|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktrobrke 2014
5.3.2014 9:15:03   
Anonimen
Kofein v nosečnosti

Vedno znova in znova poudarjamo, da je nosečnost eno izmed najlepših in obenem tudi najbolj občutljivih obdobji v vašem življenju. Čeprav se je slabim in škodljivim razvadam težko odpovedati, pa je prav nosečnost tisto obdobje, ko je opustitev teh slabih razvad vredno zapisati zgodovini. Poleg kajenja in pitja alkoholnih pijač, pa se je potrebno odpovedati tudi uživanju pijač in živil, ki vsebujejo kofein. To ne pomeni, da se morate odpovedati jutranji kavici, vendar pa je pretiravanje s kofeinom povezano s številnimi zapleti v nosečnosti, vključno z večjo verjetnostjo spontanih splavov. Kofein

Čeprav si mnogi težko priznajo velja dejstvo, da je kofein pravzaprav poživilo, ki podobno kot nikotin ali alkohol povzroča zasvojenost. Na naš centralni živčni sistem deluje kot stimulant, ki se že po petnajstih minutah absorbira v naš krvni obtok. Nepremišljeno uživanje kofeina lahko povzroči številne nenaravne in škodljive telesne reakcije.

Kje ga najdemo?

Večina ljudi kofein povezuje s pitjem kave ali pravega čaja, najdemo pa ga tudi v številnih drugih živilih in pijačah:

• Kokakoli
• Vroči čokoladi
• Čokoladi
• Različnih oreščkih
• Energijskih napitkih

Kofein vsebujejo tudi nekatera zdravila proti prehladu (Coldrex), migreni in nekatera prehranska dopolnila.

Kako deluje kofein?

Verjetno ste se ob prekomernem pitju kave ali čaja že srečali z občutkom nervoze. Poleg nervoze lahko prekomerno uživanje kofeina povzroči še naslednje stranske učinke:

• Povišan srčni utrip
• Zvišan krvni tlak
• Povečano znojenje

Kofein je diuretik. Pospešeno izločanje telesnih tekočin lahko povzroči dehidracijo in utrujenost. Preveč zaužitega kofeina lahko povzroči tudi težave z dihanjem.

Učinki kofeina na plod

Uživanje kofeina med nosečnostjo lahko predstavlja določena tveganja. Že v uvodu sem zapisal, da jutranja kavica ne bo ogrozila normalnega razvoja ploda, vsako pretiravanje pa lahko plodu povzroči kar nekaj nepotrebnih težav. Kofein se skozi posteljico in popkovino absorbira v organizem ploda. Odrasli organizem ima zahvaljujoč številnim biokemičnim procesom v telesu sposobnost hitre razgradnje kofeina, organizem ploda pa deluje nekoliko drugače, zato njegovi biokemični procesi niso sposobni učinkovite razgradnje kofeina. Kofein se v plodovem organizmu zadržuje več časa in lahko skozi daljše obdobje doseže nevarno visoko raven.

Kofein vpliva tudi na druge aspekte zdravja ploda. Znano je, da povečuje srčni utrip otroka, ki lahko vpliva na njegovo intrauterino gibanje. Kofein je diuretik, ki lahko vpliva na prehranjevanje ploda. Kofein povzroča nižjo absorpcijo železa in kalcij iz krvi, kar lahko ovira različna razvojna obdobja pri plodu.

Kava in splav

Ena izmed nedavnih raziskav se je osredotočila na posledice prekomernega uživanja kave med nosečnostjo. V obsežni danski raziskavi so anketirali 80.000 nosečnic. Raziskava je pokazala, da so bile prekomerne pivke kave bolj dovzetne za spontani splav. Ženske, ki so popile dve kavici na dan so imele rahlo povečano tveganje za spontani splav, tiste, ki pa so popile osem in več skodelic kave na dan, pa so imele kar 59% višje tveganje spontanega splava. Prav iz omenjene raziskave je razvidno, kako pomembno je v nosečnosti vnos kofeina omejiti.

