sokovnik ali smoothie maker ali kaj tretjega? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


mojcaziga -> sokovnik ali smoothie maker ali kaj tretjega? (9.12.2013 7:53:43)

Pozdravljeni,

nekaj od tega bi kupila za starša. Prišla sta v leta, ko še bolj kot prej skrbita za zdravje in seveda popijeta veliko svežih sokov. Do zdaj sta si to delala kar v navadnem mešalniku. Jaz imam doma sokovnik, vendar ga uporabljamo, ko imamo dovolj sadja in sveže zelenjave in torej na vsake kvatre naredimo sok. Slaba stran sokovnika je čišenje le-tega. Izkušenj s smoothie makerjem nimam. Res pa je, da imata starša rajši prej manj gost sok kot bolj.
Kak nasvet, izkušnja bi bila dobrodošla.

Hvala in lp




Brinčika -> RE: sokovnik ali smoothie maker ali kaj tretjega? (9.12.2013 10:27:44)

Mi smo lani kupili sokovnik in kar delamo sokce. Je res da so bolj redki posebno kak jabolčni , ponavadi ga takoj očistim,vzame mi 5 min dela. Smothie maker je tud dober ,naredi kašice ,če pa se doda mal vode al pa mleka je bolj redek. Je pa manj dela za čiščenje z njim.




šrimpf -> RE: sokovnik ali smoothie maker ali kaj tretjega? (9.12.2013 10:58:00)

mi imamo oboje, pa še stiskač citrusov. ta zadnji je največ v uporabi, sledi mu smoothie-maker, sokovnik smo pa po moje uporabli enkrat, največji minus je čiščenje. pri smootijih dodaš več vode ali druge tekočine, malo dlje miksaš, da vsi kosci razpadejo, pa je tudi bolj redko.




nyna84 -> RE: sokovnik ali smoothie maker ali kaj tretjega? (9.12.2013 11:45:14)

Mi smo si omislili blender (prinesel Miklavž). Mi je super. Zmetam noter vse kar hočem (brez lupljenja, odstranim samo neužitne dele - peške, pa npr. olupek kivija, ananasa, pomaranče), na fino zmiksam, nato po želji razredčim s sokom/mlekom ... Hitro pripravljeno, pa oprano tudi. Pretočim napitek po kozarcih, posodo takoj splaknem pod toplo vodo, obrišem in postavim nazaj na svoje mesto. [sm=bravo.gif]




Felicita -> RE: sokovnik ali smoothie maker ali kaj tretjega? (9.12.2013 16:11:59)

to je odvisno od tvojih staršev - če že sedaj delata v mikserju, potem sklepam, da bi bil smoothie maker boljša ideja (še boljša bi bil kakovosten blender).
Midva sva tašči kupila sokovnik, ker pač ji smoothiji niso všeč (oz. jih nikoli ne pije). sva pa poskrbela, da je tak, ki se ga lahko da v pomivalni stroj, tko da ni pretirano dela/pomivanja z njim.




kokosh -> RE: sokovnik ali smoothie maker ali kaj tretjega? (9.12.2013 17:08:22)

Jaz imam tile dve zverinici:
http://www.mimovrste.com/artikel/3590000421/q=bosch/stojeci-mesalnik-bosch-mmb2001#tech
in
http://www.mimovrste.com/artikel/3560007021/q=bosch/univerzalni-sekljalnik-bosch-mmr08r2

Vsekakor je tamanjši precej boljša izbira. Pri prvem mi gre na živce, da se nož ne odstrani iz vrčka in je zoprno pomivati. Ko smo dobili ta drugega, smo ga kar pospravili. Pri drugem vržem posodico in pokrov v pomivalni stroj in se super pere. Smo pa itak čist nori na zmiksance (sadje + jogurt/ sladka smetana/ skuta).

Sokovnik - tudi če mi ga kdo zastonj prinese, ga nočem [sm=zmeden.gif] Saj je fin svež sok, ampak pucati ga pa ni fino.




Stran: [1]