obdarovanje (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Spolnost

Sporočilo

Anonimen -> obdarovanje (26.12.2013 12:30:37)

Vi in vaš partner. Predvsem bi rada dobila čimveč mnenj, ker več ne vem kaj naj si mislim.
Dogovorila sva se, da se obdarujeva, nekaj malega vsak, če ne druga vsaj čokoladica pod smrečko. Evo jaz se trudim, vse porihtam, tri dni samo po trgovinah, da bi ja bilo vse popolno. pa zvečer zavijem in dam darila pod smrečko in mi reče, da pa mi ni nič kupil, ker ni šel nič ven. Pokvaril mi je vse praznike, skregana že dva dni, brezveze, saj je vedno isto. Težko je dati eno malo pozornost osebi, ki jo ljubiš, ne morem tega oprostiti. Kako ve kaj na to gledate?

pipapopa -> RE: obdarovanje (26.12.2013 12:35:05)

Midva sva zmenjena,da se ne obdarujeva.Ampak potem vedno en drugega presenetiva. Jaz za mojega vem, da ni ravno vešč vkupovanju in ga zato ne sikeram.Ponavadi mi prinese spodnje perrilo, letos pa si je zapomil da sem si islila kupiti termo lonček in mi ga je kupil kar me je res presenetilo. Jaz pa njemu vsako leto vinjeto. Pa niti ne morem reci da njemu,ker je avto od obeh [sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: obdarovanje (26.12.2013 14:15:56)

Odrastite,samo to bom rekla !
Obnašate se nekatere kot otročaji

Anonimen -> RE: obdarovanje (26.12.2013 16:04:55)

Moj mi tudi ni nič kupil. Že par let je tako. Jaz sicer ne enačim tega s tem, da me nima rad in tudi kregam se z njim zaradi tega ne. Vem, da so mu vsa obdarovanja muka in da tudi za rojstne dneve le s težavo kaj kupi. V bistvu komurkoli ne samo meni, za vse vedno kupim darila jaz. On finančno sicer prispeva ampak vedno pravi, da nima nobene ideje. Razumem te, da ni prijetno. Tudi jaz bi rada da bi me kdaj presenetil s kakšnim darilom. Ampak neko kuhanje mule se mi zdi tu odveč. Drugo leto namesto, da mu greš kupit darilo ga kupi raje sama sebi. Občutek je res fantastičen.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.12.2013 16:17:08)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

hubi -> RE: obdarovanje (26.12.2013 18:39:51)

Meni se pa zdi, da mala pozornost ob tem času ali pa ob rojstnem dnevu spada zraven. Saj ni treba, da gre v finančne višave, ampak zgolj pozornost. Pa razne ideje, da se odrasli ne bi obdarovali, pa da komu nič to ne pomeni ... Kr neki. To so samo izgovori, ker se nekomu ne da pomisliti ali pa sploh spomniti. Eno čokolado lahko kupiš na Petrolu, ko greš tankat.

mateyka -> RE: obdarovanje (26.12.2013 19:24:15)

eh, kaj pa vem, imho eni pretiravajo s ceremonijami. meni se je že zgodilo, da sem pozabila na roj. dan mojega moža (ok, ni bil takrat doma, samo vseeno, a ne? to ni izgovor [sm=smiley2.gif] ) [sm=smiley9.gif]
samo jaz sem tak človek, ki nimam potrebe da bi se obdarovala ob točno določenih dnevih, in če ne, da to postane čustvena tragedija. če že, sem za bolj spontano - ko kaj vidiš in VEŠ da bi bilo to človeku všeč in si lahko privoščiš. bolj tako, v tem smislu, jaz podpiram obdarovanje.

