RIJA* -> RE: kaj bi ve naredile-Simobil..varstvo os.podatkov? (14.1.2014 9:29:54)
|
IZVIRNO SPOROČILO: ery Petea,poslala sem email na simobil. Odgovorili so,naj jim posljem davcno in gsm stevilko ter kje je bil sestanek. Nisem jim se odgovorila. Ja je moja privat cifra,vendar so bili smsi tudi med sluzbo seveda. Zato me sedaj to muci. Ery, meni se dozdeva, da te je strah, ker je šef videl, koliko časa si porabila s pošiljanjem zasebnih sporočil med delovnim časom [sm=smiley36.gif] a mam prav? no, po moje.....absolutno je delavec prekoračil svoja pooblastila, za kar mora odgovarjati....sploh, ker je to tvoj privatni telefon. za spremembo naročniškega razmerja ti podatki sploh niso potrebni...in ja, če bi šla dovolj daleč, gre za hudo kršitev...je lahko ta delavec ali odpuščen ali premeščen na delovno mesto, kjer do takih podatkov ne more...ampak ti veš, zakaj ti bo dovolj samo opravičilo [sm=smiley1.gif] in absolutno je tudi ery kršila svoje dolžnosti....privat telefon namreč ne pomeni, da ga med delovnim časom lahko uporabljamo v nedogled....jaz kot delodajalec ne bom dovolila, da nekdo pol ure na eno uro plačanega dela porabi, da se heca po telefonu, piše smse, kliče v privat namene....a mislite, da bi se delavec strinjal, da mu v tem primeru pišem pol ure dopusta recimo? v končni fazi tudi visi na netu in se heca po forumih...[sm=smiley2.gif] nekatera podjetja imajo sploh prepovedano nošenje privat telefona na delovno mesto, ker to moti delovni proces... za službeno številko, ker sem jaz naročnik, pa na vseh telekomunikacijskih firmah lahko kadarkoli zaprosim za izpis klicev...to mi dovoljujejo recimo moja pooblastila kot direktorju ali lastniku podjetja....sploh, če ni posebej v pogodbi določeno, kot boniteta, da ta službeni telefon lahko uporablja ta in ta delavec tudi v privat namene...potem se zadeve obrnejo malček drugače...
|
|
|
|