tassika
|
Evo mojo zgodbo če katero zanima, če pa ne me pa preskočite Kot veste sem se 22.10. zjutraj spakirala v KR porodnišnico na zunanji obrat moje pikice, ker je še vedno sedela na ritki, tam me je sprejela prijazna babica, mi vse razložila, priklopila na ctg in kasneje po izpolnitvi gore papirjev peljala na oddelek. Tam sem prišla v sobo, kjer sta bili še dve mladi mamici, ena je šla sicer že v petek domov, ampak sva s cimro takoj dobili novo in tako je bila naša soba polna čvek starih od 23 - 30 let, potem veste da mi ni bilo dolgčas. No vglavnem da grem naprej, takoj sem dobila hormonski obliž, po katerem me je bolela glava, se je dalo zdržat, in pa bila sem blazno zaspana, malo od nizkega pritiska, malo od zdravil in malo od vremena, namreč deževalo je cel dan. Potem sem imela pa še tabletke, ki sem jih jemala na 6 ur (12,18,24,6) in tako do ponedeljka zjutraj, ko sem šla na obrat, spet sem prišla dol v porodni oddelek, najprej ctg, potem kanal v roko, kjer sem dobila 3 zdravila, zapomnila sem si samo apaurin in pa da se mi je malo vrtelo, potem je prišel zdravnik, pogledal z uz kje je glavica, kje noge, prijel in začel obračat, ker je moja biba malo trmasta se je moral kar potrudit in vmes malo nehat in še enkrat, drugič je uspelo, spomnim se pa vmes, da je govoril, Nataša dihajte, jaz pa njemu nazaj, saj diham, pa on meni čez usta ne nos. Zgleda da sem od malo bolečine res začela zadrževat dih. No pa se je vse srečno končalo, potem so me spet dali na ctg in odpeljali na oddelek, dve urci sem malo bolj ležala, potem pa sem že lahko šetkala okoli, jesti sem mogla v stoje, da bi biba čimhitreje se vsidrala z glavico dol, sicer pa itak ne bi mogla sedeti, ker kljub vsemu je fizični poseg in me še danes boli trebuh, tam kjer je pač pritiskal. No in to je moja zgodba, če bi se še enkrat odločala, bi se sigurno odločila za KR, so izredno ustrežljivi, prijazni in vedno tam ko jih potrebuješ, v 6 dneh nisem dobila nobene sitne sestre, vedno so bile nasmejane,... urnik je bil pa itak natrpan, tako, da sploh ne vem kdaj je ta čas minil. Pohvala gre tudi kuharicam, saj je bila hrana odlična, okusna in predvsem niso bile male porcije, sem se zredila 800g v 6 dneh . S tem, da smo imeli še sonček vsak dan, medtem, ko ste se v LJ kopali v megli, če bi mi bil KR bližje in če mojega naštimam me mika, da bi šla tja še rodit. Aja obrat mi je delal dr.Gregorač.