Zoja Lara -> RE: obdarovanje (26.12.2013 19:28:04)

Z darilom pokažeš, da si si vzel čas za nekoga- ne vem zakaj se partnerja ne bi med seboj obdarovala- ne rečem, da se med sorodniki dogovorijo, da ne bo obdarovanja. Svojega partnerja poznamo najboljše in on nas- zakaj ne bi vložili nekaj truda v obdarovanje. Vsebina darila je pa odločitev vsakega posameznika [sm=darilo.gif][sm=darilo.gif][sm=smiley1.gif][sm=darilo.gif][sm=darilo.gif][sm=darilo.gif][sm=darilo.gif][sm=darilo.gif][sm=darilo.gif]

mateyka -> RE: obdarovanje (26.12.2013 19:34:22)

Zoja Lara, ljudje smo različni in različno vidimo določene stvari. moja tašča npr. ona MORA obdarovat - enostavno mora. tud če mi da recimo pekač za vaflje, ki jih ne pečemo.
mogoče se je avtoričin partner strinjal, ker je ona toliko vztrajala in furala, da je sfurala to kar hoče. in je šel "along" ne, ker bi bil s srcem pri stvari, ampak po liniji najmanjšega trenutnega odpora in - vidiš kaj se lahko zgodi.

hočem rečt - kolikor se lahko njega "obsodi" nesenzibilnosti, se mogoče lahko tudi njo v sami "predfazi" planiranja obdarovanja. je malo za razmislit, če je kaj resnice na tem.

Anonimen -> RE: obdarovanje (26.12.2013 21:58:43)

ja mešani odgovori, kar je tud pričakovati.
Pri nama je tako, da on ve, da meni take malenkosti ogrooommmno pomenijo, pa mi želje vseeno ni želel izpolniti. Zakaj, ker enostavno ni imel interesa. In kaj naj porečem na to? Nič hudega dragi, saj nisem jezna. Jaz vem, da človeka če se imata rada, ne prizadeneta en drugega.[sm=smiley13.gif]

hubi -> RE: obdarovanje (26.12.2013 22:25:40)

Zakaj si mu odgovorila, da nisi jezna? Po napisanem sodeč si razočarana in jezna. Moški rabi direktna navodila. Iz tvojega sporočila bo pa prebral, saj ni panike in bo prihodnjič naredil isto. Ti boš pa spet slabe volje in se bosta kregala zaradi popolnoma x stvari. Belo je belo in črno črno. Ni branja med vrsticami. Ne pri moških (oz. pri zelo zelo redkih). [sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: obdarovanje (26.12.2013 22:29:41)

IZVIRNO SPOROČILO: hubi

Zakaj si mu odgovorila, da nisi jezna? Po napisanem sodeč si razočarana in jezna. Moški rabi direktna navodila. Iz tvojega sporočila bo pa prebral, saj ni panike in bo prihodnjič naredil isto. Ti boš pa spet slabe volje in se bosta kregala zaradi popolnoma x stvari. Belo je belo in črno črno. Ni branja med vrsticami. Ne pri moških (oz. pri zelo zelo redkih). [sm=smiley1.gif]

nisem..jasno in glasno sem mu povedala da sem prizadeta. Saj to je vedel že vnaprej, ker enostavno ve, da mi to veliko pomeni. Ampak nič ne zaleže. Očitno se hrani z mojim trpljenjem.[sm=smiley13.gif]

mateyka -> RE: obdarovanje (26.12.2013 22:39:19)

ali te pa nima toliko rad kot bi ti rabila..

josephine27 -> RE: obdarovanje (28.12.2013 7:36:59)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: hubi

nisem..jasno in glasno sem mu povedala da sem prizadeta. Saj to je vedel že vnaprej, ker enostavno ve, da mi to veliko pomeni. Ampak nič ne zaleže. Očitno se hrani z mojim trpljenjem.[sm=smiley13.gif]

V tem primeru pa A) Si to samo domišljaš ker si enostavno prevč občutljiva in ves čas želiš neke pozornosti ali B) Imata v vajinem odnosu resne težave. Sama izberi kaj od tega drži v tvojem prmeru. Nobesen svoji ljubljeni oseb ne povzroča namensko trplenja. Bolj se mi zdi, da gre pri vama za neke igrice, kdo bo koga.