Nasveti za manjši vnos kofeina

Večina strokovnjakov pravi, da je potrebno v nosečnosti odpraviti z vsemi kofeinskimi živili. Vendar je to zelo težko. Tako kot je težko opustiti kajenje, se je enako težko naenkrat popolnoma odpovedati kofeinu. Kofein je droga, ki povzroča zasvojenost. Ponujamo vam nekaj nasvetov kako zmanjšati vnos kofeina in zagotoviti, zdrav in normalen intrauterin razvoj otroka:

• Že pred načrtovano nosečnostjo počasi zmanjšujte potrebo po kavi. Ne bodite presenečeni, če se pojavijo simptomi kot sta glavobol ali slabost.
• Kofeinske napitke zamenjajte za tiste brez kofeina – kava brez kofeina
• Redna telesna vadba bo pomagala v boju proti simptomom zasvojenosti, med drugim pa vas bo vadba sprostila.
• Popijte veliko vode, ki vas bo odžejala in pomagala premagati utrujenost.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 351
5.3.2014 11:50:35   
whitti
Pozdravljene... se še jaz malo javim :) načeloma se kar v redu počutim razen da imam na trenutno (ponavadi zvečer) krče..še 8 dni do prvega pregleda..komaj čakam user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 352
5.3.2014 14:05:48   
melona27
Hej, user posted image Js se tud malo javljam, slabosti vsak dan bolj, posebej zvečer. Utrujena pa itak, tko da se morm popoldne obvezno uležt za eno uro, če pride mož iz službe normalno ob uri, drugače skor ne gre ob dvoletniku :/ js mam tud še 8 dni do 1.pregleda-koooomaaajjj čakam. Itak grem pa samoplačniško, ker me je naročila na 1.pregled šele v 13.tednu moja G.( naročena po nuhalni, halo, kje si še to vidu)..Midva sva družinam že povedala, so fuul veseli in vsi so pričakoval, da bo zdej enkrat user posted image

Mene drugače špika kakor kdaj, ponavadi zjutri malo in potem spijem Donat, jem pa Prenatal folno in spijem zvečer še en Magnesol šumečo tableto.
Kar se pa jošk tiče, tokrat so se povečale čisto malo, bolijo skoraj nič ne, pri sinu so ble bomba in pol nič mleka. Upam, da tokrat mleko bo, bom se tud bolj potrudla pri dojenju.

Lepo se mejte, pa dobrodošle vse nove user posted image

(odgovor članu whitti)
Neposredna povezava do sporočila: 353
5.3.2014 14:35:36   
LoriM
Pozdravcek!
Tudi jaz sem utrujena in še dobro, da se me slabost loti popoldne in ne zjutraj, da lahko grem v službo. Ponoči pa tudi jaz slabo spim, ne vem, a so to živčki al kaj.

A se je katera naročila na ns k Pušenjaku? Imela bi direktno tel. st., ker sem se tolk naklicarila za pregled pri svojem g, da se mi zdaj niti ne da, pa še dopoldne težko pokličem....hvala

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 354
5.3.2014 16:34:50   
vesica
da se vam še jaz malo oglasim ... Počutje je zaenkrat v redu če ne štejem občasne slabosti in bolečin v križu sploh pa ko vsatjam iz postelje . Jem ne pretirano ali pa kaj več kot prej mogoče zato ker imam tudi močno izostren vonj in ko kuham ali ko zavoham kakšno kuhanje se me takoj loti slabost , ampak sem pa opazila da zjutraj takoj ko vstanem moram kaj pojesti, ker sem lačna kot volk ponavadi nisem imela navade jesti takoj zajtrka ko vstanem user posted image

malo manj hodim ponoči na wc ampak pomoje to ne igra nobene vloge . Kar se tiče mraz pa moram reči da je tudi meni kar večkrat mraz kot pa vroče -sem prav kontra kot tiste.ki pravijo da jih je kuhalo . Komaj čakamo 2gi pregled oz. prvi pri svojem gin .

(odgovor članu LoriM)
Neposredna povezava do sporočila: 355
5.3.2014 17:09:33   
LINDT
Evo tudi jaz se vam javljam po prvem uspesnem gin.pregledu user posted image
To pa je custven dogodek user posted image user posted image skratka s pikico je vse vredu velika pa 6mm user posted image

Prav veselim se vseh naslednjih dni v user posted image

(odgovor članu vesica)
Neposredna povezava do sporočila: 356
5.3.2014 17:14:57   
ajčka
Pozdravljene user posted image ! kako ste kaj?
Tudi js se zlo poredko javljam zaradi grozne utrujenosti... je pa za mano prvi pregled in je vse super user posted image . mi je kar odleglo, ker sm se zlo bala tega pregleda zaradi neuspele nosečnosti pred nekaj meseci... so se mi kr solze ulile, ko sm zagledala user posted image kako divja... user posted image in zdaj lahko mal lažje zadiham...
souser posted image , želim, da bodo vaši pregledi, ki jih tako zelo čakate, čimprej tuuser posted image ...
za seznamček imam nekaj popravkov, saj imam spremenjen PDP, določen datum nuhalne in očitno sm se zatipkala, saj nimam doma še nobenega user posted image .
ajčka, 2.user posted image , 0user posted image , PDP: 10.10., nuhalna: 24.3., 29let

(odgovor članu vesica)
Neposredna povezava do sporočila: 357
5.3.2014 22:41:50   
Ann*
LoriM, jaz sem narocena na nuhalno pri dr. Pusenjaku, njegova telefonska je 051 321 224,
V Dravljah dela samo ob torkih.

