RE: Koliko časa je že takle dolgčas tule? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Kerensa -> RE: Koliko časa je že takle dolgčas tule? (2.3.2015 18:53:31)

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_
Če študiraš, se komot "nadihaš" do 24-ega leta, pa potem počasi, služba, otroci, stanovanje. Če začneš delati veliko prej, pa otroci zraven, pa še kaj [sm=jezicek.gif], se do tridesetega že veliko nabere.
Predvidevam, ker nisem bila na tem.

Jaz tudi ne (na takle način). [sm=smiley36.gif]

Jabček -> RE: Koliko časa je že takle dolgčas tule? (2.3.2015 18:59:25)

IZVIRNO SPOROČILO: Jabček

Kaj pa dolgorocno gledano? Recimo, da cakas na to, da bodo otroc odrasli, kaj pa potem? Pades iz sistema dela? A ti ni tezko biti zgolj in le gospodinja?

Ne vem, zgolj predvidevam, da po letih dela enostavno paše ne delati.

Če študiraš, se komot "nadihaš" do 24-ega leta, pa potem počasi, služba, otroci, stanovanje. Če začneš delati veliko prej, pa otroci zraven, pa še kaj [sm=jezicek.gif], se do tridesetega že veliko nabere. Predvidevam, ker nisem bila na tem.

Ma ne vem, ce sklepam po sebi, zacela delat prek studenta pri petnajstih, prvega otroka imela pri dvaindvajsetih, dostudirala, non stop delala, pa se mi sfuzla, da sem pri tridesetih ze fraj 😀 Je pa res, da ne vem, kako bom razmisljala pri Stiridesetih, seveda.

A resno vasi mozje zasluzijo dovolj, da Ste lahko Doma, Kar Tako, ne po sili razmer?

Kerensa -> RE: Koliko časa je že takle dolgčas tule? (2.3.2015 19:11:52)

Kaj pa dolgorocno gledano? Recimo, da cakas na to, da bodo otroc odrasli, kaj pa potem? Pades iz sistema dela? A ti ni tezko biti zgolj in le gospodinja?

Ne vem, zgolj predvidevam, da po letih dela enostavno paše ne delati.

Če študiraš, se komot "nadihaš" do 24-ega leta, pa potem počasi, služba, otroci, stanovanje. Če začneš delati veliko prej, pa otroci zraven, pa še kaj [sm=jezicek.gif], se do tridesetega že veliko nabere. Predvidevam, ker nisem bila na tem.

Ma ne vem, ce sklepam po sebi, zacela delat prek studenta pri petnajstih, prvega otroka imela pri dvaindvajsetih, dostudirala, non stop delala, pa se mi sfuzla, da sem pri tridesetih ze fraj 😀 Je pa res, da ne vem, kako bom razmisljala pri Stiridesetih, seveda.

A resno vasi mozje zasluzijo dovolj, da Ste lahko Doma, Kar Tako, ne po sili razmer?

Skupno točko imava torej, da sva obe preko Študentskega servisa začeli delati pri 15-ih letih. Oz. jaz malce vodim, ker RD imam oktobra, delati sem pa začela že julija. [sm=smiley36.gif]

Pri prvem otroku pa sploh zmagam - 14 dni pred 19-im rojstnim dnevom. [sm=smiley36.gif]

Ja, da se vse tako, kakor si ti napisala, ampak jaz sem se pri 18-ih poročila z idiotom (in gladko priznavam, da sem bila takrat idiot-kinja tudi jaz [sm=smiley36.gif] ) in je naslednjih 10 let mojega življenja potekalo bistveno drugače, kakor sem si jaz zamišljala, da bo. Posledično je bilo ravno zato potem še nekaj let krize. Ena sama napačna odločitev lahko človeku namreč popolnoma podere načrte/želje.

Ja, zasluži pa moj g. Mož dovolj, da sem jaz lahko doma. Ne zasluži milijonov, da ne bo pomote [sm=smiley36.gif] , ampak smo pa mi svoj način življenja prilagodili tako, da ga zmoremo z našo višino (ali nižino, kakor kdo vzame) dohodkov in da imamo vseeno vsaj večino tistega, kar si v običajnem tekočem mesecu želimo.

Marsičesa si pa seveda ne moremo privoščiti - v tem se pa čisto nič ne razlikujemo od večine povprečnih slovenskih družin.

mateyka -> RE: Koliko časa je že takle dolgčas tule? (2.3.2015 19:47:37)

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
kolikor berem tukaj o tem, mi praksa ki jo vidim (če izzvzamem uni delovna mesta - tam je zelo rigidna hierarhija, mam možnost to opazovat pri prijatelju ki ravno piše doktorat; sociologija) govori, da ni tako zelo črno-belo; delovna mesta so kar fleksibilna in dostikrat delodajalca ne zanima "papir" ampak kaj si že naredil in česa si realno zmožen v praksi izvest ali si že izvajal. določene nazive se da dobit s tem, da opravljaš določeno delovno mesto in to je v CV-ju tudi edino važno.