Izabelina -> RE: obdarovanje (28.12.2013 7:59:46)

hvala bogu, da se midva ne obdarujeva, ne za rd, še manj pa za božička oz. novo leto... ni nobenga pritiska in ni posebnega zapravljanja...

če pa kdaj vidiva kakšno stvar, ki bi bila drugemu všeč jo pa pač kupiva takrat na čisto "neposebne" dneve, tko kot je mateyka rekla... to je najbolš, ker pol dobim tavelko milko z mehurčki vsakič ko tanka na petrolu ne pa sam za nou let [sm=jezicek.gif]

Night -> RE: obdarovanje (28.12.2013 8:14:03)

IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

če pa kdaj vidiva kakšno stvar, ki bi bila drugemu všeč jo pa pač kupiva takrat na čisto "neposebne" dneve, tko kot je mateyka rekla... to je najbolš, ker pol dobim tavelko milko z mehurčki vsakič ko tanka na petrolu ne pa sam za nou let [sm=jezicek.gif]

Podobno tudi pri nama. Če si nekaj zelo želim, mi kupi [sm=smiley36.gif] Eni res čist preveč pretiravajo z nekimi darili, presenečenji ... Nama sploh ni do tega, nihče od naju ne nakupuje prav rad daril. Jaz sem mu letos kupila en puloverček za božička, ker mi je ravno padel v oči, vem pa, da ne bo najbolj navdušen, ker po njegovo ne rabi nič za oblečt. Torej bi moral biti užaljen, ker nisem kupila pravega darila zanj? To je meni smešno.

Mene je ful spraševal, kaj si želim, pa si v bistvu res ne želim nobene materialne stvari, samo njegov čas in pozornost in sem mu to tudi povedala. Jaz sem zadovoljna že s tem, da mi naredi eno dobro večerjo [sm=smiley1.gif]

Anonimna, čisto resno vprašanje: a bi bila resnično vesela ene čokoladice pod smrekico?

Ploha -> RE: obdarovanje (28.12.2013 8:30:27)

načeloma se ne obdarujeva, če že, potem je kaj "zelo čudnega" al pa vsaj neprimernega za darilo, en kup smeha je pol...drugače pa ne kupujeva nič eden drugemu...za njega vem, da mu je to cela muka in znanost, meni je pa vseeno...če kaj rabi mu kupim, bolj zaradi tega, ker sam nima časa kupit...

Anonimen -> RE: obdarovanje (28.12.2013 9:33:27)

Za rd se obdarujeva s tako stvar da se rabi recimo v hiši....za Božič pa (spodnje hlače,nogavice)

Vi in vaš partner. Predvsem bi rada dobila čimveč mnenj, ker več ne vem kaj naj si mislim.
Dogovorila sva se, da se obdarujeva, nekaj malega vsak, če ne druga vsaj čokoladica pod smrečko. Evo jaz se trudim, vse porihtam, tri dni samo po trgovinah, da bi ja bilo vse popolno. pa zvečer zavijem in dam darila pod smrečko in mi reče, da pa mi ni nič kupil, ker ni šel nič ven. Pokvaril mi je vse praznike, skregana že dva dni, brezveze, saj je vedno isto. Težko je dati eno malo pozornost osebi, ki jo ljubiš, ne morem tega oprostiti. Kako ve kaj na to gledate?

patrino -> RE: obdarovanje (28.12.2013 10:17:55)