(odgovor članu ajčka)
Neposredna povezava do sporočila: 358
6.3.2014 5:50:03   
LoriM
Ann, najlepša hvala.A ob torkih dela cel dan? Kdaj si pa ti naročena?

(odgovor članu Ann*)
Neposredna povezava do sporočila: 359
6.3.2014 9:28:51   
Anonimen
Meni vse smrdi user posted image pridem lačna domu in ko začnem jest mi ne paše zvečer pa bi jedla samo salamo ali samo kruh,včas mi je slabo ponoč včas podnevi.Dojke so že kar boleče in so malo zrasle.Katera od vas kiha?jaz sred noči začnem kihat user posted image in zjutraj user posted image

(odgovor članu LoriM)
  Neposredna povezava do sporočila: 360
6.3.2014 9:53:26   
Ann*
LoriM, ne vem, pomoje da samo popoldne.
Meni je dala sestra na izbiro 18 ali pa 25.marec, pa sem izbrala 18 ;)
Pdp imam 4.10 (torej bom na pregledu 11t3d)

Ostale dni pa dela v porodnisnici, lahko gres tudi tja, mene je vprasala sestra kam zelim.
Sem se odlocala med Strahovo in Pusenjakom, pa sem se na podlagi tiste teme Strah-Pusenjak odlocila za slednjega :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 361
6.3.2014 11:12:48   
Ema_27
Na mojem (že 8. po vrsti) pregledu sem bila v ponedeljek in sem dobila spet prepoved krajših sprehodov in spet počivanje, zaradi tega ker sem v sob, ned in pon imela roza-rdeč izcedek user posted image , izcedek pa sem dobila po tretji vaginaleti Canestena. Pa zmanjšali so mi tedne, iz 11. v 10. teden, glede na plodovo velikost. Nuhalno imam 19.3., naslednji pregled pa 27.3. Se je mogoče kateri pojavil kakšen izcedek, kadar ste šle na wc (veliko potrebo) in pol ob napenjanju, da bi kakšna žilica počla, ker sumim, da imam zarad tega tudi izcedke.... Saj imam samo po tistem ko grem na wc... user posted image

(odgovor članu Ann*)
Neposredna povezava do sporočila: 362
6.3.2014 11:20:34   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Ema_27

Na mojem (že 8. po vrsti) pregledu sem bila v ponedeljek in sem dobila spet prepoved krajših sprehodov in spet počivanje, zaradi tega ker sem v sob, ned in pon imela roza-rdeč izcedek user posted image , izcedek pa sem dobila po tretji vaginaleti Canestena. Pa zmanjšali so mi tedne, iz 11. v 10. teden, glede na plodovo velikost. Nuhalno imam 19.3., naslednji pregled pa 27.3. Se je mogoče kateri pojavil kakšen izcedek, kadar ste šle na wc (veliko potrebo) in pol ob napenjanju, da bi kakšna žilica počla, ker sumim, da imam zarad tega tudi izcedke.... Saj imam samo po tistem ko grem na wc... user posted image

Zato ti priporočam veliko donata pa sadje pa poglej iz katere strani pride izcedek

(odgovor članu Ema_27)
  Neposredna povezava do sporočila: 363
6.3.2014 11:22:08   
Ema_27
Sem na donatu, sadju, zelenjavi, slivah, jogurtu že 3 tedne, ampak jaz sem pač malo nagnjena k temu, ker sem tudi prej bla skoz nekaj zaprta :) Kako naj pogledam s katere strani?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 364
6.3.2014 12:32:44   
LoriM

IZVIRNO SPOROČILO: Ann*

LoriM, ne vem, pomoje da samo popoldne.
Meni je dala sestra na izbiro 18 ali pa 25.marec, pa sem izbrala 18 ;)
Pdp imam 4.10 (torej bom na pregledu 11t3d)

Ostale dni pa dela v porodnisnici, lahko gres tudi tja, mene je vprasala sestra kam zelim.
Sem se odlocala med Strahovo in Pusenjakom, pa sem se na podlagi tiste teme Strah-Pusenjak odlocila za slednjega :)

Jaz bom šla samoplačniško, to je pa menda možno v Dravljah.

