liliana -> RE: bruhanje med obrokom-kaj naresti (22.12.2013 15:48:48)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mini86 IZVIRNO SPOROČILO: Lukka O ne, nič mene klicat. Če otrok bruha več kot enkrat dnevno in vsaj trikrat do štirikrat v treh dneh, potem se ga pelje k zdravniku, ne pa klicat medicinske sestre. Ona ni zdravnik! Kaj pa če bi se ti kaj naredilo? Bog ne daj, da bi bila kaka resna stvar? Ti bi verjetno rekla - ja saj sem enkrat sestro klicala... Glej, sama veš da se s temi stvarmi ni za hecat. a si ti sploh prebral vse skupaj..????? to se dogaja z večdnevnimi presledki in samo 1x dnevno med obrokom.. in ja pri nas se kliče če se hočeš naročit oz pridt do zdravnika prej sestro..on te potem naroči..pa to velja če maš vnetje ušes, 40 vročine ali pa bruhanje.. in dvomim da bi bila resna stvar ker je drugače super razpoložena, lepo pije, se pravi ni bojazni dehidracije..... in kaj bi se tukaj meni lahko naredilo? lahko bi pa tvoj možek kej povedu kaj bi lahko bilo-a veš, tko kot je za tisto punčko od prijateljev povedal da rabi ab In če ti želiš, te sestra MORA naročiti, ne glede na to, če ona po tvojem opisu smatra, da gre za virozo ali pa bruhne zato, ker je jedla čokolino ali sladko zelje..... Moja je hčerka je imela dvakrat bronhitis.....pa je sestra obakrat po telefonu rekla, da ima virozo.....ker so pač v tistem času imeli pri pediatru gužvo in je sestra dobila taka navodila verjetno, da naj ne sprejme vsakega in da naj odpravi tiste za katere smatra, da imajo virozo......vendar sestra je le sestra.....in če bi lahko po telefonu postavila diagnozo bi to lahko storil tudi zdravnik po telefonu, ne pa da zdravnik mora otroka pregledati........ Če pa sama misliš, da ne gre za resno stvar pa ne kliči k zdravniku in ne sprašuj po forumu za mnenja in pusti, da gre neresna stvar mimo...... Drugače pa hčerka še zdaj včasih bruhne.......še posebno če smo kje na kakem praznovanju in popije ter poje vse kar vidi in nima meje ter istočasno divja naokrog.....vendar takrat pač vem, da je tako bruhanje posledica preobilnega zauživanja hrane in pijače....tak da vzroki za bruhanje so lahko različni......od refluksa do stresa.....običajno ni nič resnega, lahko pa je.....tako kot pri kašlju.......običajno gre po dveh ali treh dneh mimo, lahko pa nastane pljučnica.....
|
|
|
|