[b]Dogovorila sva se, da se obdarujeva, nekaj malega vsak, če ne druga vsaj čokoladica pod smrečko. Evo jaz se trudim, vse porihtam, tri dni samo po trgovinah, da bi ja bilo vse popolno. pa zvečer zavijem in dam darila pod smrečko in mi reče, da pa mi ni nič kupil, ker ni šel nič ven. Pokvaril mi je vse praznike, skregana že dva dni, brezveze, saj je vedno isto. Težko je dati eno malo pozornost osebi, ki jo ljubiš, ne morem tega oprostiti. Kako ve kaj na to gledate? [/

V bistvu je tule čisto vseeno, kaj vse dobijo in si podarijo drugi. Po svoje te verjetno še bolj razžalosti, če katera napiše kaj vse jo je čakalo pod smrekco. Tule gre predvsem za to, kar sta se vidva dogovorila. Če sta sploh se. Mogoče si ti nekaj predlagala, on je bil tiho in si mislil svoje. Zadeva je šla mimo - zate kot dogovorjena, zanj kot nekaj nepomembnega na kar se mu ni dalo misliti. Rezultat je tak kot je. Oba sta verjetno prizadeta, ti, ker se ni "držal dogovora" in to jemlješ kot pomanjkanje ljubezni z njegove strani- on ker ti vlečeš rilec. Predvidevam.
Ne gre se tu za neke materialne zadeve ( imam kolegico , ki za različne praznike dobi zelo draga darila od partnerja, po drugi strani, pa on nikoli ne vidi, kdaj žensko kaj teži, kdaj je bolna, kdaj ga rabi bolj čustveno prisotnega kot materialno...), temveč za to, da je on namerno prešprical nekaj, kar tebi veliko pomeni. To bistvo je globlje in težje kot kg čokolade. Če si mu res dala dobro na znanje, da to tebi veliko pomeni, si po moje upravičeno užaljena , prizadeta. Če tega nisi dobro prikazala, povdarila oz. si mu to razlagala, ko je bil z mislimi drugje, pa tudi lahko razumem, da je zadevščino vzel nekoliko z levo roko oz. ni pokapiral bistva.
Ni konec sveta- konec veze. Je le ena od mnogih partnerskih težavic v drugačni preobleki. Pogovorita se. Resnično. Brez očitanja. Poskušaj mu brez očitanja, solza, jeze in trmuljenja razložiti, zakaj si prizadeta. Mogoče sem naivna, vendar jaz mislim, da ni razumel teže tvoje želje in je to zato vzel kot kar tako.
Meni se ne zdiš malenkostna in brezvezno tečna. Tudi drobne zadeve znajo precej boleti, predvsem zato, ker se za njimi lahko skrivajo velike težave. Prav te drobne zadevice tako polepšajo in posladkajo partnersko zvezo oz. tudi drobni kamenčki , ki se krušijo iz visoke trdnjave so znak, da je trdnjava potrebna popravila.

Moški so včasih res z eno nogo na drugem planetu kot me. Moj je bil od nekdaj precej pozoren glede teh stvari, vendar je bilo vmes tudi obdobje, ko je bilo nekaj suše. Gradila se je hiša, otroci so prihajali- kronično pomanjkanje denarja in časa. No in se je tudi zgodilo, da sem mu jaz eno jutro za valentinovo v roke porinila mali čokoladni srček on pa je bil ves nesrečen, da nima nič zame. Potem je izjecljal, da nima nič zame, ker je izpraznil račun, da je plačal zidarja. Jaz sem mu nekoliko za šalo nekoliko zares rekla, da sem za srček našla drobiž prav v njegovih kavbojkah , ko sem jih dala prat in mi je prišel super prav. Pošalila sem se, da tudi jaz večkrat puščam denar po žepih in da bo moral večkrat dati cunje v pranje, da bo nabirmal skupaj drobiž za eno čokolado. Zadeva se je spremenila v hec , na katerega se redno spomniva še danes.

