patrino -> RE: nosečnost pri 40 tih (20.1.2014 20:47:19)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina IZVIRNO SPOROČILO: patrino IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina moje mnenje je, da je treba met otroke, ko si mlad... jasno, da se včasih zgodi, da se stvari pač zavlečejo ampak načrtno se odločit za prvega, drugega otroka tam po 45 letu se mi zdi skoraj tako neodgovorno kot za petega otroka, ko si v finančni krizi... čist fizično gledano, z leti se veča možnost za okvare na zarodku, pa se ti pri 45 rodi otrok z DS, kako boš skrbel za takega otroka ko boš ti 70 on pa na vrhuncu njegove moči? potem pade skrb za takega otroka po tvoji smrti na ramena sorojencev ali pa državo... seveda, ja lahko se ti rodi otrok z DS pri 20ih pa tebe čez eno leto povozi avto, ampak to niso običajne okoliščine in običajen razplet življenja... moja mami je imela mojo sestro pri 40, nenačrtovano je zanosila in splav pač pri nas ni opcija, zato jo je seveda obdržala in je totalno srečna, ampak sama pravi, da se načrtno pri tistih letih ne bi odločila za še enega otroka, ker poleg tega, da je imela zelo težko nosečnost, pravi, da ji zmanjkuje energije zanjo (zdej je najstnica) in je zaradi tega veliko bolj razvajena kot smo ostali otroci (mamine besede, ne moje)... je pa tko, kot so napisale vsak se sam odloča in verjetno se vsi odločamo samo v dobro naših otrok... tko tisti, ki jih imamo pri 20ih ali pa tisti, ki jih imate pri 40it... to je pa itak najpomembnejše, kaj je odgovorno in kaj ne pa se tut vsak odloča sam zase, pa čeprav v sosednji temi takemu načinu razmišljanja močno nasprotujejo... Tole je spet kar nekaj na splošno in v bistvu ima dilema avtorice tako malo skupnega, s tisto sosednjo temo, ki jo omenjaš v istem košu, da jaz ne najdem skupnih točk . Avtorica ni stara 45 let, temveč 40, avtorica ni načrtno čakala do 40 leta da bi prvič zanosila. Tudi sedaj se za to ne odloča na horuk in brezglavo, temveč tehta kaj bi naredila. Če se bo ,Bog pomagaj , zgodilo, da bo njen otrok še mladoleten, ko nje ne bo več, bo to žal le nesrečen slučaj. Ne bo se to že v naprej vedelo. In takrat se bo pač moralo zgoditi to, da bo otroka pomagal do kruha spraviti še nekdo drug oz. država. Če nekdo nima denarja , da spravi do kruha enega otroka, pa jih naredi načrtno še pet, je to čisto nekaj drugega kot slučaj zgoraj. Tu se že v startu starš obnaša izjemno neodgovorno, zgoraj je to čisto nekaj drugega. Enačiti to dvoje je osebno zame izredno neprimerno oz. nevedno početje. Delati otroke brez razmisleka kot štanc mašina ne glede na svoj socialni status in čakati na otroka, ki ga ni in ni iz različnih vzrokov, sta dva popolnoma druga planeta. Tippi je po svoje tole dobro razložila.: Si imela srečo veš, tako pri partnerju, kot pri zdravju. nekateri te sreče nismo imeli in nam je življenje postreglo z drugimi potmi in posledično tudi s tem, da smo se za drugega, tretjega... otroka odločili tako ''''''''''''''''''''''''''''''''pozno''''''''''''''''''''''''''''''''. to še ne pomeni, da je tvoja različica edino pravilna. poskusi se postaviti v kožo nekoga, ki ni mogel leta, deset_____letja zanositi, potem jima pa uspe pri 40tih? Bi še tako goreče zagovarjala imeti otroke pri 30? v smislu, da je to edino pravilno, vsaka malo večja starost pa je že slabo in obsojanja vredno user posted image ? jaz verjamem, da če bi lahko izbirali, bi večina izbrala obdobje za otroke med 25 in 30 (max 35), ampak življenje gre dalje svojo pot, na katero nimaš vpliva. dej patrino preber do konca moje poste pa preber jih tko, kot so napisani ne tko kot jih ti hočeš zastopit... [sm=smiley29.gif] Iza prebrala sem že prej- oba tvoja komentarja in sedajle še enkrat. Ničesar nisem napak razumela in ostajam pri istem mnenju. Dva tvoja komentarja, ki skačeta drug drugemu v zelje oz. tisto kar prvi negira, drugi preferira, pa še tista kvazi povezava z drugo temo (pri tem se človek vpraša koliko resnično v tej in tisti temi si ti razumela[sm=zmeden.gif]). Žal če se še tako trudim, se ne morem podpisati pod niju.
|
|
|
|