Jaz tudi nisem imela najboljših izkušenj s Strahovo, tako da tokrat ne grem k njej.
Hvala.

(odgovor članu Ann*)
Neposredna povezava do sporočila: 365
6.3.2014 12:55:13   
Anonimen

Sem na donatu, sadju, zelenjavi, slivah, jogurtu že 3 tedne, ampak jaz sem pač malo nagnjena k temu, ker sem tudi prej bla skoz nekaj zaprta :) Kako naj pogledam s katere strani?

Recimo če greš na veliko potrebo se nikol ne obriši s suhim papirjem ampak malo namočen v mrzli vodi pa samo tam se obriši pa poglej na papirju.Ker moja sestra je imela hemoroide in za vsakič ko je teško šla na wc (veliko potrebo) je kakšna žilica počila in je malo zakrvavela.Pa se tudi sprehajaj,če imaš hemoroide se tudi s kremo namaži (modolex)ali ognjičevo maslo

(odgovor članu Ema_27)
  Neposredna povezava do sporočila: 366
6.3.2014 12:57:43   
Ema_27
Aja, ne, to vem, da je kri iz nožnice. Ampak ne vem, ali je kakšna žilica počla v nožnici oz v bližini materičnega vratu ali je iz maternice....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 367
6.3.2014 13:10:14   
Anonimen

Aja, ne, to vem, da je kri iz nožnice. Ampak ne vem, ali je kakšna žilica počla v nožnici oz v bližini materičnega vratu ali je iz maternice....

potem pejt k ginekologu pa te bo pregledu

(odgovor članu Ema_27)
  Neposredna povezava do sporočila: 368
6.3.2014 13:59:28   
~Minnie~
Hej, hej
da se vam malo javim po dolgem času :) Danes sem dočakala prvi pregled, vse ok, semv 10. tednu, skokica je velika 2,7 cm, slišala sem srčka in videla kako miga z rokicami <3
Drugače sta bila pa dva ampak se je eden na žalost nehal razvijati in je vidno samo malo rumenjačka.

Sem imela pa tudi jaz sem in tja, ko sem šla na wc, kakšno krvavo nitko, ko sem se obrisala. Res minimalno, sem ji danes omenila in je rekla, da če je res tako minimalno krvi, naj se ne obremenjujem, da je materični vrat lepo zaprt in da je vse OK. Da se pa lahko tudi kakšna krvavitev pojavi zaradi tiste druge vrečkice, ki bo počasi izginjala.

Sem pa fuuuuul utrujena, upam da ta utrujenost hitro mine, pa zvečer okrog devetih mi slabo rata ampak nič hujšega.
Luštno se imejte in smo na vezi :D

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 369
6.3.2014 15:28:22   
Bett
Ann* pa se to ne zdi, da te je malo prezgodaj naročila. Nuhalna naj bi bila med dopolnjenim 12-14 tednom, najbolj idealno pa je v 13em. Jaz pri tem full kompliciram, ker me je groza, da se kakšne nepravilnosti ne bi videlo, če bi bil pregled slučajno prezgodaj.

Ema_27 verjetno, če ni nekih hudih krvavitev, ti ni treba skrbeti. Sicer pa, vem da ni dobra tolažba, ampak nažalost kaj več kot počivati ne moreš. Možno je, da ti poči kakšna žilica zarad in napenjanja, lahko je samo malo stare krvi, pa se izloči pri napenjanju. Ne vem, poskusi se čim manj obremenjevati.

(odgovor članu Ema_27)
Neposredna povezava do sporočila: 370
6.3.2014 18:11:13   
peregrina
Pozdravljene po dolgem času.
Bi se javila večkrat, pa se je detece odločilo, da bo mamico že na začetku preizkusilouser posted image

Zaradi hudih slabosti sem na bolniški že od začetka prejšnjega tedna. Danes je prvi dan, ko lahko vsaj približno normalno funkcioniram.
Preizkusila sem vse mogoče zvarke in jedi, ki kao pomagajo proti slabosti, pa se mi zdi da je bilo samo še slabše. Sem tudi shujšala 2kg. Me je že resno skrbelo, kako bom zvozila tale mesec. Ampak gre na bolje.

Po eni strani se mi zdi grozno, ko mi je slabo, po drugi pa takoj ko se počutim bolje, pomislim: "Ojej, menda ja ni kaj narobe, ker mi ni več slabo!"