Anonimen -> RE: obdarovanje (28.12.2013 10:33:07)

IZVIRNO SPOROČILO: Night

Anonimna, čisto resno vprašanje: a bi bila resnično vesela ene čokoladice pod smrekico?

ja seveda..niti najmanj mi ni do materialnih stvari, le pozornost rabim...

Anonimen -> RE: obdarovanje (28.12.2013 10:36:46)

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

V bistvu je tule čisto vseeno, kaj vse dobijo in si podarijo drugi. Po svoje te verjetno še bolj razžalosti, če katera napiše kaj vse jo je čakalo pod smrekco. Tule gre predvsem za to, kar sta se vidva dogovorila. Če sta sploh se. Mogoče si ti nekaj predlagala, on je bil tiho in si mislil svoje. Zadeva je šla mimo - zate kot dogovorjena, zanj kot nekaj nepomembnega na kar se mu ni dalo misliti. Rezultat je tak kot je. Oba sta verjetno prizadeta, ti, ker se ni "držal dogovora" in to jemlješ kot pomanjkanje ljubezni z njegove strani- on ker ti vlečeš rilec. Predvidevam.
Ne gre se tu za neke materialne zadeve ( imam kolegico , ki za različne praznike dobi zelo draga darila od partnerja, po drugi strani, pa on nikoli ne vidi, kdaj žensko kaj teži, kdaj je bolna, kdaj ga rabi bolj čustveno prisotnega kot materialno...), temveč za to, da je on namerno prešprical nekaj, kar tebi veliko pomeni. To bistvo je globlje in težje kot kg čokolade. Če si mu res dala dobro na znanje, da to tebi veliko pomeni, si po moje upravičeno užaljena , prizadeta. Če tega nisi dobro prikazala, povdarila oz. si mu to razlagala, ko je bil z mislimi drugje, pa tudi lahko razumem, da je zadevščino vzel nekoliko z levo roko oz. ni pokapiral bistva.
Ni konec sveta- konec veze. Je le ena od mnogih partnerskih težavic v drugačni preobleki. Pogovorita se. Resnično. Brez očitanja. Poskušaj mu brez očitanja, solza, jeze in trmuljenja razložiti, zakaj si prizadeta. Mogoče sem naivna, vendar jaz mislim, da ni razumel teže tvoje želje in je to zato vzel kot kar tako.
Meni se ne zdiš malenkostna in brezvezno tečna. Tudi drobne zadeve znajo precej boleti, predvsem zato, ker se za njimi lahko skrivajo velike težave. Prav te drobne zadevice tako polepšajo in posladkajo partnersko zvezo oz. tudi drobni kamenčki , ki se krušijo iz visoke trdnjave so znak, da je trdnjava potrebna popravila.

Moški so včasih res z eno nogo na drugem planetu kot me. Moj je bil od nekdaj precej pozoren glede teh stvari, vendar je bilo vmes tudi obdobje, ko je bilo nekaj suše. Gradila se je hiša, otroci so prihajali- kronično pomanjkanje denarja in časa. No in se je tudi zgodilo, da sem mu jaz eno jutro za valentinovo v roke porinila mali čokoladni srček on pa je bil ves nesrečen, da nima nič zame. Potem je izjecljal, da nima nič zame, ker je izpraznil račun, da je plačal zidarja. Jaz sem mu nekoliko za šalo nekoliko zares rekla, da sem za srček našla drobiž prav v njegovih kavbojkah , ko sem jih dala prat in mi je prišel super prav. Pošalila sem se, da tudi jaz večkrat puščam denar po žepih in da bo moral večkrat dati cunje v pranje, da bo nabirmal skupaj drobiž za eno čokolado. Zadeva se je spremenila v hec , na katerega se redno spomniva še danes.

