas nič novega – slabosti so še vedno prisotne (do meje da ne bruham [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]). Predvčerajšnjem sem celo bruhala in sem se že ob 10:00 počutila bolje. Drugače me pa slabi skozi cel dan. Pa nič mi ne paše jesti. Tisti trenutek, ko jem je bolje, vendar ko neham mi je spet slabo. Če pa preveč pojem mi je pa tud slabo – ne vem kaj naj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Še dobro, da je še 8 mesecev in potem bo bolj luštno… Ne me obsojati, vendar meni nosečnost ni neko blaženo stanje, da bi uživala v tem. Potem, ko pa v roke dobimo darilo, je pa druga pesem. Vendar moramo vse to potrpeti, da pridemo do cilja.
Jaz imam tudi pregled šele v 10 t – kar se mi zdi kar pozno. V prvo sem srček videla že v 7t.

*Suza* -> RE: Oktrobrke 2014 (21.2.2014 9:52:15)

Mene so tudi v 1. nosečnosti krči v nogah matral ampak večino ponoč če sem kej napela mišice,zato sedaj pijem donat mg vsako jutro ker baje pomaga.So me a v prejšni nosečnosti naročili v 9 tednu,zdej mam 11.3 pregled,nevem glih ker teden bo to [sm=smiley36.gif] Komaj čakam pregled [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (21.2.2014 10:05:00)

Včeraj mi je bilo dober mi ni blo slabo zdaj sem v službi in mislim da bom umrla tako mi je slabo [sm=smiley13.gif] jem bobi palčke,piškote,kruh,sem šla do ene gostilne po limono pa jo voham ...pa mi je še vedno slabo [sm=smiley13.gif] bi se kar ulegla pa zaspala.[sm=pikapoka1.gif]

Pikaloka -> RE: Oktrobrke 2014 (21.2.2014 10:19:22)

Baje za slabosti pomagajo menta bonboncki... Meni pomaga samo , da se zbruham [sm=smiley36.gif]

Michonne RR -> RE: Oktrobrke 2014 (21.2.2014 10:44:31)

Živjo,

Ko berem kako vam je slabo in kakšne znake vse imate me je kar malo strah, da ni z mano kaj narobe [sm=zmeden.gif]
Moji znaki so še vedno samo malo boleče (manj kot na začetku) in povečane prsi! Mogoče pa je res še prehitro (6t 2d)?
Slabo mi ni, energije imam ful...če mi M nebi zamujala in 2 testa nebi bila pozitivna nebi verjela, da sem noseča.
No saj res še nekak ne morem verjet [sm=smiley1.gif]

Je še katera mogoče na istem?

Lep vikend..

Pikaloka -> RE: Oktrobrke 2014 (21.2.2014 10:49:26)

Jaz sem sicer en dan za tabo... Ampak vsaka nosecnost je razlicna... Tudi pri isti osebi.... Sestricna je noseca dva tedna vec kakor jaz pa ima iste simptome kot ti.... S tabo je vse OK! Ne sekiraj se:)

LINDT -> RE: Oktrobrke 2014 (21.2.2014 10:52:33)

Michonne tudi jaz sem bila do danes takega počutja kot ti...pa se je zelo hitro vse spremenilo 8[sm=zmeden.gif]
Že ponoči me je nekaj matralo...danes pa že cel dopoldan samo gledam kdaj bom šla bruhat...ne vem kako bo šele popoldan ko grem v službo [sm=zmeden.gif]
Tako da se ne sekiraj preveč ampak uživaj dokler še lahko [sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]

*LOVE* -> RE: Oktrobrke 2014 (21.2.2014 11:29:04)

Meni se je slabost začela takoj po 5. tednu in vsak dan se slabš počutim [sm=zmeden.gif]
Sem nekje prebrala, da [sm=nosecka.gif], ki jim je bilo že v 1. nosečnosti slabo, imajo zelo veliko možnosti, da jim bo tudi v 2.

Jaz sem v prvi nosečnosti bruhala do 4. meseca, zdaj zaenkrat še ne bruham [sm=bravo.gif]

Drugače pa nestrpno čakam prvi pregled, ki bo v sredo...

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (21.2.2014 11:37:31)

Punce dejte urejat še seznam pa pa dobrodošle vse nove [sm=nosecka.gif]

pikabuu -> RE: Oktrobrke 2014 (21.2.2014 11:49:07)

moja ginekologinja po moje okrog 8. tedna naroča, tak je bilo prvič in sedaj.

glede (ne)slabosti pa kar mirno in brez skrbi. prvič nisem vedela da sem noseča, fenomenalno sem se do konca počutila. tudi tokrat zaenkrat ok kaže, ampak so rekli ne hvali dneva pred večerom [sm=smiley36.gif] me pa desno spodaj v trebuhu danes nekaj špika, tak da sem bolj na izi.

moj me je včeraj že vprašal glede imen, in sem mu rekla naj se mu nikamor ne mudi, imava že kar nekaj tednov časa [sm=smiley1.gif] ob večerih pa že boža in se pogovarja s pikico in ji razlaga da je on ati, da sem jaz mama in da ima še starejšega brateca ki ima včasih rogece in se ga ne sme ustrašiti [sm=smiley36.gif] sem pa zvečer tudi že kar fejst napihnjena, prvič sem še na nuhalno šla manj napihnjena. očitno bo nekaj na tem da se v 2. nosečnosti vse bolj pozna.

kamajuš -> RE: Oktrobrke 2014 (21.2.2014 12:00:45)

IZVIRNO SPOROČILO: LoriM

Pozdravcek vsem![sm=smiley1.gif]
Tudi jaz se vam pridružujem.
Moj pdp okoli 25. oktobra, moja 3. nosečnost[sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif], imam dva [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]sem pa tudi jaz že čez 35, tk da kamajuš dobila si družbo.[sm=smiley36.gif]
Ali katera od vas razmišlja o biopsiji horionskih resic namesto Ac? Jaz sem na Ac že bila zaradi slabe ns, ampak 16. teden je tako pozno, bhr pa se opravlja v 12. tednu. Ne vem..

