RE: Oktrobrke 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

srečnanosečka -> RE: Oktrobrke 2014 (26.2.2014 17:16:30)

No, pa se vam javljam še jaz :) nisem še imela prvega pregleda, mislim pa da sem nekje v petem tednu, in po mojih izračunih bi naj bil rok poroda zadnjega oktobra, na noč čarovnic =) to je moja tretja [sm=nosecka.gif], doma imam že dva [sm=duda.gif]. Upam, da bo [sm=rozacrtici.gif], ker imam že dva [sm=modricrtici.gif]. Moja starost je 26 let, prihajam pa iz Slovenskih Konjic. Od nosečniških znakov me muči večerna slabost in predvsem prebava, vsako jutro imam drisko [sm=smiley13.gif]. Imam pa vsaj en pozitiven znak, da so se mi že povečala prsa [sm=smiley36.gif]

lila5 -> RE: Oktrobrke 2014 (26.2.2014 17:50:56)

Pozdravljene!

Za mano je uspešen pregled...Pdp je 1.10., drugače sem pa na UZ slikici vidla pdp 30.9., zdaj ne vem kateri je pravi, v materinski knjižici piše 1.10. Ah, saj je vseeeno, samo, da priguramo do tam :)
Meni ni čisto nič več slabo, me pa ponoči večkrat vrže na stranišče [sm=smiley36.gif]

Ja, jaz si tudi bolj želim punčko, ker imam fantka, ampak ne moremo zbirat...samo naj bo živo, pa zdravo!
Aja, nuhalno imam 20.3. [sm=smiley1.gif]

NikaAnna -> RE: Oktrobrke 2014 (26.2.2014 20:28:30)

Na UZju vse bp, srcek bije. Novi PDP 21.10.
Moje slabosti pa so se zacele danes, sicer ne zjutraj, ampak zvecer - groza, upam, da kmalu minejo..

Pikaloka -> RE: Oktrobrke 2014 (26.2.2014 22:10:03)

Tudi moj prvi uradni pregled je za mano in vse je super [sm=bravo.gif]

Presrecna seveda in kr ne morem verjet! :) naslednji pregled je 30.4.

Pa nuhalna je narocena in sicer 7.4.
Narocila sem se tudi na morfolosko 11.4. in punce pojma nimam kaj je to?!? Niti ne vem kdaj sem vprasala zanjo in niti koliko stane!! A mi kera razlozi prosim?

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (27.2.2014 8:41:06)

jutro jaz imam že 4 dni do pregleda v ponedeljek ob 16h.Jaz sem ponoč tako lačna da vsake dve ure nekaj jem [sm=smiley36.gif] pa imam občutek da bi kihala pa mi kruli pa dojke me bolijo za znoret

pik ipoki -> RE: Oktrobrke 2014 (27.2.2014 9:32:29)

wwwwiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii videla [sm=smiley27.gif] in zdaj je uradno res [sm=smiley36.gif]

PDP 10.10.2014, 3[sm=nosecka.gif], doma 2[sm=duda.gif],

naslednji pregled imam 27.3. na nuhalno mi je pa rekla naj grem 31.3. če želim [sm=smiley36.gif] bomo vedeli kako bojo finance...

no zdaj pa sestavljat govor, kako naj povem mojim staršem, ker jih bo KAPP[sm=zmeden.gif]

LEP DAN

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (27.2.2014 10:37:15)

Večerjo pripravi in kakšno flašo za nazdravit in jim povej [sm=smiley1.gif]

Tabletkaa -> RE: Oktrobrke 2014 (27.2.2014 12:33:29)

Čestitke vsem, ki ste na novo sporočile da ste srečke [sm=nosecka.gif]... vesela za vse zeloooo[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

jaz imam zdej ponovno pregled 10.4. do takrat pa moram it dati kri v laboratorij... me zanima koliko časa potrebujejo za rezultate...mislim da mi je dal za krvno skupino in za neka testiranja pregledat[sm=smiley1.gif]

aja pa zanima me glede nuhalne, koliko časa prej se je potrebno naročit, bom šla pa k dr. Strahovi v Domžale[sm=smiley1.gif] pa kako je z morfološko, kaj naj bi to bilo in kdaj naredijo, pa če je tudi samoplačniška?[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

ufff kolk enih vprašanj, ko pa je vse to prvič zame [sm=smiley1.gif]

pozdravček....[sm=nosecka.gif]

