Clavdy
|
Bom še jaz nekaj dodala. Rodila sem lani 24.maja. Občutki so malo mešani, saj so bile ene sestre ful prijazne, ene pa malo manj. Sploh tista, ko sem jo ob petih zjutraj zbudila, da me ful boli in če imajo kaj proti bolečinam. Pa mi je ne na ravno lep način odgovorila:"tud če vas zdele pelem dol, sej nč ne bo". S solznimi očmi sem se obrnila in šla nazaj v sobo. Po 10 minutah pa je prišla in rekla, da se pa pejva vseen dol pokazat. Odprta sem bila 3 cm in so me dal v porodno sobo, kjer pa sem ležala na sploh ne vem čem, izgledalo je kot dva kroga. Dali so me na umetne popadke. Z mano v sobi sta bili dve študentki, ki pa sta bili zelo prijazni, ena me je kasneje tudi masirala. Tudi babica je bila ok, čeprav je res vmes hodila ven. V pomoč pa mi je bila tudi znanka, ki je tudi babica, sicer še mlada, a me je prej vpršala če se se mi lahko stisne trebuh. V glavnem rodila sem po 13 urah. Zašil me je dr.Urh (5 šivov) in moram rečt, da se mi danes sploh ne pozna brazgotina. Me je pa ena sestra vprašala, če ga prvo noč odpeljejo in sem rekla da ja, razen če bo jokal, da ga pripeljejo. No, pa je ta mal kar spal. Najbolj na živce pa mi je šlo dojenje na komando. Otroka ti prinesejo, zdej ga pa morš podojit. K sreč je bila ena babca tud uredu in je takoj svetovala, da naj gre moj kupiti silikončke, ker imam majhne bradavice. O spalnih sajcah je škoda besed, kar se pa hrane tiče, pa mislim da bi morali veliko bolj paziti. Jaz sem imela v nosečnosti zelo otečene noge, potemtakem se moraš izogibati slanih jedi. A ti pol prinesejo komad slano juho. Komaj so mi noge splahnele, že so mi otekle. Je pa tko, na koncu vsaka komaj čaka da gre domov, kjer se potem rihtaš po svoje. Ali bom naslednjič šla rodit Kranj? Ne vem še. Prvič sem šla zato, ker sem živela le 5 minut stran. Se bom pa sigurn pozanimala, kako je kaj na Jesenicah, ki jih hvalijo.
|