patrino -> RE: cepljenje (13.1.2014 20:03:35)
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: petea respect, tudi dandanes doživljamo izbruhe bolezni; tudi tistih, proti katerim se lahko cepimo; in tudi tisti, ki so cepljeni, zbolevajo, nekateri pa imajo tudi zato, ker so bili cepljeni, hude zdravstvene posledice Samo če je dovolj prebivalstva precepljenega doživaljamo samo posamezne primere bolezni......kakih hudih izbruhov in epidemij pa ne......in cepljenje predstavlja določeno tveganje (kot tudi vsak antibiotik ali narkoza) vendar je skupni učinek cepljenja še vedno bistveno večji kot so tveganja....in cepivo škodi organizmu veliko manj kot bolezen "proti" kateri si cepljen (razen v tistih redkih, ekstremnih primerih)....... Recimo med samo operacijo tudi umre kak 0,1 % operiranih.....pa se ljudje vseeno spravimo pod nož, ker prevlada tistih 99,9 %, ki ne umrejo in to, da ti operacija lahko precej olajša ali celo reši življenje....... IZVIRNO SPOROČILO: petea pa najsibodi otroci cepljeni ali ne, zanje smo - če gre kaj narobe - vedno odgovorni in krivi starši - pa kakorkoli se že odločamo ... Samo pri cepljenju oz. precepljenosti populacije ne gre zgolj za individualno odgovornost ampak tudi za kolektivno......ker ne gre zgolj za individualno vprašanje mojega ali tvojega otroka ampak gre tudi in predvsem za sistemsko in kolektivno vprašanje....... IZVIRNO SPOROČILO: petea P.S.: Tudi v času naših pravnukov bodo tisti, ki so precepljeni, po argumentaciji zagovornikov cepljenja tako ali tako zaščiteni in se jim torej ni treba bati posledic ... Pa se je pomoje treba bati......ker se ne gre zgolj za individualnega precepljenega posameznika...... Podpis. Zlajnana tema, pa vseeno ne moreš verjeti kako so nekateri ozkogledni. Lahko se je izgovarjati, da epidemij ne bo, ko pa je kljub posameznikom, , ki so tako " napredni", k sreči še večina ljudi " zahojenih" in nezavedno s cepljenjem svojih otrok dajejo zaščito še tistim necepljenim. Meni to zgleda podobno kot bi " osveščeni" pešec hodil po nevihti brez dežnika, ker te zaradi njega lahko udari strela, po drugi strani, pa bi se tiščal pod dežnik nekoga "zahojenega", ker se mu pa vseeno ne bi dalo imeti mokre riti . Ne rečem, da je vse okrog cepljenja super brez napak urejeno, vendar , kot sem že rekla, so nekaterim "osveščenim" staršem takšne skrajnosti dovoljene le zato, ker so se vse hude bolezni iz preteklosti ravno zaradi cepljenja naših prednikov tako izničile. Me prav zanima, kako bi se prav tisti ta glasni metali v zrak, ko bi živeli v času hudih črnih koz, tuberkoloze itd. Po moje bi bili prvi v vrsti pri šprici.
|
|
|
|