edomentrioza (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo

Sporočilo

sivko -> edomentrioza (25.12.2013 21:16:57)

ZANIMA ME GLEDE EDOMRNTRIOZE..PRED 3 LETI SEM BILA OPERIRANA IN POTEM TUDI ZANOSILA.
SEDAJ PA TUDI POSKUŠAVA ZANOSITI , VENDAR NE IN NE.VSE BOLJ ME JE STRAH DA SE MI JE
ZOPET PONOVILA EDOMENTRIOZA.ZANIMA ME ČE JE KATERA MOGLA IT ZOPET NA OPERACIJO ,DA SO JI
POTERDILI EDOMENTRIOZO...HVALA..

krisv -> RE: edomentrioza (27.12.2013 1:04:13)

Marca 2011 sem bila operirana zaradi endometrioze na jajčnikih. Pred enim tednom sem bila ponovno operirana, ker ne zanosim niti naravno niti z OBMP, le da se je tokrat endometrioza razvila na steni nožnice. Otrok še nimam.

novisvet -> RE: edomentrioza (27.12.2013 14:26:54)

Pozdravljene!

zanima me, na kakšen način se odkrije endometrioza? Ali lahko to vidijo z uz? Ali se odkrije samo z laparoskopijo?

Hvala.LP

ela23 -> RE: edomentrioza (27.12.2013 16:25:05)

Načeloma za endometriozo pravijo, da jo lahko 100 % potrdijo le z laparo., se pa včasih zgodi, da je vidna tudi z UZ. Prvo (upam, da zadnjo) operacijo sem imela oktobra. Na UZ se je videla većja cista na jajčnikih, ostale manjše ciste na medeničnem dnu in ligamentih pa so odkrili na laparo. Pred operacijo sva se trudila zanositi eno leto, po operaciji pa je uspelo takoj. [sm=bravo.gif]

dekca -> RE: edomentrioza (3.1.2014 10:14:30)

Meni so na UZ rekli, da sumijo na endometriozo, ampak se je na laparo izkazalo, da je nimam, so bili ostanki vodnih cist. Tako da ja, laparoskopija je tista, ki jo dokončno potrdi.

Stran: [1]