Tabletkaa -> RE: Oktrobrke 2014 (27.2.2014 12:36:32)

IZVIRNO SPOROČILO: pik ipoki

no zdaj pa sestavljat govor, kako naj povem mojim staršem, ker jih bo KAPP[sm=zmeden.gif]

ker bo to tvoj tretji.... jim lohka daš copatek... pa zraven napisano.... kmalu se bomo povečali... ali pa kaj podobnega;)

LoriM -> RE: Oktrobrke 2014 (27.2.2014 12:59:34)

Mene so naročili v 10. tednu, a je to možno, da tolk pozno?
Pa na bhr bi rada šla in me je trah, da ne bom prepozna za naročit se[sm=zmeden.gif]

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (27.2.2014 13:52:11)

Pikaloka morfološka? Si mogoče mislila na morfologijo? Sem že slišala ka kakšek G to naredi 3x v nosečnosti, v vsakem trimesečju enkrat ( nevem pa ali to delajo brezplačno ali ne, ker ti ta pregled brezplačno pripada samo 1x) . Drugače to ni v navadi in vsaki nosečnici pripada samo 1x v nosečnosti in to nekje med 20-24 tednom nosečnosti in G z UZ podrobno pregleda organe ploda. In to je brezplačno.
Tabletkaa če si prvič noseča, ti bojo pri krvi določili oz. pregledali tip krvi ( če je že druga ali n-ta nosečnost tega ne delajo več), ITC, test za hepatitis B, test za toksoplazmo,... Mal pogooglaj, boš točno videla kaj vse pregledajo [sm=smiley2.gif]
Glede morfologije beri zgoraj [sm=smiley2.gif]
LoriM jaz imam pregled ko bom noseča že 12 tednov. Res pa je da sem se pozno naročila, pa še moj G ima zdaj kar gužvo, ker je pravi baby boom. BHR je Nuhalna ne? Nuhalnasvetlina se opravlja med 11- 13 tednom nosečnosti. Tako da nebo prepozno v primeru, da tam kjer se boš naročila nimajo gužve. Po moje se lahko že zdaj naročiš, pa pač poveš da imaš zelo pozno prvi pregled pri svojem G.

LP, anonimna[sm=zz_wub.gif]

ancy69 -> RE: Oktrobrke 2014 (27.2.2014 13:57:39)

Hey punce :) Da se vam še jaz pridružim :)
Prvi pregled je že mimo, po mojih izračunih mam rok nekje 7.10. gin pa je rekla da je plod za kak teden manjši in da je potem 13.10. Počakam nuhalno in bom tam bolj vedela :)
Drugače pa že imam aprilčico 2012 :) Tako da bo nekako 2,5 leti razlike.

In ste novičko že povedale svetu ali jo še zadržujete zase? Jaz sem bolj težko tiho [sm=jezicek.gif]

Na forum sem se šele prijavila, tako da se malo lovim še, za aprilčice imamo skupino na FB in je super :) Tudi tukaj se bom navadila.
Seznama ne znam dopolnit in je vseeno če ga potem ko om točen datum vedla. Ampak mislim da je kar 7.10. [sm=smiley36.gif]

Nuhalno pa imam 21.3. :)

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (27.2.2014 13:59:12)

Sem šla najprej odgovarjat na vprašanja, pozabila pa dodati, da sem nova [sm=smiley1.gif]... Kaj več trenutno ne morem pisat, bi me kdo prehitro našel. Sebom pa vedno podpisovala z anonimna [sm=zz_wub.gif], da bo malo več preglednosti dokler nas bo nekaj anonimnih [sm=smiley2.gif]. Mogoče me lahko dodate na seznam pod PDP 05.10. več bom pa kdaj drugič izdala [sm=smiley1.gif]. Pa če se kateri od sedajšnih, ki skrbijo za seznam, ne bo zneslo oz. se bo naveliačala, bi lahko jaz prevzela. Sem že imela te sezname čez, torej že nekaj malega vem kako se tej stvari streže [sm=jezicek.gif]