Katere nazive?

titule del in opravil katere si opravljal v službi/bah. v tujini je tako, da po šoli (s samo izobrazbo) ne moreš dobit kar tiitule "art director" "creative director", "marketign director", "level designer", "senior graphic designer", "front end designer" itn.. - to so vse nazivi ki jih dobiš tako, da greš po stopnjah od spodaj navzgor in ti šola ne pomaga preskočit lestvice po kateri je treba splezat, niti ni nujno potrebna da dosežeš določen naziv. takoj ko ga v firmi opravljaš in prejemaš plačo zanj, je to del tvojega CVja in ga lahko podaš kot refeneco svojih izkušnenj in spretnosti, ki se šteje v isti rang kot (bi se) izobrazba.

za ostalo ti bom pa samo rekla - dobro držiš svojo kost. kar tako naprej. kot sem napovedala; ko enkrat zagrabiš, si ne moreš pomagat. takoj, ko sem v šali omenila, da jo dražiš, in ko si trznila kot da sem brcnila slona, mi je blo jasno kako boš končala. [sm=jezicek.gif]

Kerensa -> RE: Koliko časa je že takle dolgčas tule? (2.3.2015 19:49:56)

mi je blo jasno kako boš končala. [sm=jezicek.gif]

Vem, da s tem nisi tega mislila, ampak...

... ona ne bo končala sodelovanja v tej debati, dokler bo govora o moji neizobraženosti... bo šla raje še en doktorat naredit, samo, da poskusi dokazati svoj prav [sm=smiley36.gif]... upam samo, da ne bo potem od mene zahtevala, da ji povrnem stroške šolanja, ko bo videla, da je bilo tudi to brezveze... kakor vse do sedaj.

mateyka -> RE: Koliko časa je že takle dolgčas tule? (2.3.2015 20:02:30)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa
mi je blo jasno kako boš končala. [sm=jezicek.gif]

Vem, da s tem nisi tega mislila, ampak...

... ona ne bo končala sodelovanja v tej debati, dokler bo govora o moji neizobraženosti...

točno o tem govorim. v bistvu je dokaj predvidljiva. pa ne da je v sami predvidljivosti kaj slabega, mind you... [img]http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/coffee/smileys-coffee-810335.gif[/img]

petea -> RE: Koliko časa je že takle dolgčas tule? (2.3.2015 20:09:28)

[img]http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/coffee/smileys-coffee-810335.gif[/img]

Kava, mleko ali čaj? [sm=smiley36.gif]

Kerensa -> RE: Koliko časa je že takle dolgčas tule? (2.3.2015 20:10:34)

A lahko jaz prosim za eno kavico? [sm=zz_tongue.png]

alda -> RE: Koliko časa je že takle dolgčas tule? (2.3.2015 20:12:24)

[sm=zz_banghead.gif] enim pa res " ne pride"

petea -> RE: Koliko časa je že takle dolgčas tule? (2.3.2015 20:14:29)

a se pripravljate na dolgo noč?
[sm=smiley36.gif]

Kerensa -> RE: Koliko časa je že takle dolgčas tule? (2.3.2015 20:15:34)

Jaz niti ne.

Pogledam Bar, Bar doma in Sherlocka Holmesa, potem grem pa spat. [sm=smiley1.gif]

petea -> RE: Koliko časa je že takle dolgčas tule? (2.3.2015 20:21:29)

Pogledam Bar, Bar doma in Sherlocka Holmesa, potem grem pa spat. [sm=smiley1.gif]

Sploh ne vem, o čem ti to (razen SH).

[sm=smiley36.gif]

Rabim kakšno posebno izobrazbo za ogled teh vsebin?
[sm=jezicek.gif]

Kerensa -> RE: Koliko časa je že takle dolgčas tule? (2.3.2015 20:22:29)

Ah, kje pa.

Samo med neizobraženo in neinteligentno rajo moraš spadati, da kaj takšnega sploh gledaš. [sm=jezicek.gif]

alda -> RE: Koliko časa je že takle dolgčas tule? (2.3.2015 20:43:08)

Ah, kje pa.

Samo med neizobraženo in neinteligentno rajo moraš spadati, da kaj takšnega sploh gledaš. [sm=jezicek.gif]

saj jaz tudi spadam k tej raji, pa tega ne gledam [sm=jezicek.gif]

Kerensa -> RE: Koliko časa je že takle dolgčas tule? (2.3.2015 20:48:57)

Si pač preveč inteligentna ali pa premalo neizobražena. [sm=jezicek.gif]

Ko boš imela samo OŠ, kakor jaz, boš pa še tisti on-line neomejen dostop kupila za 10€. [sm=jezicek.gif]

petea -> RE: Koliko časa je že takle dolgčas tule? (2.3.2015 21:37:28)

Ko boš imela samo OŠ, kakor jaz, boš pa še tisti on-line neomejen dostop kupila za 10€. [sm=jezicek.gif]

končno vemo, kaj je bilo odločilno, da si pustila službo - nisi imela dovolj časa za lenarjenje pred TV [sm=jezicek.gif]

Kerensa -> RE: Koliko časa je že takle dolgčas tule? (2.3.2015 21:39:46)

Ha, ha, ha... wrong! [sm=smiley36.gif] Sem imela TV in računalnik v službi, tako, da ni bilo nobene panike.

