RE: Septembrke 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Pupika123 -> RE: Septembrke 2014 (7.1.2014 22:24:52)

Dober večer drage so [sm=nosecka.gif]

Dobrošle vse nove [sm=nosecka.gif] in čestitke tistim ki ste že vidle svoje male pikice [sm=smiley36.gif] ni ga lepšega [sm=bravo.gif]
jaz pa sem danes klicala G. in sem dobila "skupno pisarno za naročanje" in pol tale obvesti mojo G da me pokliče za termin pa to si kr nekaj izmišljujejo pa skozi nekaj spreminjajo z naročanjem hjoooj, in zdaj moram čakati da me one pokličejo brezveze.....če me jutri ne pokličejo jih še zagnjavim... [sm=smiley36.gif]
Lepo spančkajte [sm=bravo.gif]




elegance -> RE: Septembrke 2014 (8.1.2014 9:59:58)

dobrodošla dd77 [sm=bravo.gif]

no pa nisem zdej edina iz Kopra.. ;)

meni je te dni grozno.. skozi bi jedla a ko pojem me potem tako želodec boli da nemorem ne ležat ne sedet.
Najbolj pa me boli pod desnim rebrom, močno me špika, da me je že kar strah zakaj se mi to dogaja. [sm=smiley19.gif]
A je imela katera tudi kdaj takšen problem?
Sicer tudi zelo slabo grem na blato, mogoče je to vzrok? [sm=zmeden.gif]
Pijem donat, ali pa radensko da mi je lažje v želodcu, sokov se izogibam (vedno sem se jih).

Kaj mi svetujete? Pokličem G?




lila25 -> RE: Septembrke 2014 (8.1.2014 10:14:58)

tud jst sm kar naprej neki lačna in mam tak razdražen želodec, podobno k če maš mačka. sploh ne vem kaj bi jedla, pa pazt morm, da se ne najem preveč, k pol mi spet ni dobr in se mi ful spahuje. ful mi paše edino pomarančni sok in mandarine pa bobi palčke. po tem mi je kr ql v želodcu. mleko se mi je pa kr neki ustavlo, tko da dans nism nč kafetka pila, aja pa meso tud. za zajtrk jem pa skor vsak dan chia semena z jogurtom in sadjem, k majo ful kalcija in ostalih dobrih stvari.
elegance probi jest bolj po malem in večkrat, upam da boš pol boljše.
zdele pa v lj šibava z mojim mal za pohištvo gledat [sm=smiley1.gif]
lepo bodite




V.P. -> RE: Septembrke 2014 (8.1.2014 11:12:32)

dd77 DOBRODOŠLAAAA!!

elegance.. a pa misliš da je to prebava? za na blato je res najbolje zjutrej kozarec donata (pomaga za krče in odvajanje blata).. jz sm že tko al tko ful zaprta zdj pa še tolk bolj..

a ste ve kej pogruntale kteri mlečni izdelki niso dobri v nosečnosti.. (če greste pogledat na RR pod NOSEČNOST; 6 teden, se mi zdi da tam piše da ne nekaterih mlečnih izdelkov.. ne vem pa kterih) še zdaj ne vem a potem sirine namaze z zelišči tuno papriko... ne smemo ali lahko (npr te namazi so od Lj. mlekarn.. MU )




elegance -> RE: Septembrke 2014 (8.1.2014 11:51:29)

anonimna...kar se tiče zobarja ni nič narobe če greš.. jaz sem bila včeraj pri zobarju in sem ji rekla da sem [sm=nosecka.gif] in se je zelo veselila zame hihihi... nato je rekla da nič hudega ..samo mislim pa da je dobro da omeniš zobarju v kakem stanju si... [sm=smiley36.gif]

ja pomoje mi je to vse od prebave.. pred nosečnostjo sm jo stabilizirala da sem kolkor tolko redno hodla na wc..ampak zdej se je spet zaštopalo.. bom mogla biti bolj pozorna pri teh zadevah..

nevem katera je omenila angel sound, tudi dama sem razmišljala o tej zadevi.. :) moj dragi bi bil presrečen.. [sm=smiley36.gif]..
a se sploh kej sliši ?? se bo slišal moj srček ali njegov srček??

V.P. žal pri mlečnih izdelkih ti ne znam pomagat..probaj pogooglat po kakšnih forumih..morda so že imele kako temo o tem..?




miska** -> RE: Septembrke 2014 (8.1.2014 12:23:02)

Dobrodosle nosečke, in čestitke za +.