Anonimna[sm=zz_wub.gif]

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (27.2.2014 14:02:41)

Dobrodošle nove [sm=nosecka.gif] če vas zanima: Priporočljive zdravilne rastline in zelišča

Regrat, korenina ali list, je za nosečnice najpomembnejša zdravilna rastlina. Vsebuje veliko železa, proteinov, vitaminov in mineralov. Pospešuje delovanje jeter, razstruplja telo, pospešuje prebavo, pomaga proti slabosti med nosečnostjo. Njegova najpomembnejša funkcija pa je, da pomaga uravnavati krvni pritisk in raven sladkorja v krvi (oba sta med nosečnostjo še zlasti pomembna). Deluje tudi proti strijam. Uživamo ga kot hrano, čaj ali tinkturo.[sm=pikapoka1.gif]

ancy69 -> RE: Oktrobrke 2014 (27.2.2014 14:11:46)

Aja sedaj vidim, z rdečo je treba :)

ancy69, PDP 7.10., druga [sm=nosecka.gif] (doma imam aprilčico 2012), stara 28 let, okolica Kranja

Pikaloka -> RE: Oktrobrke 2014 (27.2.2014 16:07:43)

Anonimna [sm=zz_wub.gif] hvala :)

Predvidevam da je to zgodnja morfologija in da se placa glede na to, da je na beli napognici... Mogoce se pa motim ?!?! Enostavno nisem vec nic dojemala po tiste ko je rekla da je vse ok :)

E*mmm88 -> RE: Oktrobrke 2014 (27.2.2014 17:32:54)

Pozdravljene.
Pridružujem se tudi jaz tejle skupini [sm=smiley1.gif] Po mojih izračunih imam PDP 30.10. in sem danes začela 6 teden. Na pregledu še nisem bila je pa to moja prva nosečnost (ratala v prvem poizkusu [sm=bravo.gif])
Komaj čakam, da grem na prvi pregled. Najbolj pa seveda upam da bo z mojo pikico vse OK!
Razen zelooo občtuljivih bradavič in občasnega špikanja v predelu trebuha drugih [sm=nosecka.gif] znakov nimam. Aja, pa pogled imam drugačen, bleščeče oči!
Za nosečnost ne ve še nihče razen mojege fanta. Pa tudi on bo pomoje komaj začel verjeti ko bo videl kakšno slikico z ultrazvoka ali pa moj trebušček [sm=smiley36.gif]

Moji podaki za seznam:
PDP 30.10., E*mmm88, 1[sm=nosecka.gif],0[sm=duda.gif],25 let, MS -> nimam pojma kako to narediti rdeče [sm=smiley36.gif]

Se tipkamo! [sm=smiley2.gif]

Raguel -> RE: Oktrobrke 2014 (27.2.2014 21:11:19)

Pozdravljene!

Samo da vam sporočim,da bo seznam posodobljen jutri.

Lep večer vam želim,jaz grem počasi ajo,ajo...

RedSonja -> RE: Oktrobrke 2014 (27.2.2014 21:46:49)

evo še jaz se pofočkam. PDP 11.10.2014. Srček smo videli že 14 dni nazaj na prvem pregledu.
Slabo mi je pa za znoret :(.
Doma imam julijko 2012. Sem iz LJ, stara 34 let. Tale nosečnost je bila manjše presenečenje, ker smo se za prvo kar matrali. Sedaj je pa takole skoraj nenačrtno ratalo :P.

