Anonimen -> RE: obdarovanje (28.12.2013 10:36:46)
|
IZVIRNO SPOROČILO: patrino V bistvu je tule čisto vseeno, kaj vse dobijo in si podarijo drugi. Po svoje te verjetno še bolj razžalosti, če katera napiše kaj vse jo je čakalo pod smrekco. Tule gre predvsem za to, kar sta se vidva dogovorila. Če sta sploh se. Mogoče si ti nekaj predlagala, on je bil tiho in si mislil svoje. Zadeva je šla mimo - zate kot dogovorjena, zanj kot nekaj nepomembnega na kar se mu ni dalo misliti. Rezultat je tak kot je. Oba sta verjetno prizadeta, ti, ker se ni "držal dogovora" in to jemlješ kot pomanjkanje ljubezni z njegove strani- on ker ti vlečeš rilec. Predvidevam. Ne gre se tu za neke materialne zadeve ( imam kolegico , ki za različne praznike dobi zelo draga darila od partnerja, po drugi strani, pa on nikoli ne vidi, kdaj žensko kaj teži, kdaj je bolna, kdaj ga rabi bolj čustveno prisotnega kot materialno...), temveč za to, da je on namerno prešprical nekaj, kar tebi veliko pomeni. To bistvo je globlje in težje kot kg čokolade. Če si mu res dala dobro na znanje, da to tebi veliko pomeni, si po moje upravičeno užaljena , prizadeta. Če tega nisi dobro prikazala, povdarila oz. si mu to razlagala, ko je bil z mislimi drugje, pa tudi lahko razumem, da je zadevščino vzel nekoliko z levo roko oz. ni pokapiral bistva. Ni konec sveta- konec veze. Je le ena od mnogih partnerskih težavic v drugačni preobleki. Pogovorita se. Resnično. Brez očitanja. Poskušaj mu brez očitanja, solza, jeze in trmuljenja razložiti, zakaj si prizadeta. Mogoče sem naivna, vendar jaz mislim, da ni razumel teže tvoje želje in je to zato vzel kot kar tako. Meni se ne zdiš malenkostna in brezvezno tečna. Tudi drobne zadeve znajo precej boleti, predvsem zato, ker se za njimi lahko skrivajo velike težave. Prav te drobne zadevice tako polepšajo in posladkajo partnersko zvezo oz. tudi drobni kamenčki , ki se krušijo iz visoke trdnjave so znak, da je trdnjava potrebna popravila. Moški so včasih res z eno nogo na drugem planetu kot me. Moj je bil od nekdaj precej pozoren glede teh stvari, vendar je bilo vmes tudi obdobje, ko je bilo nekaj suše. Gradila se je hiša, otroci so prihajali- kronično pomanjkanje denarja in časa. No in se je tudi zgodilo, da sem mu jaz eno jutro za valentinovo v roke porinila mali čokoladni srček on pa je bil ves nesrečen, da nima nič zame. Potem je izjecljal, da nima nič zame, ker je izpraznil račun, da je plačal zidarja. Jaz sem mu nekoliko za šalo nekoliko zares rekla, da sem za srček našla drobiž prav v njegovih kavbojkah , ko sem jih dala prat in mi je prišel super prav. Pošalila sem se, da tudi jaz večkrat puščam denar po žepih in da bo moral večkrat dati cunje v pranje, da bo nabirmal skupaj drobiž za eno čokolado. Zadeva se je spremenila v hec , na katerega se redno spomniva še danes. lepo napisano. Ja tako je pri meni, osebno vem, da se okrog daril zelo potrudim, on pa se mi smeji, češ kak se mi da okrog hodit in nakupovat. No skratka , pomeni mi pozornost, ne kaj bo pod smrečko. samo tolk da en drugemu dava eno malenkost, da se potem zjutraj kot družina poveselimo, smejemo..da je pač lepo. Drugače je fajn človek, ne hodi okoli, je vedno če je le čas, z mano, družino, nimam pripomb. Ampak te pozornosti pa nič, ne za valentinovo, razen, če bi se predhodno glede tega skregala.
|
|
|
|