Anonimna ful sem vesela za tebe, da si vidla [sm=smiley27.gif] verjetno soobcutki nepopisni.
No jaz pa grem zdaj na pregled in sem kar malo nervozna. Res upam da bo vse vredu.
Vam javim ko pridem s pregleda.




lily32 -> RE: Septembrke 2014 (8.1.2014 12:35:46)

a ste ve kej pogruntale kteri mlečni izdelki niso dobri v nosečnosti.. (če greste pogledat na RR pod NOSEČNOST; 6 teden, se mi zdi da tam piše da ne nekaterih mlečnih izdelkov.. ne vem pa kterih) še zdaj ne vem a potem sirine namaze z zelišči tuno papriko... ne smemo ali lahko (npr te namazi so od Lj. mlekarn.. MU )


Čestitke vsem ter mirno in zdravo [sm=nosecka.gif], brez slabosti vam želim. Se opravičujem, da vdiram v temo. Upam, da se vam ob koncu meseca pridružim, pa že malo čekiram temo. [sm=smiley9.gif]

Sem hotela samo dodati komentar glede mlečnih izdelkov - odsvetovani oz. prepovedani so sveži siri (dlje kot zori, bolj je varen) in siri s plesnimi, ker vsebujejo bakterije. Oboje lahko pogojno uživate, če jih toplotno obdelate, stopite, da postanejo vroči in s tem uničite bakterije. Vseeno je varneje, da jih ne jeste.




V.P. -> RE: Septembrke 2014 (8.1.2014 17:39:52)

ena je spraševala o brinovi kremi.. jz samo vem da ne smeš uporabljat eteričnih olj, od justa ker so ful močna, sploh ne za uživanje, niti mazanje v predelu trebuha.kar se tiče krem nisem zihr, ampak ko dobim info, ti pa sporočim.

lily32 hvala za info o mlečnih izdelkih..

In jaz.....še bom malo na trnih.. namreč.. nekam težko je dobil tisti mehurček v maternici.. pravi da je zelo malo vrjetno da bi biv zdaj kakšen splav in zelo malo verjetno da bi bila izvenmaternična nosečnost (v prejšnji se ni vedelo sploh kaj je vrzok splava)... zato po včerejšnjih rezultatih gledano, nosečnost je ..in rezultat vredu, ampak še enkrat bo potrebno na odvzem krvi in čakanje izvidov, JUTRI, in šele v PETEK lahko pokličem g. Urha v kranjsko porodnišnico, kjer bo operiral. in tko mi bo povedal kaj je. in čez en teden zopet pregled... malo me živčki.. ampak to da me je pomiril saj s tem da je viden mehurček v maternici in najbrž še ni nč plodka v njem, je mogoče vse uredu ampak bo treba počakat.... hmmm... na trnih... držite pesti




miska** -> RE: Septembrke 2014 (8.1.2014 18:16:04)

V.P. bomo drzale pesti in upam da bo vse vredu. Mora bit ti samo pozitivno probaj razmišlajt. in če maš nosečniške znnake potem je ziher vse vredu.

No da vam nakratko povem kako je bilo pri meni na pregledu. Mi smo vidli srčka ampak ne samo enega ampak[sm=zz_twins.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]. Res sem v šoku, da nosim dve pikici pod srcem. S tem pa se je povečala skrb in upam, da bo z obema vse vredu. Morem še dojet, ker to pa je bil šok.[sm=smiley22.gif]




lila25 -> RE: Septembrke 2014 (8.1.2014 19:07:04)

miska [sm=bravo.gif] opa kr dva [sm=smiley36.gif] to pa boste mel posla [sm=smiley36.gif] sm mojmu sm omenila, da mava možnost tud za dvojčke zarad klomifena pa se je sam za glavo prjel in reku, da pol ga bo pa kr kap [sm=smiley36.gif] jst pa jutri vidim mojga srčka. komi čakam in upam, da bo vse ok.




pikicapokica007 -> RE: Septembrke 2014 (8.1.2014 19:08:56)

uaaaaau miska**. kr dva?!? noro. sm zelo vesela zate! imate v družini oz. sorodstvo dvojčke, daje tako ratalo?
itak, da bo z obema vse ok, boš vidla. dvakrat več veselja [sm=bravo.gif]
jaz sem danes taka, kot da bi me povozil vlak. celo noč mi je bilo slabo, čez dan pa nič drugače. k kej pojem, je ok, ko pa neham, se pa slabost začne. sicer nič ne bruham, ampak je mučno, ker ne neha. sicer sem pripravljena prenest vse, samo da svojo pikico dobim [sm=smiley1.gif]

pozdravček vsem [sm=smiley36.gif]




Pikapolonica13 -> RE: Septembrke 2014 (8.1.2014 19:41:26)

Uuu miska**, to pa bo veselo pri vas. Iskrene čestitke!