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (28.2.2014 8:08:29)

Vam so zrasle dojke?meni se zdi da so enake ...bolijo me ponoč.Zdaj slabost se je predstavila ponoč [sm=smiley19.gif] ,drugače sem lačna vedno vse bi jedla ampak ko pa hrano vidim mi kar slabo postaja

Ema_27 -> RE: Oktrobrke 2014 (28.2.2014 9:08:14)

Da se vam še jaz pridružim. Imam 24 let :) In je to moja prva nosečnost. PDP imam 3.10. Za seboj imam že kar 7 pregledov in eno hospitalizacijo, zaradi grozečega splava (krvavitve). Že 3 tedne počivam, končno imam dovoljene krajše sprehode. Počutim se grozno, saj sem bila navajena na tempo, na delo, na gibanje, sedaj pa mi je ostalo še samo počivanje, sem brez energije, brez moči. Sedaj se počasi spravljam nazaj in upam, da preguram še 2-3 tedne, da se ta "grožnja" splava nekako umiri. Slabo mi na srečo ni. In srčno upam, da bo z mojo pikico/pikecom vse ok.[sm=smiley1.gif]

pik ipoki -> RE: Oktrobrke 2014 (28.2.2014 9:14:50)

Ema_27 - srečno!!! joj ko tkole berem, da že na samem začetku taki problemi!!![sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]
saj veš kaj pravijo!!! slab začetek dober konec!! počivaj in vse se bo uredilo!! če ti dovolijo že sprehode je že kar uredu!!

povejet kako naj pišem diplomo???????? pri vsakem napisanem stavku se zamislim kako bo še z eno štručko [sm=smiley1.gif]

lp

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (28.2.2014 9:24:19)

Upoštevaj zdravnikova navodila.Moja sesterca je imela do 3 mesec krvavitve pa skos neke težave zdaj ima zdravega fantka zdaj je pa v drugo noseča in nobenih težav niti slabosti tako ko dajajo mene [sm=smiley13.gif]
IZVIRNO SPOROČILO: Ema_27

Da se vam še jaz pridružim. Imam 24 let :) In je to moja prva nosečnost. PDP imam 3.10. Za seboj imam že kar 7 pregledov in eno hospitalizacijo, zaradi grozečega splava (krvavitve). Že 3 tedne počivam, končno imam dovoljene krajše sprehode. Počutim se grozno, saj sem bila navajena na tempo, na delo, na gibanje, sedaj pa mi je ostalo še samo počivanje, sem brez energije, brez moči. Sedaj se počasi spravljam nazaj in upam, da preguram še 2-3 tedne, da se ta "grožnja" splava nekako umiri. Slabo mi na srečo ni. In srčno upam, da bo z mojo pikico/pikecom vse ok.[sm=smiley1.gif]

Ema_27 -> RE: Oktrobrke 2014 (28.2.2014 9:31:11)

Saj se držim, ampak vem pa tudi, da z vsem tem ležanjem lahko tudi sebi naredim dost škode. Tak da pol najdem z ginekologom nek kompromis [sm=smiley1.gif] Saj pravim, upam, da bo vse ok. Edino kaj sem opazla, ko en čas hodim, da imam občutek kot da me rahlo boli (nad sramno kostjo oz tam ko je mehur, maternica) oz ne ravno boli, ampak vleče nekam dol [sm=smiley1.gif]. Ima katera tudi tak občutek? Al imam jaz samo vse mlahavo od ležanja hehehe

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (28.2.2014 9:37:49)

Mene je tako bolel v 5 tednu in sem šla na pregled in je bilo vse ok pa mi je zdravnik reku da preveč študiram negativno da raje pozitivno mislim in naj se pač sprehajam počasi in v sedečem položaju da nisem predolgo.Folno si začela jest?
IZVIRNO SPOROČILO: Ema_27

Saj se držim, ampak vem pa tudi, da z vsem tem ležanjem lahko tudi sebi naredim dost škode. Tak da pol najdem z ginekologom nek kompromis [sm=smiley1.gif] Saj pravim, upam, da bo vse ok. Edino kaj sem opazla, ko en čas hodim, da imam občutek kot da me rahlo boli (nad sramno kostjo oz tam ko je mehur, maternica) oz ne ravno boli, ampak vleče nekam dol [sm=smiley1.gif]. Ima katera tudi tak občutek? Al imam jaz samo vse mlahavo od ležanja hehehe

Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>