Kredit (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

brigita23 -> Kredit (19.1.2014 13:26:58)

Pozdravljene

Zanima me ali ima morda katera izkusnje oz. ve kaj vec o kreditih. Zaposlena sem redno za dolocen cas sicer, pa vendar imam sluzbo zagotovljeno iz strani delodajalca. Osnovno placo imam sicer minimalno, potem pa je zraven se vsak mesec okoli 400€ dodatkov in 200€ otroskega dodatka. Z mozem sva lastnika stanovanja pa me zanima ali bi lahko dobila kredit v visini 40000€ za nakup oz. dokoncanje hise. Hvala vsem lp

Kerensa -> RE: Kredit (19.1.2014 13:31:18)

Ne. Ker z minimalno plačo nisi kreditno sposobna, pa še za določen čas si zaposlena.

In na te pogoje tudi hipotekarnih kreditov ne dajejo več prav pogosto (razen za res atraktivne nepremičnine), ker jih potem ne morejo prodati za znesek tržne vrednosti + neodplačanega kredita + njihovih stroškov.

Dashenka -> RE: Kredit (19.1.2014 17:02:56)

Kredita ti ne bodo odobrili, ker z minimalno plačo žal nisi kreditno sposobna.

brigita23 -> RE: Kredit (19.1.2014 18:27:53)

Tudi na podlagi porostva ne in ob zastavitvi nove nepremicnine? Hvala

Kerensa -> RE: Kredit (19.1.2014 18:30:22)

Tebi ob zastavitvi nepremičnine najverjetneje res ne, če pa poleg tega pripelješ še kreditno sposobnega poroka, se bodo pa morda začeli pogovarjati.

Ampak pri tem pa raje ti razmisli, če se ti to splača.

kikasta.kika -> RE: Kredit (21.1.2014 8:39:05)

Al se z delodajalcem zmeni, naj ti par mescev nakazuje večjo plačo, da ne boš na minimalcu in ti bojo odobrili kredit. alpa prodaj stanovanje in se s skupcem dogovori da mu plačuješ najemnino dokler ne končaš hiše in se preseliš.
pa srečno

nyna84 -> RE: Kredit (21.1.2014 9:50:16)

IZVIRNO SPOROČILO: kikasta.kika

Al se z delodajalcem zmeni, naj ti par mescev nakazuje večjo plačo, da ne boš na minimalcu in ti bojo odobrili kredit. alpa prodaj stanovanje in se s skupcem dogovori da mu plačuješ najemnino dokler ne končaš hiše in se preseliš.
pa srečno

Osnova je pogodba o zaposlitvi za NDČ.
Poleg tega so na bankah poostrili pogoje. Jaz nimam minimalne plače, pa ne bi dobila kredita, ker sem porok, in po novem to upoštevajo tako, kot da bi sama plačevala kredit vsak mesec. Vsaj na NKBM so taki pogoji. Tako da tudi poroštvo ni samo en podpis, da nekdo pride do kredita.

kalisi -> RE: Kredit (21.1.2014 10:17:39)

Kaj pa mož? Je morda on kreditno sposoben? Nič ne omenjaš njegovih dohodkov...

brigita23 -> RE: Kredit (21.1.2014 16:31:25)

Hvala punce za vse odgovore. Takole je, moz je zaposlen za nedolocen cas vendar ima tudi minimalno placo in potem se dodatke "tipicno". Imava stanovanje ki pa ga imava trenutno moznost prodat. Rada pa bi kupila hiso v 3. Podaljsani gradbeni fazi in do zakljucka hise bi potrebovala se nekje 40-50.000. € kredita. Res je da se nisva sla na nobeno banko, ker me je cisto tako info. zanimalo kako je z krediti.
Midva do zdaj nimava nobenih kreditov ali limitov in vem da bi teh 200€ na mesec lahko placevala, zanimalo me je le ce bova sploh lahko dobila kredit? Pa se morda nekaj. Na internetu sem zasledila da nekatere banke hledajo vse prilive pri dodeljevanju kredita ne samo osnovno placo?

Stanislava_ -> RE: Kredit (21.1.2014 22:57:21)

Osnova za izračun je redna neto plača + redni mesečni dodatki (npr.redna stimulacija) + malica, prevoz (na nekaterih banka - se moraš pozanimat). NKMB skoraj gotovo ne, ker je med najbolj rigoroznimi. Npr NLB pa upošteva malico...

Če imaš določen čas, je kredit lahko za čas trajanja pogodbe. Predvidevam, da to pri tebi pomeni manj kot 1 leto..?

Pri hipoteki je zavarovanj več - porok, ena hipoteka, lahko tudi dve - samo morate biti pazljivi, da se ne "hipotekirate" preveč.

gsatalema -> RE: Kredit (22.1.2014 10:44:58)

midva sva sedaj na lovu za kreditom - hipotekarnim.

Do sedaj imava dva izračuna, ki sta si povsem različna. Za vse banke je pogoj nedoločen čas (in to pri dobri oz večji firmi)- kakšni mali , ali s.p. je že problem ker so kratkoročne zadeve po njihovem. Danes sva naročena še pri dveh in potem vidimo....
Pri nama sicer ni vprašanje ja ali ne, ampak pogoji..... Nekateri hočejo od 20-30% lastnih sredstev, drugi kreditirajo 100%. Vse je odvisno tudi od nepremičnine ki jo zastaviš, ocene gursa...

V vajinem primeru bo menda potebno zatavitev celotnega novega objekta in še dodatni porok ali hipoteka, ker imata nizko plačo, oz. ti nomaš nedoločen čas...podoben primer je imel kolega in samo na tak način je šlo....

Stran: [1]