Lukka -> RE: Podaljševanje nohtov (12.12.2013 15:38:42)
|
Marjetak Ja, tudi jaz sem želel nekoč narediti tečaj teh stvari v Sloveniji. Dejstvo je bilo sledeče - zanima me oblikovanje, zanima me poslikava, zanimajo me lepe in urejene roke. Sebi in možu vedno uredim roke. Nohte očistim, uredim kožico okrog njih, nahranim jih z oljem, popilim, oblikujem. Zanimivo, da pri moškem lepe roke in urejeni nohti izpadejo HUDO LEPO in vsak jih opazi. Seveda jih ne lakiramo, ampak urejenost pa se opazi. Potem, ko sem se preselil, sem tu želel narediti tak tečaj. Cene so sicer bistveno višje, vendar sem bil razočaran, ker je povpraševanje po tem, tako zelo majhno. Zakaj gre? Gre zato, da je trenutno oblikovanje in podaljševanje ter geliranje nohtov OUT. Totalno ven iz mode. Nohtov se ne gelira več - zato pa prodajajo lučke in gelčke že kot štant robo. IN, ki se uporablja zdaj je zgolj strižena kožica in naoljeni nohti, postriženih dolžin, z enobarvim rdečim lakom. Upam, da sem ti pomagal v toliko, da opostiš to misel, ker boš stran vrgla zgolj denar, svojega znanja pa enostavno ne boš mogla uporabit. Če pa te zanima zadeva kot biznis varianta, ti pa povem, da se ti veliko bolj splača narediti tečaj pedikure, ker ljudje vse več dajejo na take stvari. Pri nas je moja mati pri petdesetih naredila tečaj za pedikuro, danes pa ne ve kako bi se otepla strank, če se malo pošalim. Resnično. Bodi lepo.
|
|
|
|