lepo napisano. Ja tako je pri meni, osebno vem, da se okrog daril zelo potrudim, on pa se mi smeji, češ kak se mi da okrog hodit in nakupovat. No skratka , pomeni mi pozornost, ne kaj bo pod smrečko. samo tolk da en drugemu dava eno malenkost, da se potem zjutraj kot družina poveselimo, smejemo..da je pač lepo.
Drugače je fajn človek, ne hodi okoli, je vedno če je le čas, z mano, družino, nimam pripomb. Ampak te pozornosti pa nič, ne za valentinovo, razen, če bi se predhodno glede tega skregala.

patrino -> RE: obdarovanje (28.12.2013 11:29:31)

Ja to naj bi bilo tisto, čemur se reče partnersko prilagajanje in kompromisi. Saj če si z nekom skupaj in ga imaš rad, še ne pomeni, da te veselijo točno tiste stvari kot partnerja. Bistvo tega se mi zdi, da se pač potrudiš v določenih zadevah, ki partnerju veliko pomenijo ( tebi pa ne toliko) zaradi njega . Seveda se imaš veselje potruditi za stvari, ki ti drugače dol mahajo ponavadi zato, ker ga imaš rad in ker veš, da se po drugi strani on potrudi za stvari, ki njemu nič ne pomenijo , tebi pa veliko.
Včasih zna biti težko, ker smo v srcu vsi po malem egoisti. Vsaj pri meni je tako. Vendar če malo ne skloniš glavo za drugega, je brez veze pričakovati, da jo bo zate nekdo drug.
Pa to ni le med prazniki, to je , vsaj kakor jaz opazim , prisotno v nekem partnerskem odnosu vsak dan. Pri kuhanju kosila, pri preživljanju prostega časa, ...
Pri nama je bilo v začetku, ko sva še orala ledino najinega zakona teh trenj ogromno. In vedno sem jaz naredila iz določene malenkosti več užaljeni halo kot on. Počasi so se stvari izboljšale. Malo je kriv pogovor, še več pa partnersko zorenje, ko nekako ponotranjiš, da kljub temu, da ve, da ti neka drobna pozornost ogromno pomeni in je vseeno ne izpelje, v bistvu ne pomeni , da te nima rad,temveč le da v njegovih očeh to ni tako big deal kot v tvojih.

Mojemu je recimo nakupovanje takole decembra ali ob nabasanih sobotah tudi muka ježeva. Jaz naravnost obožujem decembrsko gužvo v trgovinah, na stojnicah...Mi je pa cela groza najti parkirišče in se drenjati v parkirnih hišah. Kronično pozabim v kateri etaži sem parkirala in bedasto iščem avto v drugih, se potim pri bočnih parkiranjih itd. Ker to moj ve, ponavadi gre z menoj, čeprav godrnja, ko vlači vreče iz trgovine v trgovino in se gužva. Zaradi tega ga imam še posebej rada.
Mi je pa groza od groze prvo novembrsko "kampiranje" na našem britofu, ko ima moj navado še od doma, da prečepi ob družinskem grobu tudi po dve uri in se tam vsi srečujejo, se pogovarjajo, itd. ooo, mi je muka če samo pomislim. V prvih letih sem jo hotela podurhat, pa je bil sila užaljen. No sedaj sem se sprijaznila in se zadekam kot za na smučišče in čepim ob njem in kramljam z ostalimi. Ne morem reči, da na smrt uživam, vendar če ne bo hujšega...[sm=jezicek.gif]

liliana -> RE: obdarovanje (29.12.2013 17:09:43)

In pozornost te lahko čaka le pod smrekico.....? Če je drugače pozoren te to neobdarovanje pod smrekico ne bi smelo prizadeti.......če drugače ni pozoren, pa je itak vseeno, če te čaka pod smrekico čokolada ali zlata zapestnica......

