nyna84 -> RE: vrtičkarstvo 2014 (17.1.2014 23:31:51)
|
IZVIRNO SPOROČILO: *Goričanka* IZVIRNO SPOROČILO: nyna Jaz sem malo bolj severno kot ti A veš, da nisi. Sklepaš na moj nick, a ne? Jaz sem iz gričevnatega severnega dela Prekmurja, ki se imenuje Goričko - od tod nick Goričanka. Katero rumeno sorto paprike pa sadiš? Meni najbolje uspeva Soroksari - ta prava za vlaganje. Dozoreva pa približno takrat kot Kurtovska kapija. Pa prodajalec v Kaliji mi je dejal, da paprike ne marajo kloridov, zato naj papriko ne zalivam z vodo iz vodovoda. Melone in lubenice pa sadim samo za domačo uporabo, pridelek je ravno velik za domače in še kakšnega prijatelja. Moram pa priznati, da je lanski bil katastrofalen (v tisti največji vročini smo bili odsotni in njim je manjkalo zalivanje). Semena dobiš v Kaliji - Semenarna ima Melona Ananas in Melona Medena Rosa (se mi zdi), za lubenice pa jaz kupim v Lidlu Sugar Baby ( noter je približno 25 semen). Ampak oboje rabi res veliko toplote, tako da za vaš kraj ne vem, če bi bilo uspešno. Zraslo bi verjetno že, samo ne vem, če bi bili sladki. Poskusi. Če želiš, mi lahko na zs napišeš naslov, pa ti pošljem par semen, da ne boš brezveze kupovala za pokušino. A res? A ravno tako se reče Goričanka? Tega pa nisem vedela. [sm=smiley1.gif] No, potem sem pa zelo zahodno od tebe [sm=jezicek.gif] A veš da ne vem, katera sorta je. Take zelo blede barve so. Pri nas lubenice najbrž ne bi uspevale, ker že mejimo na alpski svet. Pa priznam, da nisem preveč redna pri zalivanju [sm=smiley1.gif] Bom še malo preštudirala. Imam še časa. Preveliki načrtov za letos ne smem delat, glede na to, da bomo junija zibali. Če ne bo dal gospod mož odpoved. [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|