Bruhanje (ponovno)-prosim pomoč! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Nejči -> Bruhanje (ponovno)-prosim pomoč! (16.9.2005 10:01:36)

Veliko sem že prebrala na tem forumu o bruhanju dojenčkov, a imam kljub temu še nekaj vprašanj in vas znova prosim za pomoč! Neja namreč zadnje čase (stara bo čez par dni dva meseca) vse pogosteje bruha. Mislim, da gre za bruhanje, saj začne med dojenjem jokat in potem jo dvignem, da podre kupčka, za njim pa vedno sledi še mleko (največkrat v sesirjeni obliki), nato pa ni več joka pač pa smeh (tako da predvidevam, da jo mlekec dokler tega ne izbruha, tišči v želodčku)in šele potem lahko spet nadaljujeva z dojenjem, saj pred tem niti ne želi jest-kakšen dan se zgodi, da med petimi minutami dojenja kupček podirava in bruhava kar trikrat. Res pa je, da bruhanje ne sledi med oz. po čisto vsakem obroku in da je kakšen dan z vsem tem prava kriva, kakšen pa je kar vredu. Ali naj grem zato k pediatru???
Pa upam, da niste obupale nad tem zmedenim in dolgim zapisom.

Nejči




sezam -> Bruhanje (ponovno)-prosim pomoč! (16.9.2005 10:57:53)

Pravijo, če otrok napreduje - pridobiva normalno na teži, ti ni treba skrbeti. Meni je pediatrinja rekla "preveč dobrga" pa gre ven. Je pa naša začela polivati tam nekje okrog 6 tedna. Pa še sedaj se zgodi, čeprav je zadnje 14 dni kar mirno.




ninocka -> Bruhanje (ponovno)-prosim pomoč! (16.9.2005 12:02:53)

Mogoce pa ne podre v redu kupcka po hranjenju in potem ko se spet zacneta hrant se ji pa vse skup dvigne ?

Moj tud vcasih noce v redu podret kupcka (al ga pa slpoh ne) po hranjenju, pa ga dam vposteljco za ene 20 minut in ga potem spet dvignem, pol pa pride ven taka fajn pijanska rigica

Al pa probi z razlicnimi polozaji pri podiranju, mojmu enkrat pase, da mi "visi" cez rame, enkrat mu pase, da ga mam pod svojo brado stegnejenega, enkrat pa spet da ga mam cez roko okrog obrnjenega...

Upam, da ti bo kaj pomagal, drugac pa pediatrinjo vprasi - men je rekla, da ce bi ful bruhal in polival, da moram povedat




tascha -> Bruhanje (ponovno)-prosim pomoč! (16.9.2005 13:03:29)

Tudi pri nas je bilo tako, do uvajanja gost hrane. Zdaj je star 5,5 mesecev in ne bruha več, ker pač je že tudi gosto hrano. Že takrat mi je zdravnica rekla, da ko bo začel s hrano in ko bo tudi več časa v pokončni drži se bo uredilo. Prej pa , bolj ko sem pazila, podirala kupčke, nežno premikala, ni pomagalo nič.
Tako, da ti lahko svetujem le to, da počakaš, vsaj pri nas se je to obneslo. Zato pa smo začeli z gosto hrano tudi že s 4 mesecem.




Willson -> Bruhanje (ponovno)-prosim pomoč! (16.9.2005 13:13:25)

Nejči, probajta se dojiti le kakšno minuto ali dve, podrita kupček in nadaljujta. Nekateri otroci so izraziti aerofagi in pojejo zraven ogromno zraka. Seveda pa moraš kontrolirati tudi telesno težo. In ker je bruhanje ,lahko znak tudi resne bolezni ti svetujem, da se pogovoriš z pediatrom.

Sicer pa velja, da je za dojenčke, ki bruhajo priporočljivo, da imajo dvignjeno vzglavje za 30 stopinj. Po jedi naj bo dojenček vsaj pol ure v pokončnem položaju, in ko ga položiš v posteljico naj bo sprva na desnem boku z vzdignjenim vzglavjem. Upam, da sem ti kaj pomagala. LP




Anonimen -> Bruhanje (ponovno)-prosim pomoč! (16.9.2005 13:15:48)

pri nas je polivala tam do enega 6 meseca, potem pa smo prišli na gosto hrano, se je pa nehalo. Pediatrinja je rekla, d ni nič hudega, ker je dobivala na teži.




Nejči -> Bruhanje (ponovno)-prosim pomoč! (16.9.2005 16:57:47)

Saj problem je ravno v tem, da vedno full lepo podre kupćek, temu pa potem sledi še bruhanje, če ni slučajno že prej, med dojenjem, ko Neja kar naenkrat spusti dojko in joka. Res več ne vem kaj je to!!!




beba76 -> Bruhanje (ponovno)-prosim pomoč! (16.9.2005 21:44:44)

Mi smo stari 6 mesecev, pa še kar bruhamo, čeprav smo že od 3,5 mesecev na gosti hrani - no, takrat smo začeli uvajati. Ne izbruha le hrane, ki je tako gosta, da ne pade z žlice, če jo obrnem. Da pa bi mu po obroku dala kak čaj ali sok, pa ni govora.
Ob vsakem kupčku gre nekaj hrane ven, pa tudi od obroka do obroka se večkrat kar vlije. Mogoče je nelkoliko bolje odkar nismo več na samem mleku, a čisto vredu še ni.
Včasih se mi že kar meša od tega bruhanja - ko kam grmo, ga lepo zrihtam, pol pa tak bruhne, da zleti čez slinček vse po hlačah. Pol ga grem preoblačit in v tistem, ko ga preoblačim, spet bruha.
Zdravniki pa pravijo, da bo ta reflux počasi izzvenel. To mi govorija že od vsega začetka in zdaj vidim, da je na besedo POČASI velik povdarek.




Stran: [1]