Jaz bom šla verjetno na biopsijo, ravno zaradi tega, ker se izvaja prej. Predvsem zaradi otrok, da se ne bodo prehitro preveč veselili, potem pa bo kaj narobe. Tudi moj G navija za to, pa kot sem brala Pušenjaka, tudi on ne vidi bistvene prednosti v amino... Pravzaprav pravi, da je biopsija ravno zaradi zgodnejšega pregleda boljša, ker je tudi morebitni splav bolj enostaven.

Sicer pa dobrodošla, še ena veteranka, se že malo bolje počutim, da nisem povsem solo med samimi mladenkami [sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]!

*LOVE* -> RE: Oktrobrke 2014 (21.2.2014 12:02:21)

Ja imaš prav pikabuu, sem tudi jaz zvečer čist napihnjena kot da sem v 4. mesecu[sm=smiley36.gif]

Res je ko pravijo, da se ti v drugo prej pokaže, imam kar nekaj nosečih prijateljic trenutno (očitno je nekaj v zraku [sm=smiley1.gif]) in prav vse imajo iste težave.

kamajuš -> RE: Oktrobrke 2014 (21.2.2014 12:05:58)

IZVIRNO SPOROČILO: *LOVE*

Meni se je slabost začela takoj po 5. tednu in vsak dan se slabš počutim [sm=zmeden.gif]
Sem nekje prebrala, da [sm=nosecka.gif], ki jim je bilo že v 1. nosečnosti slabo, imajo zelo veliko možnosti, da jim bo tudi v 2.

Ja, pri meni bo kar držalo, čeprav prvič slišim. Pri vseh treh [sm=nosecka.gif] mi je bilo prve 3m ful slabo, ampak brez bruhanja. Tokrat isto. Da ne govorim o utrujenosti, je moj možiček včeraj komentiral, da samo spim [sm=zmeden.gif].

Midva bova morala pa zgleda ponoviti tečaj [sm=smiley13.gif] (priznam, se mi ne da), ker bo naša najmlajša prihodnji mesec dopolnila 5 let. Ah...

kamajuš -> RE: Oktrobrke 2014 (21.2.2014 12:09:07)

IZVIRNO SPOROČILO: *LOVE*

Ja imaš prav pikabuu, sem tudi jaz zvečer čist napihnjena kot da sem v 4. mesecu[sm=smiley36.gif]

Res je ko pravijo, da se ti v drugo prej pokaže, imam kar nekaj nosečih prijateljic trenutno (očitno je nekaj v zraku [sm=smiley1.gif]) in prav vse imajo iste težave.

Mi smo šli v moji 3. [sm=nosecka.gif] na počitnice z avionom, bila sem v 8. tednu. Vzhajano kot krofek so me na letališču čekirali, koliko imam še do konca (baje je nek limit, ko še lahko letiš brez potrdila G). No, toliko o okroglosti in napihnjenosti [sm=smiley36.gif].
Tokrat mi pa trebuh kar kopni, verjetno zaradi slabosti, ker resnično malo spravim vase...

pikabuu -> RE: Oktrobrke 2014 (21.2.2014 12:27:38)

kamajuš tota z letalom pa je zmagovalna [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

sem včeraj zvečer mojemu gnjavila kak se mi že pozna, on pa meni: saj si pa ista kot vedno [sm=zmeden.gif] saj nisem vedla ali bi ga mahnila ali bi vzela kot kompliment [sm=smiley36.gif]

ste brale članek na RR?

Rodili boste dečka:
Niste imeli težav z jutranjimi slabostmi. Bitje dojenčkovega srca je manjše od 140 utripov na minuto. Vaš trebuh je kot nogometna žoga, vaše areole so postale temnejše, trebuh je spuščen. Jedli bi slane prigrizke, meso in sir. Vaša stopala so pogosto hladna, dlake na nogah pa vam rastejo hitreje. Nosečnost vas je polepšala, vaš urin je svetlejši, nos pa širši. Pogosto vas boli glava.

Rodili boste deklico:
Že od samega začetka vas muči jutranja slabost. Bitje dojenčkovega srca je najmanj 140 utripov na minuto. Največ odvečnih kilogramov se je nabralo okrog vaših bokov. Vaša leva dojka je večja od desne. Vaši lasje se svetijo na rdeče. Trebuh je visoko in izgleda kot lubenica. Jedli bi sladko, sadje, diši vam pomarančni sok. Pogosto menjate razpoloženje. Vaše prsi so polne in nabrekle.

moj prvi otok je torej ono [sm=jezicek.gif] brez slabosti, nosečnost me ni polepšala (mozolji - katastrofalno blo), jedla sem pa ogromno sladkega in še več sadja. ter junk fooda, če sem natančna. sedaj me bolj firbec matra, kot me je prvič [sm=smiley1.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>