Nekaterim ljudem pač ta obdarovanja pod smrečico ne "ležijo" tako kot drugim.....in če od njega, ki mu to ne leži, pričakuješ, da bo v to darilo prisilno vložil toliko energije kot ti, ki si čisto raznežena ob zavijanju čokolade in njenim pravilnim pozicioniranjem pod smrečico, pričakuješ po otroško preveč.....

jaz recimo od mojega nikoli ne dobim darila pod smrečico (ker mu pač ti verski direndaji ne ležijo), vedno pa dobim nekaj dni prej ali pozneje od njega vinjeto (in skupaj z vinjeto odstranitev stare iz stekla) [sm=smiley36.gif].....pa se sama tudi raznežim ob zavijanju daril in njihovim pozicioniranjem pod smrečico......vendar moj mož pač ni tak, da bi zavijal in kupoval darila in jih dajal pod smrečico......in pač to sprejmem, kot mora on sprejeti moje navdušenje, da njemu neko malenkost dam.......[sm=smiley1.gif]

Izabelina -> RE: obdarovanje (29.12.2013 19:45:29)

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

In pozornost te lahko čaka le pod smrekico.....? Če je drugače pozoren te to neobdarovanje pod smrekico ne bi smelo prizadeti.......če drugače ni pozoren, pa je itak vseeno, če te čaka pod smrekico čokolada ali zlata zapestnica......

Nekaterim ljudem pač ta obdarovanja pod smrečico ne "ležijo" tako kot drugim.....in če od njega, ki mu to ne leži, pričakuješ, da bo v to darilo prisilno vložil toliko energije kot ti, ki si čisto raznežena ob zavijanju čokolade in njenim pravilnim pozicioniranjem pod smrečico, pričakuješ po otroško preveč.....

jaz recimo od mojega nikoli ne dobim darila pod smrečico (ker mu pač ti verski direndaji ne ležijo), vedno pa dobim nekaj dni prej ali pozneje od njega vinjeto (in skupaj z vinjeto odstranitev stare iz stekla) [sm=smiley36.gif].....pa se sama tudi raznežim ob zavijanju daril in njihovim pozicioniranjem pod smrečico......vendar moj mož pač ni tak, da bi zavijal in kupoval darila in jih dajal pod smrečico......in pač to sprejmem, kot mora on sprejeti moje navdušenje, da njemu neko malenkost dam.......[sm=smiley1.gif]

drugače se popolnoma strinjam, samo moram komentirat to odebeljeno, kot že enkrat prej v povezavi z božičkom, obdarovanje nima nobene, ampak res nobene veze z vero... ne božiček, ne darilca pod smrekico, to ni v krščanski tradiciji...

pa še enkrat, se zelo strinjam s tem kar si napisala, da ne bo kšnih zamer in grdih pogledov [sm=smiley2.gif]

mateyka -> RE: obdarovanje (29.12.2013 20:30:17)

evo, lilana - good point:

vprašanje je, koliko pozornosti dobi dama čez leto...?

in kakor sem rekla - eni pač nismo usmerjeni v:

Nekaterim ljudem pač ta obdarovanja pod smrečico ne "ležijo" tako kot drugim.....in če od njega, ki mu to ne leži, pričakuješ, da bo v to darilo prisilno vložil toliko energije kot ti, ki si čisto raznežena ob zavijanju čokolade in njenim pravilnim pozicioniranjem pod smrečico

vprašanje je, koliko je dama pripravljena to sprejeti (če dobi dovolj pozornosti čez leto seveda).

ker če že govorimo o prilagajanju in je on drugače pozoren čez leto - ni treba, da on dela nekaj kar ni v njegovi naravi, važno je da oba lahko izrazita svojo naravo. in če njo moti kako on dojema božično obdarovanje, jaz tega ne vidim kot njegov problem prilagajanja, ampak bolj njeno poseganje v njegov odnos do teh stvari.
lilana je lepo pokazala s svojim primerom - če oba lahko izrazita obdarovanje na način, ki jima sede - pa čeprav ni nujno isti, je to najlepše. samo oba morata dobiti dovolj redne pozornosti v celotnem času - potem detalji kako in kdaj niso važni.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>