kako porabiti (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

mini86 -> kako porabiti (2.1.2014 10:56:03)

ostala mi je še ena dooolga poli salama..

sm kupla dve ker sem delala en namaz ampak sem ugotovila da bo ena dovolj..
tko da mam eno viška..

kaj drugega kot da jo jejo lahko še naredim..

Izabelina -> RE: kako porabiti (2.1.2014 11:48:52)

js se spomnem, da smo jo k sm bla mejhna spaniral, tko k pohan sir sam, da je bla salama not... moka, jajčk, drobtine pa v fritezo... zravn pa krompirjeva solata s kislimi kumarcami...

TomTaylor -> RE: kako porabiti (2.1.2014 20:33:32)

Če je niste že presiti jo lahko narežeš na debelejše kolobarje in paniraš, kakor je že predhodnica napisala. Če vam pa že iz ušes gleda pa hi lahko zamrzneš in uporabiš naslednjič za kkšen namaz, za rezat in za na kruh sicer ne bo, ker postane po odtalitvi vodena, razpokana (kot npr. hrenovke), ampak za predelat v kkšen namaz/nadev bo pa še super.

patrino -> RE: kako porabiti (2.1.2014 20:42:33)

Pri nas poli salamo pogosto uporabljamo podobno kot ostalo salamo ali hrenovke. Vem, da naj ne bi bila posebej zdrava, vendar pri nas jo imajo ta mali raje kot ostalo salamo. Tako da iz nje velikokrat naredim cel pekač pizze, z nasekljano skupaj s sirom napolnim kvašene slane rogljičke ali žepke iz listnatega testa, včasih jo zrežem v jajčno omleto, tudi v zdrobove ocvrtke sem jo že dala, narezala sem jo tudi že v fižolovo mineštro ali pa v paradižnikovo omako za na testenine, na večje kocke narezano sem dodala tudi na ponarejeno cesarsko solato....idej dosti- po moje bo prej zmanjkalo salame[sm=jezicek.gif]

mateyka -> RE: kako porabiti (2.1.2014 20:56:19)

mi tukaj naredimo ogenj na vrtu in nataknemo kose na palice ter pečemo z otroci [sm=smiley1.gif]
podobno kot američani marshmallow,
[img]http://shrani.si/f/1J/jO/3ol2DHSk/wintergrilling1.jpg[/img]

mateyka -> RE: kako porabiti (2.1.2014 21:00:29)

IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor
Če vam pa že iz ušes gleda pa hi lahko zamrzneš in uporabiš naslednjič za kkšen namaz, za rezat in za na kruh sicer ne bo, ker postane po odtalitvi vodena, razpokana (kot npr. hrenovke), ampak za predelat v kkšen namaz/nadev bo pa še super.

ej, tle pri nas dost folka zamrzne hrenovke, pa so potem čist normalne..

LuLu -> RE: kako porabiti (2.1.2014 21:05:42)

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

Če vam pa že iz ušes gleda pa hi lahko zamrzneš in uporabiš naslednjič za kkšen namaz, za rezat in za na kruh sicer ne bo, ker postane po odtalitvi vodena, razpokana (kot npr. hrenovke), ampak za predelat v kkšen namaz/nadev bo pa še super.

ej, tle tudi, pa so tudi normalne, mi samo nismo več [sm=smiley36.gif]

pa resno naprej... sem že zmrzovala hrenovke, taka klobasa je itak isto sr****, drugače pakirano... ne bo nič narobe

TomTaylor -> RE: kako porabiti (2.1.2014 21:10:01)

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

pri nas pa ne vse - nekatere so po odtalitvi super, ene pa ne. Jz sem zdej našla ene k so kul, ker ponavadi jih kupim več in jih dam zamrznit, ker so praktične za kkšno hitro večerjo/kosilo/zajtrk pa da ti ni treba za dve hrenovki glih v avto se usest pa v trgovino peljat. Se ne splača.

matejchy -> RE: kako porabiti (4.1.2014 17:12:45)

Lahko jo popečeš zraven jajc, lahko narediš paradižnikovo solato in narežeš na kocke klobaso ali jo pa naribaš, lahko nardiš pico, tople sendviče...

aknela123 -> RE: kako porabiti (4.1.2014 18:12:13)

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Pri nas poli salamo pogosto uporabljamo podobno kot ostalo salamo ali hrenovke. Vem, da naj ne bi bila posebej zdrava, vendar pri nas jo imajo ta mali raje kot ostalo salamo.

Saj, v bistvu, katera salama pa je zdrava? To je pač občasni priboljšek.

alda -> RE: kako porabiti (4.1.2014 18:40:13)

sem pa dostikrat razmišljala;kaj za vraga dajejo v ta poli, da so skoraj vsi otroci prav mahnjeni nanjo?

Stran: [1]