excel vprasanje (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

m_o_i -> excel vprasanje (20.1.2014 16:42:01)

lepo prosim, ce se katera spozna malo bolj na excel (mene je vsa pamet zapustila)

-imam tabelo na listu
-vsebuje dva stolpca (no, vec njih, ampak samo iz dveh bom potrebovala podatke)
-v prvem je vpisan format, v drugem količina

--> kako lahko naredim formulo, da mi bo sestelo vse kolicine (stolpec2) istega formata(stolpec1)????

pies: delnih vsot ne morem narest, ker imam vzporedno vec stolpcev z istimi podatki (dva omenjena stolpca sta za linijo1, naslednja dva sta za linijo2 itd.)
te tabele ne morem spreminjat, ker sem naredila ze dva veeeelika lista s podatki iz te tabele-torej vnesla formule...

ce je katera tok prijazna, ji lahko tudi tabelo na mail posljem[sm=zz_wub.gif]

asyka -> RE: excel vprasanje (20.1.2014 17:18:29)

Joj ful si težko predstavljam kaj rabiš.

Zdaj če prav razumem imaš v stoplcu A, B in C artikle v drugem stoplcu pa tem podane vrednosti, ki bi jih rada grupirano seštela?

Če je tako lahko pomojem to seštevaš z pogojnim operatorjem sumif. Torej nekako v tem kontekstu potem: sumif(A1:A9;"a";B1:B9)

torej ta funkcija ti pri seštevanju upošteva vse celice v stopcu A z črko a in sešteje skupaj njihove podatke iz b.

nyna84 -> RE: excel vprasanje (20.1.2014 19:20:29)

Označiš celotno tabelo in vstaviš vrtilno tabelo. Ta ti poem sama grupira in računa podatke po želji.

Ali pa vključiš delne vsote (po formatih).

Lahko mi pošlješ, pa ti uredim [sm=smiley1.gif]

m_o_i -> RE: excel vprasanje (20.1.2014 19:38:39)

asyka, ti si carica [sm=zz_dance.gif][sm=zz_bounce.gif][sm=bravo.gif][sm=zz_spin.gif][sm=zz_wub.gif]

to je to-hvala ti milijonkrat[sm=smiley31.gif][sm=smiley20.gif][sm=rozica.gif]

pies: sem to funkcijo uporabila, pa sem stolpce(pogoj in vrednosti) zamenjala in mi je vedno 0 ven vrglo[sm=smiley36.gif] tvoja razlaga je bila bolj razumljiva kot ona pod tipko F1[sm=zz_skip.gif]

m_o_i -> RE: excel vprasanje (20.1.2014 19:40:01)

nyna, delne vsote ne pridejo v postev, ker imam vec razlicnih stolpcev v enem dokumentu...
hvala za trud in ponujeno pomoc[sm=rozica.gif]

asyka -> RE: excel vprasanje (20.1.2014 20:17:37)

Ni kaj :) Smo pregurali tale Excel po dolgem in počez na faxu, in ravno zadnjič smo ene genotipe morali seštevat na podoben način [sm=smiley36.gif]

Pa ni za kaj, če vem z veseljem pomagam [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

petea -> RE: excel vprasanje (29.1.2014 14:19:40)

še jaz postavljam svoj piskrček:

v eni excelovi datoteki imam raznovrstne podatke; v drugo excelovo datoteko bi rada kopirala samo določene celice iz prve datoteke, ki pa niso isto razporejene - a obstaja kakšna podobna funkcija, kot je tvorjenje 'Pisem' v wordu, tudi za excel?

nyna84 -> RE: excel vprasanje (29.1.2014 14:47:29)

VLOOKUP?

Če imaš v obeh datotekah en stolpec, v katerem so isti (različno razvrščeni) podatki, gre s to funkcijo.

A tako bi rada?
primer
(da se podatki iz stolpca G kopirajo na pravo mesto v stolpec C?)

petea -> RE: excel vprasanje (30.1.2014 11:24:52)

nyna,
hvala za pomoč, a kolikor razumem funkcijo, ki si jo predlagala, gre to izvajati znotraj ene datoteke.

Jaz imam v eni datoteki nanizane določene podatke, rada pa bi jih v drugačnem razporedu, ne tabelarično vnesla v drugo excelovo datoteko, zato iščem način, kako si to pripraviti;
v wordu imam podobne zadeve nastavljene z uporabo polj in spajanjem dokumentov ('pisma'), v excelu pa podobne povezave ne znam izvesti

kar koli poskušam, mi hoče prenašati samo tabele ..., ne pa podatkov iz ene vstopne celice v prvi datoteki v ciljno celico druge datoteke ... [sm=zmeden.gif]

nyna84 -> RE: excel vprasanje (30.1.2014 12:14:12)

Podatki morajo biti res v eni datoteki, ampak to lahko elegantno rešiš s kopiranjem excelovega zavihka v dugo datoteko. Če ne želiš, da je viden, da lahko potem tudi skriješ (tako kot vrstice in stolpce).
Potem bi nastavila funkcijo, da bi ti podatke iz prvotne datoteke prikazovalo na želenem mestu.

Je težko tako razlagati, ker ne vem, kako točno imaš. Lahko mi pošlješ in preverim, lahko mi pišeš tudi na zs.
Excel sicer obvladam, sem v našem podjetju nosilec znanja, tako da mislim, da bi ti lahko pomagala.

Stran: [1]