V.P., upam, da v petek izveš dobre novice.

Jaz sem še vedno totalno fuč. Cel dan samo čakam, da lahko grem spet spat. Se spomnim, da sem tudi prvič veliko spala, ampak takšne utrujenosti vseeno ni bilo. Na srečo vsaj slabosti ni.

Nič, grem kar v posteljo in spat![sm=smiley1.gif] Lahko noč! [sm=smiley1.gif]




miska** -> RE: Septembrke 2014 (8.1.2014 20:07:01)

Lila25 tudi mene je danes skoraj kap, tak da čisto razumem tvojega dragega. Bom pa držala pesti jutri za tebe ampak bo itak vse vredu. Mogoče pa se mi pridružiš in bosta tudi vidva imela dva srčeka[sm=zz_smile.png]

Pikapolonica13 ja to bo res veselo ampak bomo že. bo utrujenost entrat minla samo ne še zdaj.

pikicapokica007ja moj ima v držini dvojčke tak da je verjetno to malo pripomoglo plus to da sem imela dva folikla. Ja res upam, da bo vse vredu in da bomo prišli srečno do konca. Tudi meni ja slabo ampak to samo pove da sta zdrava. Probaj si blažit slabost s čim, če te fejst mori.
Drgače pa tak kot si rekla da si pripravljena prenest vse da bo pikica zdrava.[sm=smiley1.gif]




bleeboo -> RE: Septembrke 2014 (9.1.2014 6:21:39)

Pozdravljene Septembrke,

Pred dvema dnevoma sem izvedela, da se vam pridružujem, in sicer s PDP 17.9. :)
Je pa to moja 2. nosečnost, prva se je srečno zaključila s sinčkom, ki je bil pred kratkim star 3 leta!
Stara sem 28 let, doma pa iz okolice Celja.
V ponedeljek bom klicala svojo G, da se naročim (ta teden namreč ne dela več), od samih nosečniških znakov imam pa utrujenost, boleče prsi in občasno menstrualnim krčem podobne bolečine v trebuhu in rahle v križu. Slabosti (še) ni... :)

Lp vsem!




elegance -> RE: Septembrke 2014 (9.1.2014 7:00:37)

dobro jutro... jooooojjj koliko lepih novic.. [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif]

dobrodošla bleeboo [sm=bravo.gif]

miska** čestitke na dveh [sm=smiley27.gif]..zelo lepo je to slišat ....boste imeli veselje na kvadrat..hahaha
jaz tudi komaj čakam pregled .. jooojjj prau neučakana sem..




Radenska_ -> RE: Septembrke 2014 (9.1.2014 10:00:39)

miska, še tu čestitke [sm=smiley27.gif]

Kako ste kaj ostale čveke?

Lila javi danes!!

Jaz že odštevam do mojega UZ, ki je v torek. Komaj, komaj že čakam...




bleeboo -> RE: Septembrke 2014 (9.1.2014 10:18:15)

Pozdravljene,

Miska, cestitke tudi z moje strani za dvojno veselje!

V katerem tednu imate torej prvi pregled? Racunam namrec, da imam pdp cca 2 tedna za vecino, ve pa imate preglede ze te dni in se mi zdi zelo hitro. Ceprav je prvi pregled res kar tezko docakat... :-/

Lp




Radenska_ -> RE: Septembrke 2014 (9.1.2014 10:32:06)

Jaz imam pri mojem gin. 22.1, kjer sem imela inseminacijo pa naslednji teden.
Vedno naročajo v sedmem tednu tja, moj ginekolog pa v osmem na svoj pregled...
Verjetno je odvisno od ginekologa, kakšno prakso ima...

Jaz sem tako zaspana in utrujena, hjoj [sm=smiley13.gif] Zaspala bom pred računalnikom v službi. Ko ena cunja.
A imate kakšne znakce še? Mene še vedno prsi, bolijo da bodo eksplodirale, slabosti so pa tko, pridep a gre, bolj me "obide" slabost in upam da bo tako tudi ostalo.




lila25 -> RE: Septembrke 2014 (9.1.2014 10:44:11)

hej bibe,

evo se selim k vam, kr je naša pikica še mejčkena, ampak se je že videlo, da ji srček lepo dela [sm=bravo.gif] za enkrat se je pa samo eno videlo, je g vse pogledala. sam da bo zdrava in močna. presrečna sm [sm=smiley36.gif] na naslednjem pregledu 6.2. (glih na rd od naše babi, ji bom takrat tud povedala, da bo prababica. to bo najlepše darilo zanjo [sm=smiley1.gif]) bomo določili pa točen pdp (predvidevam da bo prvi teden septembra) in naredil vse preiskave. uh še 4 tedni čakanja, vmes pa učenje in delanje za faks na polno.
lepo bodite [sm=smiley1.gif]




