Mellon Collie -> Rejništvo - posvojitev (11.1.2014 21:27:20)
|
Pozdravljeni. Želela bi posvojiti otroka, pa kot vsi vemo, otrok za posvojitev v Sloveniji ni. Tudi otroke, za katere bi bila posvojitev najboljša rešitev, ser navadno namešča v rejniške družine. Za posvojitev v tujini nimam možnosti - razlogi so finančni. Nekaj sem že prebrala o rejništvu, vem da gre za posebno obliko varstva otrok ter da ne gre za zasebno, pač pa za javno sfero. Pomanjkljivosti je cel kup. Vem, da vključitev v rejništvo z namenom posvojitve pravnoformalno ne obstaja, sem pa že slišala o tem, da so rejniki povedali, da želijo sprejeti samo otroke, pri katerih obstaja velika možnost, da jih bodo lahko kdaj posvojili. Prosim, če obstaja kakšen tovrsten rejnik, ki bi bil pripravljen deliti svoje izkušnje z mano, da jih podeli. Kako to dejansko v praksi zgleda? Te pokličejo in kaj ti povedo? Ali je to, da bi človek stopil v rejništvo z namenom posvojitve sploh pravi razlog? Zaupati in se prepustiti? Tvegati, ne tvegati? Kako je z biološkimi starši? Vem, da se določajo obiski in stiki. Pa koliko je rejnik pri tem upoštevan? Če recimo ugotavljaš, da stiki povzročijo več škode kot koristi? Kaj bi se npr. zgodilo, če pride starš po otroka pijan in mu ga kot rejnik ne dam? Ali lahko otroka vzamejo iz rejniške družine kar "čez noč"? Vse info bodo dobrodošle, zanima pa me res predvsem to, ali je posvojitev rejenca sploh realna možnost in kakšni pogoji morajo biti izpolnjeni. Si mislim, da CSDji niso ravno naklonjeni odvzemu starševskih pravic. Na kratko ali se je sploh pametno spustiti v rejništvo z motivom, ki je posvojitev?
|
|
|
|