pipapopa
|
IZVIRNO SPOROČILO: sp38 IZVIRNO SPOROČILO: pipapopa IZVIRNO SPOROČILO: LittleSun Razumem kaj želiš povedat, vendar ti bom povedala nekaj iz lastnih izkušenj. Otrok, družina in odgovornosti, ki jo prineseta služba in družinsko življenje postanejo rutina, družba, ki jo ima večina družin, so druge družine, ko si enkrat v 30 letu imajo skoraj vse kolegice že otroke in tako pogovori, tako v službi, kot na kavi potekajo o otrocih, možu, krožkih, igračah, kaj bomo skuhali za kosilo, slinčkih, plenicah itd.. Vse to je lepo in prav, vendar včasih tako paše govorit (ali samo poslušat) stvari, ki niso povezane s tem. Tako paše, ko kolegica pove kako je spoznala tistega novega fanta, uživala na potovanju ali se imela fino na koncertu. Vsaj za tisto urco, nisi samo mama, žena in zaposlena, si preprosto ženska, z vsemi svojimi sanjami in popolnoma sproščena. Če pa s to družbo (ki ni obremenjena s plenicami in kosilom) greš še žurat je pa lahko žurka popolna, ker si lahko preprosto ti. Brez da te nekdo tišči v tisto neko škatlo, v kateri ti družba zapoveduje kakšna bodi. Seveda, da se ne razumemo narobe, jaz sem srečna, da sem mama, srečna da sem nekomu žena, imam čudovito družino in večino časa mi to zadostuje. Ampak, da pa sem lahko še bolj srečna doma, da lahko dam še več, mi pa paše da si vzamem soboto zvečer zase in odklopim. V nedeljo zjutraj sem spet mama, kosilo je skuhano, legice sestavljene, možek pocartan. To ne pomeni, da grem žurat vsak vikend, ampak tu in tam pa se mi ne zdi nič narobe. Vseeno mi je, če je pri desni mizi 18 letnik, on me sploh ne opazi. Ne poznam vajinega odnosa, vendar poznam sebe, kot mamo in kot žensko. Rada sem oboje. Podpis. Sama sem mamica trem majhnim otrokom, poročena nekaj let in stara toliko kot tvoja draga. Midva sva zgodaj imela otroke in medtem ko gredo moji počasi v šolo, bojo prijateljice ki so moj letnik letos komaj postale mamice. One so do sedaj žurale,ko jaz nisem. In sedaj grem tudi jaz rada ven, plesat, na pijačo,.. Predlagam ti,da jo ne omejuješ, ker zgleda potrebuje odklop. In če ne gre s tabo, gre pač s prijateljicami. In če so mlajše?A bi se bolje počutil, če bi se družila s starejšimi. Ne sodi ljudi po letih, ker marsikatera mlajša je lahko bolj skulirana kot starejša. Jaz na tvojem mestu, bi šla z njo. Mogoče bo pa čisto fino če bosta skupaj žurala. Pa predlagam, da ne sprašuješ preveč mamice za mnenje, ker punce imamo tega kar hitro dosti Hvala, res je. Potrebno bo tole razumet in spoštovat in prepričan sem, da ne bo prevelika težava. Še posebaj zato, ker ste mi vseeno uspeli odpreti oči. Obremenjevati se s takimi oslarijami res nima smisla. Očitno, da resnih težav ni, potem ne bi bilo časa za takšne stvari. In tudi ponudil bom roko v smislu, da poskusim tudi sam, morda pa še vseeno nisem tako star Moj mož jih ima 35 in z njim mi je tudi fino žurat. Je bolj umirjen, ampak se zna vseeno sprostiti, vklopiti v mojo družbo,.. Srečno
|