Sabine -> RE: Septembrke 2014 (9.1.2014 11:59:14)

čestitam za vse srčke....tebi miška pa celo za dva [sm=bravo.gif]

jaz imam prvi pregled pri svojem G v 10 tednu oziroma v začetku 11. Zato sem se pa naročila na samoplačniškega v Dravlje....ni šans, da zdržim do konca januarja [sm=smiley36.gif]

Lila25 pridi še na FB....radenska, kaj pa ti čakaš? [sm=smiley1.gif]

Meni je tudi od včeraj slabo. Od jutra do popoldneva...imam občutek, kot bi me skoz en malo davil [sm=zmeden.gif]
kot bi imela eno ogromno kepo v grlu....ampak ok, se tolažim, da bo tam okoli 15tedna boljše [sm=smiley36.gif]




lidik -> RE: Septembrke 2014 (9.1.2014 12:17:03)

Punce se vam bom jaz tudi kr pridružila, čeprav sem hotela počakati glede na pretekle zelo slabe izkušnje.
30. 12. sva zagledala lep plusek, tako da po mojih izračunih naj bi bil PDP 7.9..

Tako da za seznamček: PDP 7.9. je pa to moja 5 nosečnost in pa en nagajivček doma, ki je oktobra dopolnil 3 leta.
Aja pa iz okolice Celja. Pregled sem sicer imela včeraj, kjer se je videlo da nekaj je, G pravi, da je 90 % da je tokrat
tam kje mora biti (torej v maternici) imam pa naslednji pregled v četrtek, za kar pravi, da bi se pa res moralo čisto 100 %
in mogoče videti celo že [sm=smiley27.gif]

Vsem ki ste že videle svoje male pikice čestitke. Aja kaj moram narediti za FB skupino - sej sem že nekje zasledila, samo se
mi ne da iskati za nazaj. [sm=zmeden.gif]




Sabine -> RE: Septembrke 2014 (9.1.2014 12:51:00)

Lidik, za FB daj na zs svoj link od tvoje strani ali meni, elegance ali VP.




V.P. -> RE: Septembrke 2014 (9.1.2014 13:01:11)

VSEM za LEPE novičke VELIKE ČESTITKE :D

lidik... daj se mi oglasi na na zs , gor nalimej svojo fb stran, te dam za prijateljico in potem povabim v fb skupino.

jaz pa takole.
danes sem šla v KR spet oddat kri, dva dni nazaj so bili rezultati takšni Beta HCG je bila 5507.7
in danes 8939.3

Kakšen komentar?
sam ne me ob živce spravt [sm=zmeden.gif]
res sm živčna ker so ene omenile da naj se vrednost podvoji.. sicer bom bolj ko ne pomirjena šele potem ko bo rekel G. da je OK.. :D jz kr upam da bo vseeno tko reku :D

nosečniških znakov ni kaj preveč, boleče prsi, tiščanje na vodo, nekolk raje jem... hitr sem lačna... mogoče nekolk napihnjen trebuh , sploh ko kaj pojem :D
rečte da bo vse cool :D [sm=smiley36.gif]




Lalola -> RE: Septembrke 2014 (9.1.2014 13:42:37)

Pozdravljene punce,

Danes mi je test pokazal + in se vam pridružujem [sm=smiley1.gif] kar ne morem verjeti, da se mi je res prikazal + [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Stara sem 25 let in to je moja prva nosečnost (in sem še vsa v strahu). Zadnjo M sem imela 9.12.2013 in sem izračunala PDP je 14.9.2014.
Nisem imela nobenih znakov zato sploh nisem verjela da sem [sm=nosecka.gif], malo me bradavičke bolijo -še to na momente, v spodnjem delu trebuha imam tako kepo oz občutek je tak in ne morem spat na boku. trenutke me pa tudi obide slabost in to je pa tudi vse aja pa apetit se mi je odprl [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif].
Me je pa malo strah, ne vem kaj me čaka sem popolnoma nova v tem, vem samo da me čaka ena lepa izkušnja[sm=smiley1.gif]

miska** čestitam za dve pikici ti vsaj ne bo dolgčas, vedno se ti bo dogajalo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]




bleeboo -> RE: Septembrke 2014 (9.1.2014 14:02:24)

V.p., jaz sem skooraj ziher, da je to cudovita rast hcg-ja in kolikor vem, naj bi se vrednost podvojila v 48-72h... ;)

Drzim pesti, da se za vse nas nosecnosti dobro zakljucijo :)




Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>