ariela5 -> vprašanja glede porodnišnice Ljubljana (12.12.2013 16:37:54)
|
Živjo! Jaz bi pa prosila tiste, ki ste pred kratkim (recimo v letu 2013) rodile v Ljubljanski porodnišnici, da malo poveste svoje izkušnje. O Ljubljanski porodnišnici sem slišala in tudi na forumih prebrala ogromno slabega, zato sem bila že odločena, da grem rodit v Postojno, ker bi rada (če bo le vse potekalo brez zapletov) rodila brez raznih posegov (umetnih popadkov, prediranja plodovih ovojev...). Na šoli za starše v Ljubljani pa nam je zadnjič babica rekla, da je zdaj v Ljubljanski porodnišnici kao drugače, da se da vse zmenit itd., na splošno je vse prikazala zelo lepo, al na forumih sem pa prebrala precej drugačne zgodbe... Zato me zanima, če so se res tako izboljšali. Lepo bi prosila tiste, ki ste letos rodile v Ljubljani, če mi poveste glede naslednjih stvari: 1. So vam prerezali presredek? 2. So vam dali umetne popadke? 3. Ste dobile intravensko infuzijo? 4. Ste se lahko prosto gibale in hodile po sobi? 5. Ste si lahko same izbrale položaj za rojevanje, ali ste mogle ležati na hrbtu oziroma polsede? 6. So vam dovolili piti vodo med porodom? 7. Kakšen je bil odnos osebja do vas - so bili prijazni do vas, so upoštevali vaše želje? Kakšen je bil splošen vtis o porodnišnici? Bi šle naslednjič še rodit tja? Zelo bi vam bila hvaležna za odgovore, ker sem zelo v dilemi, če naj grem rodit v Ljubljano ali Postojno. Lepo se imejte
|
|
|
|