Saj vem ... smotana sem.

Naslednji teden imam prvi pregled in zdaj res že komaj čakam, da vidim, če je vse vredu z user posted image .
Sem sicer na začetku rekla, da ne bom šla na nuhalno, ampak se mi zdi, da se že nagibam v drugo smer - samo zato, da bom videla če je z user posted image vse vredu. Sicer pa bom videla - odvisno na koliko časa bom imela preglede.

Držim pesti za vse, ki imate težave, da bo vse ok.

Odkar me ni bilo tu gor se nas je pa kar nabralo. Super. Dobrodošle vse noveuser posted image (saj vem, da sem nekaj let za leseno žlicouser posted image .

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 371
6.3.2014 19:50:49   
nosečka5
Končno se spet javljam tudi jaz :)
Sem se kar nabrala zdajle, toliko je že vsega...

Stanje pri meni je zadnje dni slabo, slabo mi je non-stop, sem pa v 7 tednu...

Lulam kar naprej, lačna kar naprej a nič mi ne paše (bruham ne), tako da že par dni živim od jabolk, jogurta in mamičine goveje juhice :)

S fantom se že veseliva prvega pregleda, ki bo 24.3 - popolnoma sva neučakana da vidiva če je vse ok :))

Drugače pa me prsi noro bolijo, predvsem bradavice, ki so kar naprej napete, prav smešno :)

Trebušček je proti večeru že močno napihnjen, občasno me špika spodaj in imam občutek kot da bom dobila rdečo...

Imam pa tudi grozno mastne lase, glavo si perem vsaka dva dni, dalj ne zdrži...

Sem pa neizmerno srečna (no ja sva, tudi oči je popolnoma evforičen) in se že veseliva da slišiva srček, dobiva prve slikice in da zraste trebušček :)

LP,vsem bodočim mamicam :)

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 372
6.3.2014 21:06:08   
kamajuš
Hecno, berem, kako nekatere komaj čakate prvi pregled, jaz pa že z drugega. Ima vsak DR svojo politiko. No, jaz se nad mojim nikakor ne pritožujem, preglede imam na 3 tedne, na vsakem pregledu dela UZ. Tako da ... user posted image

Torej, moj plodek je v treh tednih zrasel z 9mm na 35mm in uradno sem padla pod septembrke, ker naj bi bila že preko 10 tednov. Ampak še vse sem rodila čez rok in bom kar tu ostala user posted image .

Sva se pa z dr odločila, da grem na amino, česar me je že zdaj strah. Ah ja!

Moje slabosti gredo počasi zgleda h koncu, HB! Sem pa prijetno okrogla in čeprav nisva z možem še nikomur povedala, me je tašča spregledala user posted image . Pa ta srednji (7,5 let) me je zadnjič vprašal: "Kaj si se pa ti tako zredila?" user posted image user posted image user posted image . Pa sem se ven vlekla, da verjetno preveč sladkarij pojem. pa je komentiral: "aja, sem mislu, da maš dojenčka v trebuhu". user posted image user posted image

No, pestro je, ni kaj. Utrujena sem pa vsak dan bolj, ne vem, kako bom zvozila do konca!

Lepo bodite. Pa user posted image user posted image user posted image tistim, ki jim tokrat ni uspelo. Ampak mati narava že ve, bolje selekcija zdaj, kot potem, ko jih enkrat zares imamo!

(odgovor članu nosečka5)
Neposredna povezava do sporočila: 373
   [Brisano sporočilo]
7.3.2014 7:59:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kamajuš)
  Neposredna povezava do sporočila: 374
7.3.2014 8:21:02   
Tabletkaa
Hojla vse user posted image

Evo jaz sem imela zadnje dni kar pestro, tako da sedaj naročena na nuhalno svetlino 8.4. Pri dr. Pušenjaku. Po vseh govoricah o Strahovi sem se potem kar premislila user posted image user posted image v ponedeljek pa imam že tretji UZ pregled in dobim tudi knjižico user posted image user posted image user posted image ker sem v mladosti prebolela GVT (globoko vensko trumbozo) pa imam od zdaj naprej do 6 tednov po porodu tudi injekcije za preprečevanje strjevanja krvi user posted image ampak ja vse sam da bo z bibico vse ok user posted image

Pozdravček vsem user posted image

Tabletkaa 1user posted image 0user posted image PDP 13.10.2014 NS 8.4.2014 UZ(3) 10.3.2014

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Teža med nosečnostjo.
пеперутка16

Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?