Je pa res, da lahko zdaj, ko ne hodim v službo, kvalitetno spremljam (kakor je nekoč rekla Mič) celo vrsto
za moje življenje nepomembnih nadaljevank in serij, igram igrice na FB, moderiram nekaj skupin in
podobno.

Pa še naspim se. [sm=smiley36.gif]

Frodo Bisagin -> RE: Koliko časa je že takle dolgčas tule? (3.3.2015 0:00:54)

Da te potolažim... ne želim si doktorata... potrebujem ga pa še manj. [sm=smiley1.gif]

Irelevantno, ne mores ga imeti. Niti v sanjah. Mateyka tudi ne. [sm=smiley2.gif]

Pa si dojela razliko med ne želim in ne morem? [sm=smiley1.gif]

Ker če bi ga hotela, bi ga lahko imela... če bi ga hotela, bi šla tudi maturo naredit, kajne?... tako pa si očitno namerno spregledala (oz. ne, nisi spregledala, samo ignoriraš v povezavi s komentiranjem - smo že dojeli, da rada jemlješ besede/stavke iz konteksta), da sem razločno napisala, da ga niti ne želim, niti ne potrebujem.

In Kristus, če doktorat tole naredi iz človeka, kar je naredil iz tebe, potem ga ne vzamem niti, če mi ga šenkajo!

Mature ne mores narediti. Nisi sposobna.

Frodo Bisagin -> RE: Koliko časa je že takle dolgčas tule? (3.3.2015 0:02:08)

Tebi, ki imaš doktorat, je enostavno nedojemljivo, da je lahko nekdo srečen tudi brez njega.

Pa bi lahko dojela, da je to možno, veš? Ker se ti vidi, da ti niti z njim nisi srečna.

Ni potreben dokjtorat, da dojames, da vso tisto pisanje kako bos maturirala in postala pravnica ni bilo zato, ker si srecna brez mature.

Kerensa -> RE: Koliko časa je že takle dolgčas tule? (3.3.2015 0:02:11)

Glede na to, da nisem niti poskusila, je zanimivo, da ti veš bolje od mene. [sm=smiley36.gif]

Kar tolaži se. Drugega ti niti ne preostane, glede na to, da me ne moreš sprovocirati.

Frodo Bisagin -> RE: Koliko časa je že takle dolgčas tule? (3.3.2015 0:02:32)

Inteligencno omejen poskus zanicevanja pomena izobrazbe ni nek dosezek.

Enako velja za poveličevanje.

Povelican je v tvojih oceh, ker ti je nedosegljiv.

Kerensa -> RE: Koliko časa je že takle dolgčas tule? (3.3.2015 0:02:51)

Tebi, ki imaš doktorat, je enostavno nedojemljivo, da je lahko nekdo srečen tudi brez njega.

Pa bi lahko dojela, da je to možno, veš? Ker se ti vidi, da ti niti z njim nisi srečna.

Ni potreben dokjtorat, da dojames, da vso tisto pisanje kako bos maturirala in postala pravnica ni bilo zato, ker si srecna brez mature.

Je pa očitno dokazano, da niti doktorat ne pomaga, da bi človek (a la ti) dojel, da se ljudje spreminjamo.

Kerensa -> RE: Koliko časa je že takle dolgčas tule? (3.3.2015 0:03:24)

Inteligencno omejen poskus zanicevanja pomena izobrazbe ni nek dosezek.

Enako velja za poveličevanje.

Povelican je v tvojih oceh, ker ti je nedosegljiv.

Jaz izobrazbe ne poveličujem. Ti jo.

Frodo Bisagin -> RE: Koliko časa je že takle dolgčas tule? (3.3.2015 0:04:43)

V džunglo pa jaz brez tobaka sploh ne bi šla - tudi to sem napisala, ampak tudi to si, seveda, spet ignorirala.

Ideja je bila prezivetja v dzungli. Bem ti prezivetje, ce si spakiras tobakj in konzerve.

zato se tem tvojim patetičnim poskusom poniževanja (pa kakorkoli jim ti že rečeš) lahko samo smejim. In imam občutek, da nisem edina, ki se ti smejim. Ti pa še kar ne dojameš.

Se dobro, da si imela cas med smehom vse to spisat [sm=smiley2.gif]

Kerensa -> RE: Koliko časa je že takle dolgčas tule? (3.3.2015 0:06:33)

V džunglo pa jaz brez tobaka sploh ne bi šla - tudi to sem napisala, ampak tudi to si, seveda, spet ignorirala.

Ideja je bila prezivetja v dzungli. Bem ti prezivetje, ce si spakiras tobakj in konzerve.

Jaz sem govorila o tobaku.

Konzerve mi spet ti poskušaš uturiti. [sm=smiley36.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>